ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2019 - 14:08
ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Επιστολή Τσίπρα σε Στυλιανίδη: Να μην επιτρέψουμε την παραγραφή του σκανδάλου Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας
Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης

Το επίμαχο άρθρο 86 του Συντάγματος σχετικά με την ποινική ευθύνη των Υπουργών

Την κοινοβουλευτική «πόρτα» του βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης Συντάγματος Ευριπίδη Στυλιανίδη, «χτυπά» απευθείας με επιστολή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας πρώην υπουργός, καλεί τον κο Στυλιανίδη να ενσωματωθεί ρήτρα που αφορά στο άρθρο 86 του Συντάγματος, με τον κο Τσίπρα να χαρακτηρίζει τη ρήτρα «αυτονόητη», αλλά και την οποία η πλειοψηφία της Βουλής αρνήθηκε να ενσωματώσει στο συνταγματικό κείμενο.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Η απόρριψη της πρότασης για προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης […] θα έχει ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση που οι ερμηνείες αυτές υιοθετηθούν από τη δικαιοσύνη, να οδηγηθεί στο αρχείο η υπόθεση της Νοβάρτις, καθώς θα έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 παράγραφος 3, παρά την κατάργησή της, αφού αυτή θα ισχύει μόνο για το μέλλον και όχι αναδρομικά».

Πιο αναλυτικά η επιστολή Τσίπρα στην αυριανή έντυπη έκδοση του «Χρόνου».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με την απορία έμειναν οι αντιπολιτεύσεις στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο,  τι έργα άραγε περιελάμβαναν οι κωδικοί που δεν είχαν επεξήγηση, όπως και το ποσό των 2,1 εκ ευρώ  από  το  επιχειρησιακό πρόγραμ