fbpx Επαναδιατυπώθηκε η αντίθεση στις εξορύξεις χρυσού στην Ροδόπη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΕΠΑΦΗ Δ. ΧΑΡΙΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ

Επαναδιατυπώθηκε η αντίθεση στις εξορύξεις χρυσού στην Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Χαρίτου
ΤΕΕ Θράκης
Δημήτρης Λουρίκας
χρυσό

Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαρίτου συναντήθηκε σε καλό κλίμα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης Δ. Λουρίκα – Επαφές και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

Διονύσης Βοργιάς

Το ΤΕΕ Θράκης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουλίου ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, όπου συζήτησε για τα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου μας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δημήτρη Λουρίκα. Την συζήτηση απασχόλησε έντονα το ζήτημα των εξορύξεων χρυσού, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα πριν από λίγες μέρες, με αφορμή τις δηλώσεις του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη περί αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου, καθώς και του αποκλειστικού δημοσιεύματος του «Χ» για την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Οι κ.κ. Χαρίτου και Λουρίκας συμφώνησαν ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με τις επίμαχες εξορυκτικές δραστηριότητες και, συνεπώς, δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος διαφοροποίησης της αρνητικής θέσης που έχουν υιοθετήσει διαχρονικά η τοπική κοινωνία και οι φορείς της.


«Συζητήσαμε για όλα τα τεχνικά ζητήματα της περιοχής», πληροφόρησε ο κος Λουρίκας, σημειώνοντας «το ΤΕΕ δεν είναι ένας συνδικαλιστικός φορέας, αλλά κατά βάση ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους, τονίζοντας πάντα την ανάγκη αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος». Αναφορικά με τις τυχόν εξορυκτικές δραστηριότητες «όπως παλιότερα έτσι και σήμερα η στάση μας δεν έχει αλλάξει – το ΤΕΕ παραμένει σταθερό στην άποψή του κατά της εξόρυξης χρυσού. Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος και του ανθρώπου».


Δ. Χαρίτου: «Να πάρουν σαφή θέση όλες οι πολιτικές δυνάμεις»
«Οι εξορυκτικές δραστηριότητες χρυσού δεν έχουν καμία θέση στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη που επιδιώκουμε για τον τόπο μας, διότι λειτουργούν ανταγωνιστικά και καταστροφικά έναντι όλων των άλλων παραγόντων και συντελεστών που συμβάλλουν σε αυτή», δήλωσε ο κος Χαρίτου, και διαπίστωσε «ως εκ τούτου, είναι ριζικά αντίθετες με τους δικούς μας αναπτυξιακούς σχεδιασμούς». Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αρραγές μέτωπο των πολιτικών, κοινωνικών, παραγωγικών και επιστημονικών δυνάμεων όλης της περιοχής προς την κατεύθυνση της αποτροπής των αρνητικών εξελίξεων, ενώ απευθυνόμενος στον κο Λουρίκα, υπογράμμισε τον βαρύνοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΤΕΕ Θράκης. Άλλωστε, με τη δική του συμβολή έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά οι σοβαροί κίνδυνοι από τις εξορυκτικές δραστηριότητες του χρυσού.


Με αφορμή την συνάντηση ο κος Χαρίτου ζήτησε, για άλλη μια φορά, να πάρουν σαφή και καθαρή θέση για το ζήτημα όσοι διεκδικούν θεσμικούς ρόλους στις επικείμενες εκλογές. Επανέλαβε λοιπόν το ερώτημα, αν θα πάρουν ρητά αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ και αν θα συμπορευτούν με την εκφρασμένη βούληση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της. Αναρωτώμενος δε, γιατί εξακολουθούν να σιωπούν σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα για την περιοχή μας, κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν τις επιλογές που θα κάνουν στις 7 Ιουλίου. Σημειώνεται, ότι ο κ. Χαρίτου είχε, τις προηγούμενες μέρες, επικοινωνία και με μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής κατά του χρυσού από τη Ροδόπη. Στις συζητήσεις που έγιναν, εκφράστηκε εκατέρωθεν η ανησυχία για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα και συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες.


Αρωγός στο έργο των αστυνομικών υπηρεσιών
Την προηγούμενη μέρα, Τετάρτη 3 Ιουλίου, ο Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής. Εκεί είχε την ευκαιρία συνομιλήσει με στελέχη και με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ συζήτησε εκτενέστερα με τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη για τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης και ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής μας. Στο πρόσωπο του υποψήφιου βουλευτή Ροδόπης, οι αστυνομικοί υπάλληλοι και οι αξιωματικοί αναγνώρισαν έναν άνθρωπο με τον οποίο είχαν μια πολύ θετική συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια. Από την πλευρά του, ο κος Χαρίτου συνεχάρη το προσωπικό για το καθημερινό και δύσκολο έργο που επιτελεί, ενώ διαβεβαίωσε ότι, από θέση ευθύνης πλέον, εφόσον του ανατεθεί αυτός ο σημαντικός ρόλος από την κοινωνία, θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειές τους και στην κάλυψη των αναγκών των αστυνομικών υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε