fbpx Ευρ. Στυλιανίδης: «Αφεντικό μου μόνο ο λαός της Ροδόπης»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2019 - 10:00
Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Ευρ. Στυλιανίδης: «Αφεντικό μου μόνο ο λαός της Ροδόπης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
υποψήφιος βουλευτής

Έκανε λόγο για κοινοβουλευτική ορφάνια του ν. Ροδόπης τα τελευταία χρόνια που άφησε το νομό στην αφάνεια με μία σειρά ζητήματα να τον πληγώνουν

Διονύσης Βοργιάς

Την πρώτη επίσημη συνέντευξή του ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου ο τέως υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. 

Γνωστοποίησε ότι τα περασμένα χρόνια, παρά την μη εκλογή του, παρέμεινε δραστήριος με άξονα αναφοράς την Ροδόπη.

«Εκλογές κρίσιμες για την Θράκη»
Χαρακτήρισε τις εκλογές «κρίσιμες για την Θράκη κι ευρύτερα για την Ελλάδα», κάνοντας λόγο ότι οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Ευχαρίστησε τον κο Μητσοτάκη για την επιλογή του στο ψηφοδέλτιο, ενώ μίλησε για άξιους συνυποψηφίους στο υπόλοιπο του νομού Ροδόπης. Ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν προωθώντας το τοπικό και το εθνικό συμφέρον. Θύμισε, ότι τα περασμένα χρόνια, με τον ίδιο στη Βουλή και σε κυβερνήσεις, έγινε κατορθωτό, «να νικήσουμε την περιφρόνηση 50 ετών που άφηνε την Θράκη έξω από τις αποφάσεις», ενώ κατήγγειλε για κοινοβουλευτική ‘ορφάνια’, δηλαδή μη εκπροσώπηση της ΝΔ στη Ροδόπη, που ήρθε, όπως κατήγγειλε, εξαιτίας του εκλογικού νόμου κι όχι από επιλογή του λαού.

Η ατζέντα Στυλιανίδη
Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης έκανε λόγο για τον πιο περιφρονημένο νομό της φτωχότερης περιφέρειας. Μίλησε για την ανάγκη αναστροφής της φυγής των νέων από την Ροδόπη. Σε γενικότερη αποστροφή του κατήγγειλε ότι ΕΝΦΙΑ, φόροι, Κτηματολόγιο, Πολεοδομίες αναγκάζουν τους Έλληνες να αγοράσουν ξανά την περιουσία των γονιών μας. Κατήγγειλε, επίσης, ότι πάγωσαν τα δημόσια έργα, καθηλώθηκε ο τουρισμός, φτωχοποιήθηκαν οι αγρότες μας, έκλεισαν υπηρεσίες και τράπεζες, ερήμωσαν τα χωριά μας, 1.600 νέοι εγκατέλειψαν τη Ροδόπη, η ανεργία εκτινάχθηκε από το 8 στο 28 %, υποβάθμιση ΔΠΘ (4η Νομική, υποχρηματοδότηση, μετεγγραφές), η υπερφορολόγηση εξόρισε τις βιομηχανίες και έκλεισε χιλιάδες ΜμΕ. Πρόβαλε μία σειρά έργων στο νομό Ροδόπης που προχώρησαν με υπογραφή του ιδίου, δηλώνοντας σχηματικά «δεν φοβάμαι συγκρίσεις – μακάρι η σύγκριση να γίνεται στο πεδίο των αποτελεσμάτων κι όχι των λόγων».

Μήνυμα νίκης και ενότητας
Ο τ. υπουργός έκανε λόγο για ένα «γκρίζο παρελθόν», αναφερόμενος στην περασμένη 4ετία, ζητώντας από τους Ροδοπίτες «στις 7 Ιουλίου να το αφήσουμε πίσω μας», με εγγύηση την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Διαμήνυσε ότι «αφεντικό μου είναι μόνο ο λαός και η τοπική κοινωνία», προσκαλώντας όλους να έρθουν στις κάλπες και λέγοντας ότι «σε δύσκολους καιρούς η Ροδόπη χρειάζεται ισχυρή εκπροσώπηση».

«Δίνω αυτή την μάχη – αν και είχα την δυνατότητα να μην είμαι εδώ», είπε με νόημα, κάνοντας λόγο ότι οφείλει να ανταποδώσει την στήριξή του στην Ροδόπη. Αναφορικά με τυχόν ενδοπαραταξιακή κόντρα στη ΝΔ στην Ροδόπη, μετέδωσε μήνυμα ενότητας και ζήτησε από όλους τους Θρακιώτες να συνταχθούν με τη Νέα Δημοκρατία. «Σε όσους με κατηγορούν τους σέβομαι, αλλά δεν απαντώ με μικρότητες. Τους καλώ να μας ενώσει κάτι μεγαλύτερο», είπε.

Η συνέντευξη τύπου συνεχίστηκε με αρκετές ερωτήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των διερευνητικών επαφών,  τόσο πληθαίνει η ατζέντα των διεκδικήσεων, των  προκλητικών ανακοινώσεων, αλλά και οι συχνές αναφορές για τη  μειονότητα της Θράκης.