fbpx Φ. Γεννηματά από Κομοτηνή: «Σε οριακό σημείο έντασης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Φ. Γεννηματά από Κομοτηνή: «Σε οριακό σημείο έντασης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φώφη Γεννηματά
ΚΙΝΑΛ
Ιλχάν Αχμέτ

Η έμμεση πολιτική δέσμευση Ιλχάν Αχμέτ προς το ΚΙΝΑΛ

Κριτική, αλλά σε χαμηλούς τόνους, τόσο προς την κυβέρνηση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και προς την αντιπολίτευση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία βρέθηκε στην Κομοτηνή το βράδυ του Σαββάτου 01/02, καλεσμένη στην κοπή βασιλόπιτας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης.

Προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ και αν. γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Παύλος Δαμιανίδης, ο οποίος –εκτός από το πολιτικό σκέλος της τοποθέτησής του- έδωσε την είδηση ότι θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή συνδιάσκεψη του Κινήματος σε κάθε περιφέρεια, με διαφορετική θεματική. Στην ΑΜΘ η συνδιάσκεψη έχει θέμα «το κοινωνικό κράτος».

Το λόγο πήρε κι ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος θύμισε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ στη Ροδόπη, λέγοντας «σας καλωσορίζουμε στη Ροδόπη […] του 23% των τελευταίων εκλογών». Το ποσοστό αυτό ήταν το καλύτερο του κόμματος πανελλαδικά, ενώ στους περισσότερους νομούς δεν κατάφερε να φτάσει ούτε διψήφιο αριθμό. Στο ουσιαστικό κομμάτι ο βουλευτής ζήτησε «ειδικό αναπτυξιακό σχεδιασμό για την Θράκη», ενώ σε μία έμμεση πολιτική του δέσμευση, είπε: «είμαστε βέβαιοι, έχουμε την πεποίθηση ότι και στις επόμενες εκλογές θα είμαστε και πάλι στην πρωτοπορία των πανελληνίων αποτελεσμάτων».

Για «βαθιά παράδοση του ΠΑΣΟΚ (εν. στη Θράκη)», έκανε λόγο στις δηλώσεις της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, λέγοντας «ο πατέρας μου είχε δείξει την αγάπη του στην πράξη για την ευρύτερη περιοχή και μ’ έμαθε κι εμένα να την έχω στην πρώτη προτεραιότητα».

Στις δηλώσεις της περιόρισε την επίθεσή της στη ΝΔ, υπογραμμίζοντας: «η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το αφήγημά της για την ανάπτυξη στη γαλάζια λιτότητα: υπερπλεονάσματα, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που απελευθερώνονται, ομαδικές απολύσεις και κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, προσωρινά επιδόματα αντί για κοινωνικό κράτος, περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις, την ώρα που οι δημόσιες υποδομές –και στην υγεία και στην παιδεία- καταρρέουν». Πρόταξε επίσης το προσφυγικό το οποίο σύμφωνα με την ίδια «τείνει να γίνει μια εθνική τραγωδία», ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε πως «βρίσκονται σε οριακό σημείο έντασης».

Από την άλλη το προσφυγικό τείνει να γίνει μία εθνική τραγωδία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο έντασης. Σε μία γενικότερη αποστροφή της παρατήρησε πως «δεν είναι αυτή η κανονικότητα που αποζητούσε ο ελληνικός», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «μοναδική εγγύηση για τη νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος είναι μία ισχυρή κεντροαριστερά. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για μία πραγματικά προοδευτική κανονικότητα».

Στο λόγο της πάντως, ο οποίος ήταν αρκετά αναλυτικός, δεν περιόρισε την επίθεση μόνο στο κυβερνόν κόμμα, βάζοντας εν πολλοίς στο ίδιο τσουβάλι κακοδιαχείρισης τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον δεύτερο είπε ότι έχει σχηματιστεί στη λογική «από όλα έχει ο μπαξές […] είναι ο ίδιος ο κος Τσίπρας που επέλεξε με την ετερόκλητη συμμαχία που έφτιαξε να προσπαθήσει να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις τεράστιες ευθύνες της». Άλλωστε, σε εμβόλιμη αναφορά της, είπε πως ο ελληνικός λαός γρήγορα θα διαπιστώσει ότι «μπορεί να γλίτωσε το χειρότερο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βρήκε το επιθυμητό στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δίκοπο μαχαίρι ίσως αποβεί το πρόωρο πιλοτικό άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας. Αρχικά το όφελος θα είναι πολύ μικρό, γιατί οι πρώτοι και τολμηροί προφανώς που θα έρθουν μάλλον θα είναι λίγοι.