fbpx Ελλείψεις σε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά στη Ροδόπη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2020 - 10:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ελλείψεις σε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Χαρίτου
ΣΥΡΙΖΑ

Τονίστηκε για μία ακόμη φορά η προσωπική ευθύνη του καθενός

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜ-Θ, όπου συνομίλησε με τον προϊστάμενο Λουκά Γεωργίου, επισκέφτηκε το Αστικό Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, συνομίλησε με τον διευθυντή Ιωάννη Μωρρέ και συναντήθηκε με την διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, τους Κ. Χαριτόπουλο και Β. Λούρμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στην περιοχή μας.

Στις συναντήσεις ήταν έκδηλη η ανησυχία, η ανάγκη εγρήγορσης και η αποφασιστικότητα για να εφαρμοστούν οι οδηγίες και να υλοποιηθούν τα μέτρα του ΕΟΔΥ, με σκοπό να αποτραπεί και να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού σε αυτήν την πολύ κρίσιμη χρονικά στιγμή, που έχει εισέλθει η χώρα και η περιοχή μας. 

Αυτό που τονίστηκε σε όλες τις συναντήσεις είναι η καθοριστική συμβολή που έχει το υγειονομικό προσωπικό και η ανάγκη να καλυφθούν οι ελλείψεις με βάση όσα έχουν αιτηθεί οι δομές δημόσιας υγείας, ενώ σημειώθηκε ως θέμα ρύθμισης τα κενά που θα δημιουργηθούν με τις άδειες ειδικού σκοπού που δικαιούται και το υγειονομικό προσωπικό. Την διαθεσιμότητα να συμβάλλουν από τον χώρο τους οι ιδιώτες γιατροί στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης με κάθε τρόπο, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των γιατρών. Τονίστηκε ακόμη ότι είναι ανάγκη να διαμορφωθούν και να εξοπλιστούν ως πρώτη γραμμή άμυνας το Αστικό Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, καθώς και οι δύο μονάδες ΤΟΜΥ που λειτουργούν στην Κομοτηνή, όπως και τα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου, ώστε να μειωθεί η συγκέντρωση περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Από όλες τις συναντήσεις επισημάνθηκε με έμφαση ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, κυρίως γιατί γύρω από την διαδικασία προμήθειάς τους δημιουργείται ένα πεδίο αισχροκέρδειας από προμηθευτές, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιμετωπιστεί συνολικά από το υπουργείο Υγείας ένα τέτοιο πολύ σημαντικό ζήτημα. 

Ο βουλευτής ευχαρίστησε όλους για την ενημέρωση που του παρείχαν και δήλωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές υγειονομικές και άλλες Αρχές. Υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σημείωσε ότι υπάρχει αυξημένη κοινωνική ευθύνη των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και αυτών του ιδιωτικού χώρου, στους οποίους εκφράζουμε την υποστήριξή μας. 

Σήμερα γίνεται φανερό -σύμφωνα με τον βουλευτή- πόσο σημαντική ήταν η στήριξη που παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση στις δομές δημόσιας υγείας, του νοσοκομείου, των δύο Κέντρων Υγείας, την διατήρηση του αστικού τύπου Κέντρου Υγείας Κομοτηνής και την δημιουργία των δύο ΤΟΜΥ. Μέσα σε αυτήν την κρίση που βρισκόμαστε που απειλεί την δημόσια υγεία σε αυτήν την χρονική περίοδο, που μας αφορά, πέρα από τα μέτρα για την θωράκιση των δομών υγείας, ο πιο αποφασιστικός παράγοντας, ώστε να αποτραπεί και να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, είναι η προσωπική ευθύνη όλων μας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαν τους χρησμούς της Πυθίας ερμηνεύονται και ενίοτε παρερμηνεύονται πάντοτε στη χώρα μας, οι δηλώσεις ενός πρωθυπουργού, ειδικά όταν  περιλαμβάνουν ένα γενναίο πακέτο στήριξης για πολλούς.