fbpx Ενωτική προσπάθεια στο πρόσωπο του Χρ. Μέτιου για τη Νέα Δημοκρατία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ενωτική προσπάθεια στο πρόσωπο του Χρ. Μέτιου για τη Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρήστος Μέτιος
Νέα Δημοκρατία
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Εκλογές

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο γραμματέας του κόμματος Λ. Αυγενάκης, δηλώνοντας ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και ζητώντας – εμμέσως πλην σαφώς – από τους αντάρτες να αναθεωρήσουν την θέση τους

Παρόντες ο Λ. Αυγενάκης και οι τρεις βουλευτές ΝΔ στην ΑΜ-Θ, απόντες οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες

Διονύσης Βοργιάς

Περιοδεία σε Έβρο και Ροδόπη έκανε χθες Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, διατρανώνοντας την στήριξη του κόμματος στον νυν περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο για τις ερχόμενες εκλογές. Τα μηνύματα ήταν σαφή, πρώτον η στήριξη στον κο Μέτιο, δεύτερον η ανάγκη συσπείρωσης γύρω από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τρίτον πως όσοι πάρουν τον δρόμο του ...αντάρτικου θα διαγραφούν από το κόμμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική τους πορεία.

Σε μία αναλυτική συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία της ΝΟΔΕ, παρόντος των κ.κ. Αυγενάκη, Μέτιου, των τριών βουλευτών της ΝΔ σε Καβάλα (Παναγιωτόπουλος), Δράμα (Κυριαζίδης), Έβρο (Δημοσχάκης), των πέντε προέδρων των τοπικών ΝΟΔΕ Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, ειπώθηκαν πολλά. Ως οικοδεσπότης έδωσε το στίγμα που θέλει να έχει η ΝΔ περιφερειακά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης. "Από εδώ και πέρα έχουμε έναν δύσκολο αγώνα να δώσουμε, είναι σημαντικό ότι είμαστε όλοι μαζί εδώ, για να δείξουμε ότι η ΝΔ πρέπει την επόμενη μέρα να έχει περιφερειάρχη στην πιο φτωχή περιφέρεια της Ελλάδας. Είναι σημαντικό να έχουμε σχέδιο και η παρουσία όλων των κομματικών στελεχών, αποδεικνύει ότι είμαστε ενωμένοι με κοινό στόχο τη νίκη στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές", είπε. 


Διπλό μήνυμα Αυγενάκη
Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και έδωσε ευθύς εξαρχής το μήνυμα ότι "μετά από μία διαδικασία ζυμώσεων και καταγραφών απόψεων, η απόφαση ελήφθη. Καταλήξαμε στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου", είπε, δηλώνοντας χαρούμενος που ευθύς αμέσως όλες οι τοπικές ΝΟΔΕ, οι βουλευτές ΝΔ της περιοχής και οι τέως υπουργοί κ.κ. Στυλιανίδης και Κοντός (που βρίσκονταν εκτός Ελλάδας γι' αυτό έλειπαν) έβγαλαν ανακοινώσεις στήριξης του νυν περιφερειάρχη. Ο κος Αυγενάκης ισχυρίστηκε πως "ο Χρ. Μέτιος θα βγει ισχυροποιημένος από την ψήφο του λαού και θα συνεργάζεται με τον λαό και την αυριανή κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη", καθώς αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστεί στην κάλπη ως περιφερειάρχης, μιας που ανέλαβε μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, για τον οποίο ο κος Αυγενάκης μίλησε με κολακευτικά λόγια λέγοντας πως "ο λαός της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ψάχνει έναν δεύτερο Παυλίδη".

Πάντως, ο κος Αυγενάκης δεν έκρυψε πως "ήταν μία δύσκολη διαδικασία", αναφερόμενος στην επιλογή Μέτιου, "υπήρχαν ενστάσεις, αντιπροτάσεις, επιχειρήματα, που όλα λήφθηκαν υπόψη αλλά τώρα ανήκουν στο παρελθόν". Έδωσε την στήριξη του κόμματος στον Χρ. Μέτιο, μιλώντας για νίκη στις περιφερειακές εκλογές που θα ...κουμπώσει στη διαφαινόμενη κατά τον ίδιο νίκη της ΝΔ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο ίδιος, έκανε ύστατο κάλεσμα προς τους αντάρτες να συμμορφωθούν με την απόφαση Μητσοτάκη και είπε πως "θα κάνουμε τα πάντα για να μην διασπαστεί η ΝΔ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ", όταν κλήθηκε από τον "Χ" να καταθέσει σχόλιο αναφορικά με το τι θα γίνει με τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες (Ζαγναφέρης, Μαρκόπουλος, Πατακάκης, Τσαλικίδης, Πέτροβιτς) που όχι μόνο έλειπαν από την συνέντευξη και την έπειτα συνάντηση αλλά επίσης αμφισβήτησαν με επιστολή τους - με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΝΔ - τον Χρ. Μέτιο ως επικεφαλής του συνδυασμού "Περιφερειακή αναγέννηση", θεωρώντας ότι οι ίδιοι είναι οι εκφραστές του οράματος Παυλίδη.

"Οι ευθύνες είναι και από τις δύο πλευρές", είπε καταλογίζοντας λάθη και στους αντιδρώντες αλλά και στον Χρ. Μέτιο, αλλά πρόσθεσε πως "θέλουμε να ενώσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας". Αναφορικά με τις επιλογές των ανταρτών, αυτές είναι δύο όπως είπε: "Ή να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κόμματος ή να κάνουν οτιδήποτε επιθυμούν χωρίς την κομματική ταυτότητα και ιδιότητα. Το εμείς κυριαρχεί στη ΝΔ κι εμείς όλοι στηρίζουμε τον κο Μητσοτάκη και τις επιλογές του", ενώ κάλεσε όχι μόνο τα στελέχη αλλά και το λαό της Περιφέρειας, Νεοδημοκράτες και μη, να συνταχθεί γύρω από το πρόσωπο του Χρ. Μέτιου.

Ο κος Αυγενάκης πάντως δεν άφησε στο απυρόβλητο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι άγεται και φέρεται στα θέλω του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, κάτι που όπως είπε φάνηκε στο ότι ...επέλεξε τον κο Καμμένο έναντι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην τελευταία τους κόντρα, που οδήγησε στην παραίτηση του τελευταίου. 

Μαζί με τον Χρ. Μέτιο οι τρεις βουλευτές
Μαζί με τον Χρ. Μέτιο δήλωσαν πως είναι και οι τρεις βουλευτές της ΝΔ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. "Φέρνουμε ένα μήνυμα του κου Μητσοτάκη σε όλους τους πολίτες της περιφέρειας, ένα μήνυμα συναντίληψης και ταύτισης με την απόφασή της την οποία στηρίζουμε. Στόχος είναι να κερδίσουμε ξανά την διοίκηση της περιφέρειας", είπε ο βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης. "Οφείλουμε πέρα από τις όποιες εσωκομματικές διαδικασίες και ενστάσεις σε μία μεγάλη παράταξη που είναι ευνόητο να υπάρχουν, η ΝΔ κατέληξε και οφείλουμε όλοι να συστρατευτούμε σε μία κοινή προσπάθεια", είπε ο Δ. Κυριαζίδης από τη Δράμα, ενώ ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε πως "ακούστηκαν όλες οι απόψεις από όλους, τέθηκαν υπόψη, και λήφθηκε μία απόφαση. Στοιχιζόμαστε και προχωράμε παρακάτω" και κάλεσε τον Χρ. Μέτιο "να κερδίσει στο όνομα της Περιφερειακής Αναγέννησης του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη την ΠΑΜ-Θ". Επιστολές στήριξης έστειλαν οι τ. υπουργοί κ.κ. Στυλιανίδης, Κοντός. Το λόγο πήραν και όλοι οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ που δήλωσαν την αμέριστη στήριξη των τοπικών οργανώσεων.


Κλειστά χαρτιά από τον περιφερειάρχη
Τελευταίος πήρε τον λόγο ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο οποίος περιορίστηκε στο να ευχαριστήσει όλους όσους τον στήριξαν μέχρι το χρίσμα και να χαρακτηρίσει ως "ιδιαίτερη τιμή για μένα την στήριξη της υποψηφιότητάς μου από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας". "Η εμπιστοσύνη της ΝΔ μου δίνει μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην Περιφερειακή Αναγέννηση μία νέα προοπτική – θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενότητα της παράταξης", κατέληξε. Σήμερα θα δώσει αναλυτική συνέντευξη τύπου.

Μετά την συνέντευξη τύπου ακολούθησε κλειστή σύσκεψη της ΝΔ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΡ. Μόνο ο "Χ" παραβρέθηκε στην συγκεκριμένη σύσκεψη, από την οποία απουσίασαν και οι πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες της ΠΑΜ-Θ, οι οποίο μέχρι στιγμής έχουν χαράξει το δικό τους δρόμο. Παρόντες από την "Περιφερειακή Αναγέννηση" ήταν οι Χρήστος Λιθηρόπουλος, Ελένη Δημούδη, Σωτήρης Μποταΐτης, Μουσταφά Κατραντζή, Κωνσταντίνος Κινατζίδης, Αχμέτ Ιμπράμ, Χουσέ Μουσταφά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.