fbpx Ελένη Λαφτσή: "Δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία έχει ο Γιώργος Πετρίδης"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 4 Απριλίου, 2018 - 11:00
ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ Η ΕΛΑΣΣΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ελένη Λαφτσή: "Δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία έχει ο Γιώργος Πετρίδης"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελένη Λαφτσή
Εκλογές
Δήμος Κομοτηνής

Την υποψηφιότητά της για τις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε και η Ελένη Λαφτσή μέσα από το ράδιο Χρόνος 87,5fm


Δηλώνει ότι δεν τα μηδενίζει όλα και αναγνωρίζει στον Πετρίδη το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου

Δήμος Μπακιρτζάκης

“Η κοινωνική  πολιτική -το μεγαλύτερο κομμάτι- είναι η εκτέλεση των αποφάσεων του κράτους. Ουσιαστικά, κονδύλια που έρχονται από το κράτος, δεν γίνονται βήματα, αντίθετα γίνεται διαχείριση εγγράφων, διακίνηση εγγράφων, διαχείριση καθημερινότητας τίποτα παραπάνω! Πολλά από αυτά που γίνονται μπορούσε να τα κάνει και ένας πολύ καλός ένας συνετός ένας οργανωμένος δημόσιος υπάλληλος. Δεν ψηφίζουμε τον δήμαρχο και δεν τον εκλέγουμε γι' αυτό το λόγο. Αν ήταν έτσι θα διοριζόταν ο δήμαρχος.

Έχουμε πολλά άξια στελέχη στη δημόσια διοίκηση που θα μπορούσαν να κάνουν αυτές τις δουλειές, αντίθετα ο δήμαρχος εκλέγεται για να παίρνει το πολιτικό ρίσκο να κάνει κάτι παραπάνω από όλα αυτά". Σε αυτή την παράγραφο συνοψίζεται η άποψη που έχει για τον δήμαρχο Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης “Πολη-τική Ανατροπή” Ελένη Λαφτσή, και τη διατύπωσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm.


ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΠΕΤΡΙΔΗΣ
H κα Λαφτσή πιστώνει στον Γιώργο Πετρίδη νωθρότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης και γι’ αυτό το λόγο δεν έχουν λυθεί σημαντικά θέματα του δήμου όπως η έλλειψη προσωπικού. Φέρνοντας ως παράδειγμα την υπηρεσία Δόμησης του δήμου Κομοτηνής, λέει: “Η υπηρεσία δόμησης είναι μια κομβική υπηρεσία που ασχολείται με προγράμματα και ό,τι αναπτυξιακό θα υπάρχει σε αυτή την περιοχή το επόμενο διάστημα πρέπει να περάσει από την αυτήν.

Έχουμε και leader έχουμε και ΕΣΠΑ έχουμε πολλά προγράμματα μπροστά μας. Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού δεν είναι καινούργιο. Εξαρτάται και από το πώς διεκδικείς κάτι - δεν είναι μόνο να το λες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, εμείς πέρα από εκείνη την ενημέρωση που μας έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουμε δει κάποιες κινήσεις του δημάρχου όλο αυτό το διάστημα. Το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου τίθεται κάθε φορά και κάθε φορά υπάρχει αυτή η απαθής στάση του δημάρχου και το ρίχνει στην κεντρική κυβέρνηση πάντα. Υπάρχει απαγόρευση προσλήψεων αλλά υπάρχουν και κατ' εξαίρεση προσλήψεις - αν έχετε κοιτάξει έχουνε γίνει σε νησιωτικούς δήμους το τελευταίο διάστημα, έχουν εγκριθεί κατ' εξαίρεση προσλήψεις, δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε και εμείς κάτι ανάλογο; Είναι ένας μητροπολιτικός δήμος σε μια παραμεθόρια περιοχή στην φτωχότερη περιφέρεια.


Η διεκδίκηση αυτή θα έπρεπε να έχει αρχίσει πιο νωρίς, δηλαδή όταν αντιλήφθηκε ο δήμαρχος ότι το προσωπικό του δήμου είναι γερασμένο όπως πολλές φορές έχει τονιστεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι πολλοί βαίνουν προς συνταξιοδότηση, το βλέπαμε πλέον ότι πλησιάζει ο καιρός όπου θα ξεπεράσουμε το όριο κινδύνου πλέον και δεν θα μπορούν οι βασικές υπηρεσίες να λειτουργήσουν. Θα έπρεπε να γίνουν πάρα πολλά και να κινητοποιήσει πέρα από το δημοτικό συμβούλιο από τους επικεφαλής και όλους τους φορείς του τόπου. Η λειτουργία του δήμου Κομοτηνής δεν αφορά μόνο τον δήμο, αφορά όλη την τοπική κοινωνία και ευρύτερα όλο το νομό Ροδόπης, γιατί η υπηρεσία δόμησης αφορά όλο τον νομό, εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του νομού. Μέχρι στιγμής καταλήξαμε να κάνουμε μια σύσκεψη φορέων με την πρωτοβουλία του δημάρχου”.


1,5 ΕΚ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΜΦΑΙΑ - ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ
Αντίστοιχη αδράνεια στη δημοτική αρχή η κα Λαφτσή χρεώνει και στο θέμα της  τουριστικής προβολής του τόπου μας, που κατά την άποψή της είναι ανύπαρκτη, όπως και οι υποδομές: “Υπάρχει και θέμα ενημέρωσης γιατί πέρασε και ενάμιση εκατομμύριο κόσμος τον προηγούμενο χρόνο από τη Νυμφαία - ενάμιση εκατομμύριο τουρίστες είναι η δεύτερη δίοδος τουριστών μετά το ελευθέριος Βενιζέλος και στην περιοχή μας δεν έμεινε ούτε ένα 4% και αυτό είναι το πιο οικονομικά αδύναμο. Πρώτα από όλα υποδομές αν δεν έχεις δεν μπορείς να επιζητάς κάτι παραπάνω, όταν κόβεται το νερό το καλοκαίρι στο Φανάρι σε ώρες αιχμής, γιατί δεν επαρκεί το δίκτυο για να καλύψει όλο τον πληθυσμό πως θα έρθει ο άλλος να κάνει μια μεγαλύτερη μονάδα για να προσελκύσει και περισσότερο τουρισμό. Αυτά είναι ζητήματα που τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχει καλύψει ο δήμος Κομοτηνής.


Εδώ δεν λειτουργεί το τουριστικό περίπτερο της πλατείας ούτε καν τους θερινούς μήνες ποιος θα πληροφορήσει τον διερχόμενο τουρίστα για το τι έχει να δει σε αυτόν τον δήμο, σε αυτή την πόλη, στους οικισμούς του τι αξιόλογο έχει. Για το τουριστικό πρόγραμμα έχουμε 140χιλιάδες ευρώ σε αυτούς τους κωδικούς από αυτά δαπανήθηκαν μόνο 15χιλιάδες ευρώ. Προσμένουμε στο μέλλον να έχουμε κάτι καλύτερο, να μην τα μηδενίζουμε όλα έχουμε περίσσευμα για φέτος, πολιτική βούληση χρειάζεται. Το κακό είναι ότι ο δήμος ασκεί πολιτική, αυτό δεν το έχει καταλάβει ο δήμαρχος ακόμα παρότι την μεγαλύτερη εμπειρία που έχει από όλους μας στην άσκηση πολιτικής”.


ΠΙΣΤΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ - ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
“Δεν θέλω να είμαι απόλυτα αρνητική, πραγματικά ο κος Πετρίδης έκανε ένα νοικοκύρεμα ο δήμαρχος γιατί ο δήμος είχε πολλά χρέη” λέει η κα Λαφτσή πιστώνοντας ένα θετικό στον δήμαρχο της Κομοτηνής, όμως συνεχίζει: “Η κοινωνική πολιτική γίνεται κυρίως με κονδύλια από το κράτος τα οποία περνούνε μέσα από τους δήμους για να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες.

Έχει ένα κοινωνικό πρόσημο η πολιτική του, δεν θέλω να μηδενίσω όλα τα πράγματα, αυτό όμως που λείπει από την πόλη είναι όλα τα υπόλοιπα. Μιλάμε για ανάπτυξη στον δήμο Κομοτηνής και γενικά στον νομό, έχουμε έλλειψη από βασικές υποδομές, δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα δίκτυα - αποχέτευση δεν έχει ούτε όλη η πόλη ούτε όλοι οι οικισμοί. Δίκτυα ύδρευσης δεν έχουμε εν έτει 2018 και μετά από τόσα προγράμματα δεν τα έχουμε ακόμη ολοκληρωμένα. Ακόμα και μέσα στην πόλη δεν έχουμε λύσει βασικά προβλήματα υποδομών. Δεν είναι συνδεδεμένοι όλοι οι οικισμοί στο δίκτυο αποχέτευσης, δεν έχουμε ολοκληρωμένα δίκτυα ύδρευσης νέα.

Υπάρχει κούραση θα το έλεγα αλλά βλέπω και μια δημοσιοϋπαλληλική αντίληψη από τον κο Πετρίδη και χωρίς να θέλω να προσβάλω τους φίλους συμπολίτες τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά υπάρχει αυτή η αντίληψη. Διαχείριση της καθημερινότητας εγγράφων κλπ άμεσων θεμάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας χωρίς να βλέπουμε παραπάνω πως θέλουμε αυτή την πόλη και πως θέλουμε αυτόν τον δήμο”.


ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η κα Λαφτσή τέλος, ανακοίνωσε μέσα από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm την υποψηφιότητα της στις επόμενες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θα είμαι υποψήφια το λέω ξεκάθαρα και φυσικά θέλω με διευρυμένο ψηφοδέλτιο, αυτό θέλω και αυτό επιθυμώ.

Βέβαια βλέπω ότι ο κόσμος εκλέγει, ψηφίζει και μετά πάει στον καναπέ και απαιτεί. Αυτό που υπάρχει στην κοινωνία ίσως είναι η κούραση της καθημερινότητας, ίσως είναι η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, η λογική των μνημονίων που έχει κουράσει πολύ κόσμο, έχει απογοητεύσει και δεν βλέπω πολύ ενδιαφέρον από τον κόσμο να συμμετάσχει.

Εγώ θέλω να πιστεύω ότι αυτό το νέο νομοσχέδιο θα είναι ένα κίνητρο για τον κόσμο ειδικά για το νέο κόσμο να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια.

Χρειάζεται να ξεφύγουμε από τα ίδια πρόσωπα από τις ίδιες πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, χρειάζεται να μπει νέο πνεύμα μέσα σε αυτά τα σχήματα.

Επιδιώκουμε να κάνουμε ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις από όλους τους πολιτικούς χώρους, ανένταχτοι από όλους τους πολιτικούς χώρους θα μπορούσε να είναι, αρκεί να ενδιαφέρονται για τα κοινά και να έχουν μια στόχευση στα πλαίσια τα δικά μας εννοείται, όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, να συμφωνούμε σε κάποια βασικά ζητήματα. Μετεκλογική συνεργασία με βάση το νόμο θα υπάρξει αναγκαστικά δεν μπορεί να μην ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, αναγκαστικά εφόσον θα υπάρχουν πλειοψηφίες πλέον όπως φαίνεται τουλάχιστον.


Θα υπάρχουν συμφωνίες, συναινέσεις μα και πριν υπάρξει ο νόμος υπήρχε ανάγκη για συναινέσεις, να ξεφύγουμε από αυτό η πλειοψηφία σηκώνει το χεράκι και ψηφίζει άσχετα με το αν δεν ξέρει τελικά τι ψηφίζει, υπάρχει και αυτό το ζήτημα. 


Στο δημοτικό συμβούλιο μιλάνε τελικά ένα πολύ μικρό ποσοστό, ο επικεφαλής πάντα  και ένας με δυο το πολύ από τις παρατάξεις, είναι θλιβερό αυτό και εγώ δεν το περίμενα αυτό το πράγμα περίμενα να είναι πιο ζωντανό. 


Ο νόμος προσπαθεί να βάλει την κοινωνία μέσα στα δημοτικά συμβούλια δηλαδή να υπάρξει μια αμφίδρομη σχέση του κόσμου με τα δημοτικά συμβούλια να έρχονται οι αποφάσεις οι ανησυχίες του κόσμου ζωντανά από κάτω και να μεταφέρονται μέσα στα δημοτικά συμβούλια”.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επειδή πάντα στις λεπτομέρειες κρύβονται οι παγίδες,  γι' αυτό ας προσέξουν ιδιαίτερα οι τοπικοί παράγοντες και πολιτικοί, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ψηφιστεί η τροπολογία, για το 12%.