fbpx Ευριπίδης Στυλιανίδης: "Το ζήτημά μας είναι να κερδίσουμε ξανά, το στοίχημα του μέλλοντος"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ "Χ"

Ευριπίδης Στυλιανίδης: "Το ζήτημά μας είναι να κερδίσουμε ξανά, το στοίχημα του μέλλοντος"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
υποψήφιος βουλευτής
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

"Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπατριώτες μου στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να ψηφίσουν την ισχυρή εκπροσώπηση για το εθνικό κοινοβούλιο, διότι πιστεύω ότι κάθε ψήφος σε αδύναμους υποψήφιους και μικρά κόμματα είναι μια χαμένη ψήφος για τη Ροδόπη"

Την κρισιμότητα της κάθε μίας ψήφου για το μέλλον της Ροδόπης αναδεικνύει στο λόγο του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ., Eυριπίδης Στυλιανίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα μας. Μιλάει για το διακύβευμα των εθνικών εκλογών και την δική του υποψηφιότητα στη Ροδόπη, εξηγεί τι σημαίνει ορφανή Ροδόπη και παραθέτει γιατί μπορεί η δική του παρουσία στη Βουλή να λειτουργήσει υπέρ της περιοχής.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε εκπροσώπηση τα τελευταία χρόνια στη Ροδόπη κι εσείς κάνετε λόγο για «ορφάνια». Τι ακριβώς εννοείτε επ’ αυτού;

 -Η μονομερής κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, η απουσία βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε μας επέτρεψε να αντισταθούμε επαρκώς σε λανθασμένες κυβερνητικές αποφάσεις ούτε να σπάσουμε την περιφρόνηση του κέντρου για τον τόπο μας και μάλιστα στην καρδιά της πιο δύσκολης οικονομικής και εθνικής συγκυρίας. Λέω, ότι η Ροδόπη ήταν ορφανή τα τελευταία τέσσερα χρόνια γιατί είδαμε πως η υπερφορολόγηση εξόρισε τις βιομηχανίες και έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις. Ζήσαμε την υποβάθμιση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με κάποιους από τους βουλευτές μας να ψηφίζουν την τέταρτη Νομική στην Πάτρα. Συνειδητοποιήσαμε ότι εξαιτίας εισπρακτικών λογικών ξαναγοράζουμε την περιουσία των γονιών μας. Βιώσαμε τη φτωχοποίηση των αγροτών μας και την εκτίναξη της ανεργίας που έδιωξε από το Νομό μας πάνω από 1.600 νέους. Όταν μιλώ για «Ορφανή Ροδόπη», λοιπόν, αναφέρομαι στον πιο περιφρονημένο Νομό της φτωχότερης περιφέρειας της Ελλάδας.

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι σας κατηγορούν ότι δεν ήσασταν παρών στα ζητήματα της Ροδόπης, καθότι δεν εκλεγήκατε βουλευτής. Τι τους απαντάτε;

-Τα χωριά της Ροδόπης τα έχω επισκεφθεί πάνω από 200 φορές, γνωρίζοντας τα επιμέρους προβλήματα όχι μόνο κάθε οικισμού, αλλά και κάθε οικογένειας. Τα τελευταία 4 χρόνια δεν ήμουν βουλευτής. Παρέμεινα όμως ενεργός πολίτης. Επισκέφθηκα και μίλησα στους κατοίκους όλων των Καποδιστριακών Δήμων. Επικοινώνησα τηλεφωνικά και δια ζώσης με όλα τα σπίτια του Νομού και διαπίστωσα την απερήμωση που προκάλεσαν οι κακές πολιτικές και η αδύναμη εκπροσώπηση.

Απαντώ λοιπόν σε αυτούς που κατασκευάζουν επιχειρήματα, ότι πολιτικός δεν είναι αυτός που σέρνει το χορό στα πανηγύρια. Πολιτικός δεν είναι αυτός που ξαφνικά θυμήθηκε να θαυμάζει τον εαυτό του, βλέποντας τη φωτογραφία του στις εφημερίδες και την εικόνα του στα κανάλια. Τέλος, πολιτικός δεν είναι αυτός που κατηγορεί τον άλλον, πιστεύοντας ότι ψηλώνει ο ίδιος.

Πραγματικός πολιτικός είναι αυτός που αναμετράται με τα προβλήματα και παράγει αποτελέσματα και λύσεις. Είναι αυτός που εκπαιδεύεται διανοητικά και ψυχικά μια ολόκληρη ζωή, για να πάρει μια απόφαση σε μια στιγμή, που θα καθορίσει τη ζωή των πολιτών για τα επόμενα χρόνια. Πολιτικός, τέλος, είναι αυτός που αφοσιώνεται στον τόπο του και λειτουργεί ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας στο κόμμα του και όχι το αντίστροφο, προωθώντας με προσωπικό κόστος και θυσίες τα δίκαια των συμπατριωτών του.

Οι συμπολίτες μας ξέρουν να συγκρίνουν και να εκτιμούν, γι’ αυτό τους ευχαριστώ που τόσα χρόνια με εμπιστεύονται.

Έχετε πει πολλές φορές ότι «κανείς δεν θα μας σώσει – ο τόπος μας είναι δική μας υπόθεση». Οι τρεις νυν βουλευτές διεκδίκησαν κάτι για τη Ροδόπη τα τελευταία χρόνια;

-Δεν υποτιμώ κανέναν. Σέβομαι τους αγώνες των συναδέλφων μου, καθώς και την ιδεολογική τους αφετηρία. Ωστόσο, πιστεύω ότι η Ροδόπη θα είχε ισχυρότερη ομάδα, εάν ο εκλογικός νόμος είχε επιτρέψει και σ’ εμένα να συμμετέχω στη Βουλή που απέρχεται, διότι, δυστυχώς, από την πλειοψηφία αυτής της Βουλής πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις σε βάρος του τόπου μας.

Ως τέως υπουργός τι είναι αυτά που είχατε καταφέρει για την Ροδόπη και την Θράκη ευρύτερα, όταν διατηρούσατε υψηλές θέσεις ευθύνης;

-Ο Στάλιν κάποτε είπε ότι η συχνή επανάληψη του ψέματος, καθιστά το ψέμα αλήθεια… Ένας δυτικός διανοητής του απάντησε ότι η συχνή επανάληψη της αλήθειας προστατεύει την αλήθεια από το ψέμα. Αυτό, λοιπόν, με προκαλείτε να κάνω κι εγώ με την ερώτησή σας. Να επαναλάβω αλήθειες. 

Θα σας απαντήσω με εικόνες και ερωτήματα: Ποια άλλη πόλη έχει Μέγαρο Μουσικής, το οποίο απέκτησε μέσα σε δύο χρόνια; Δημοτικό Στάδιο που φιλοξένησε ομάδα της Super League  -τον Πανθρακικό- το οποίο κατασκευάστηκε μέσα σε ένα χρόνο; Τι έχετε να πείτε για το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ; Για τα 80 έργα σχολικών υποδομών, που φτιάχτηκαν σε όλο το Νομό, με συνολική δαπάνη 85 εκατομμύρια; Την ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες, τις Εργατικές Κατοικίες στην Ξυλαγανή, το αναπλασθέν Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, τις δύο καινούριες Σχολές του Πανεπιστημίου και την άνοδό του στην τρίτη καλύτερη θέση το 2008; Τους 8.500 φοιτητές που σήμερα μειώθηκαν στους μισούς; Τον Κάθετο Άξονα που έφερε 1,7 εκατομμύρια ΙΧ στην Ελλάδα χωρίς όμως να μείνει ούτε ένα στο Νομό μας, επειδή εγκαταλείφθηκαν όλες οι συνοδευτικές πολιτικές;

Μπορώ να σας μιλώ μέχρι αύριο για έργα που νίκησαν τα 50 χρόνια εγκατάλειψης και αδιαφορίας που έζησε η Ροδόπη πριν σπάσουμε το κατεστημένο, συμμετέχοντας ισότιμα στα Κέντρα Αποφάσεων.

Το ζήτημά μας όμως σήμερα δεν είναι αυτά που κάναμε –αυτά αποτελούν μόνον εγγύηση αξιοπιστίας. Το ζήτημά μας είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας να ανατάξουμε έναν ορφανό Νομό και να κερδίσουμε ξανά, το στοίχημα του μέλλοντος.

Υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που δεν έχουν κατασταλάξει στην ψήφο τους ή θα επιλέξουν κόμματα που όπως όλα δείχνουν θα μείνουν εκτός Βουλής. Ποιο το μήνυμά σας προς αυτούς;

-Είναι 8.500 οι συμπατριώτες μου που ψήφισαν, τόσο στις τελευταίες ευρωεκλογές, όσο και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, μικρά κόμματα ή κόμματα που μένουν εκτός Βουλής. Η ψήφος μας είναι σαν τη σφαίρα. Είναι μοναδική. Για να μην την ξοδέψουμε πρέπει να πετύχουμε το στόχο και βεβαίως στόχος δεν είναι να… πυροβολήσουμε τα πόδια μας. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπατριώτες μου στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να ψηφίσουν την ισχυρή εκπροσώπηση για το εθνικό κοινοβούλιο, διότι πιστεύω ότι κάθε ψήφος σε αδύναμους υποψήφιους και μικρά κόμματα είναι μια χαμένη ψήφος για τη Ροδόπη.

Εάν θέλουμε να βγάλουμε το γκρίζο από το χάρτη του Νομού μας, οφείλουμε να υπερβούμε προσωπικά πάθη, κομματικές και ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος και με καθαρό μυαλό να εγκαταλείψουμε στις 7 Ιουλίου την παραλία και να ψηφίσουμε την ισχυρή υποψηφιότητα για τη Ροδόπη και την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Για όσους βιάζονται να υποβαθμίσουν τη σημασία και τα  οφέλη η όχι,  που αποκόμισε ο  πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσημη επίσκεψη του στη φιλικά φερόμενη προς την Τουρκία, Λιβύη, ας κρατήσουν χ