fbpx «Επικοινωνία και μόνο» είδε στην αποχώρηση Γκαράνη ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:00
ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

«Επικοινωνία και μόνο» είδε στην αποχώρηση Γκαράνη ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Βεζυργιαννίδης
Γιάννης Γκαράνης
διακομματική επιτροπή
Ντόρα Μπακογιάννη

Ο πρόεδρος του τοπικού οργάνου της ΝΔ βάλλει κατά του Δημάρχου Κομοτηνής

Κατά του δημάρχου Κομοτηνής και υπέρ της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, εμφανίζεται με αναλυτική τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης, ασκώντας δριμεία κριτική στον Γιάννη Γκαράνη, συντασσόμενος πλήρως με την κομματική γραμμή.

«Η επικοινωνία είναι ο εύκολος (στις μέρες μας και ο ελκυστικότερος) τρόπος άσκησης της πολιτικής αλλά όταν υποκαθιστά την ουσία της, που είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων, η παραγωγή θέσεων, απόψεων και προτάσεων, δεν εξυπηρετεί το κοινό καλό παρά την προσωπική προβολή. Ο δήμαρχος Κομοτηνής κος Ιωάννης Γκαράνης επέλεξε έναν άκρως επικοινωνιακό τρόπο για να εκδηλώσει τη διαφωνία του για τον ‘’αποκλεισμό’’ του Δήμου από τις συναντήσεις της Διακομματικής», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε πως «η ουσία είναι ότι ο Δήμος Κομοτηνής δεν αποκλείστηκε από τη διαβούλευση, άλλωστε γι’ αυτό προσκλήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, και αυτονόητα κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αποδεκτό από κανέναν, ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας». Σύμφωνα με τον κο Βεζυργιαννίδη «στην προετοιμασία παρομοίων επισκέψεων, προηγείται κύκλος τηλεφωνικών επαφών και συζητήσεων, όπου ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες και οριστικοποιείται το πρόγραμμα. Από τη στιγμή που ο δήμαρχος Κομοτηνής ήθελε να προσδώσει συμβολικό χαρακτήρα, με την πραγματοποίηση επίσκεψης στο Δημαρχείο, το οποίο είναι απολύτως θεμιτό, θα μπορούσε να το ζητήσει κατά τη διάρκεια των επαφών που προηγήθηκαν και είμαι σίγουρος πως δεν θα έβρισκε αντίθετο κανένα μέλος της Επιτροπής ή ακόμα και να εκφράσει την αντίθεσή του όταν δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα».

Ο πρόεδρος του τοπικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας ύψωσε μάλιστα τους τόνους και κατηγόρησε τον δήμαρχο: «Ο τρόπος που επέλεξε όμως, αποχωρώντας από τη σύσκεψη, δεν εξυπηρετεί την ουσία, που είναι οι προτάσεις του Δήμου για την ανάπτυξη της Κομοτηνής, αλλά την επικοινωνία και μόνο».

Κομματική ή μη;
Ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης έσπευσε μάλιστα να υπεραμυνθεί και της προέδρου της Επιτροπής Ντόρας Μπακογιάννη, ισχυριζόμενος ότι δεν δόθηκε προτεραιότητα σε κανέναν ανάλογα με την κομματική του προέλευση. «Για την αποκατάσταση της αλήθειας, και δυστυχώς για τους διάφορους καλοθελητές που επιχειρούν να προσδώσουν στην επιτροπή κομματικό χαρακτήρα και να απαξιώσουν έτσι τον ρόλο της, η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής κα Ντόρα Μπακογιάννη, δεν πραγματοποίησε καμία επίσημη κομματική συνάντηση, καθώς η επίσκεψή της αφορούσε τις εργασίες της Διακομματικής και δεν είχε κομματικό χαρακτήρα», είπε, ενώ -στη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων- εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των εργασιών της Επιτροπής, δηλώνοντας τα κάτωθι:

«Η σύσταση της Διακομματικής επιτροπής είναι μια μοναδική ευκαιρία για την περιοχή μας, να διορθώσουμε τις αστοχίες, τα λάθη, τις παραλείψεις του παρελθόντος, να σχεδιάσουμε και να χαράξουμε το μέλλον μας. Αν αναλωθούμε σε εσωστρέφεια, σε κομματικές αντιπαλότητες, σε κινήσεις αυτοπροβολής, τα επόμενα χρόνια θα συζητάμε για μια χαμένη (ακόμη) ευκαιρία και θα συνεχίσουμε να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για τα προβλήματα της Θράκης στην κεντρική εξουσία, παραβλέποντας έτσι τα δικά μας λάθη».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.