fbpx Ελένη Λαφτσή: Ανοιχτή προεκλογική πρόσκληση για τον Δήμο Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΑΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ελένη Λαφτσή: Ανοιχτή προεκλογική πρόσκληση για τον Δήμο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελένη Λαφτσή
Δήμος Κομοτηνής
Εκλογές

Κάνει την αρχή στις προεκλογικές "ζυμώσεις" στον Δήμο Κομοτηνής η επικεφαλής της ΠΟΛΗτικής Ανατροπής ψάχνοντας συναινέσεις, με απλούς δημότες, Κοινωνία Πολιτών και Λαϊκή Συσπείρωση

Διονύσης Βοργιάς

Άνοιγμα προς πάσα προοδευτική κατεύθυνση - εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου - κάνει η επικεφαλής της ΠΟΛΗτικής Ανατροπής δημοτική σύμβουλος Ελένη Λαφτσή, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Οκτωβρίου, χωρίς κανένα άλλο μέλος της παράταξής της. 

"Η ψήφιση του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση αποτελεί αναμφισβήτητα τομή στην πορεία του θεσμού, γιατί ανοίγει την πόρτα για διάλογο, συναινέσεις και την αναζήτηση κοινών τόπων", είπε η κα Λαφτσή και μίλησε για συναινετική διοίκηση προς όφελος των δημοτών της Κομοτηνής, ώστε "να αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις για τον Δήμο Κομοτηνής χωρίς εγωισμούς και την αλαζονική ασφάλεια της πλειοψηφίας". Σε ερώτηση του "Χ" για το αν μία ευρεία παράταξη είναι κάτι εφικτό, η πολιτικός εξήγησε πως κατά την ίδια είναι "γιατί η κοινωνία το ζητάει, οι πολίτες μας ζητούν να ξεφύγουμε από τα παρωχημένα κομματικά σχήματα και να κάνουμε την υπέρβαση".


"Σε τέλμα ο Δήμος Κομοτηνής"
Αναγνώρισε το "οικονομικό νοικοκύρεμα", όπως το χαρακτήρισε, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Γ. Πετρίδη, αλλά κατηγόρησε ότι η δεύτερη θητεία του δημάρχου έχει οδηγήσει "σε τέλμα τον Δήμο Κομοτηνής", γιατί "λείπει το σχέδιο, οι προτεραιότητες, οι πρωτοβουλίες, οι τομές και τα αποτελέσματα που ανέμεναν οι πολίτες και τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί".

Υπεραμύνθηκε του τρόπου με τον οποίο άσκησε αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι σε θέματα που η άποψη της ΠΟΛΗτικής Ανατροπής σύγκλινε δεν καταψήφισαν κομματικά αλλά σε θέματα που δεν ήταν σύμφωνα τα μέλη της παράταξής της καταψήφισαν. "Ασκήσαμε έντονη κριτική αλλά απαλλαγμένη από λαϊκισμό και ιδιοτέλεια", είπε χαρακτηριστικά, αλλά ανέδειξε ότι "παρά την υπεύθυνη στάση μας, δεν έγινε κατορθωτό να μετατοπίσουμε τις ασκούμενες πολιτικές στα θέματα εκείνα που είναι κομβικής, στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο".


Κάλεσμα προς "ενεργούς πολίτες" και δύο παρατάξεις
Σε ερώτηση του "Χ" για το αν η ΠΟΛΗτική Ανατροπή θα κατέβει ως σχήμα στις δημοτικές εκλογές, η κα Λαφτσή ήταν διπλωματική. "Η ΠΟΛΗτική Ανατροπή θα συνεχίζει να υπάρχει ως παράταξη, αλλά η δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής είναι άλλο ζήτημα", είπε, ενώ ξανά σε ερώτηση του "Χ" αναφορικά με το ποιες ακριβώς είναι οι προοδευτικές παρατάξεις στις οποίες κάνει άνοιγμα προεκλογικής συνεννόησης η Ελένη Λαφτσή έδειξε την διοικούσα παράταξη "Κοινωνία Πολιτών" στο τιμόνι της οποίας είναι πλέον ο Γιάννης Γκαράνης και την "Λαϊκή Συσπείρωση" που μέχρι σήμερα επικεφαλής της είναι ο Νίκος Φακιρίδης και όρισε την προοδευτικότητα ως εξής: "Προοδευτικές παρατάξεις είναι αυτές που έχουν ένα προοδευτικό πρόσημο στην άσκηση της πολιτικής τους, στην πρακτική και όχι απλά στις θέσεις τους, κι έχουν δοκιμαστεί στην κοινωνία"

Το άνοιγμα δεν αφορά όμως μόνο παρατάξεις, όπως ξεκαθάρισε, αλλά και "ενεργούς πολίτες" (κοινώς άτομα εκτός πολιτικής σκηνής) που υπάρχουν στον Δήμο Κομοτηνής, από τους οποίους ζητάει "να συνδιαμορφώσουμε το σχέδιο του Δήμου για την επόμενη μέρα". 


Συνεννόηση της πρώτης Κυριακής
Τέλος, σε ένα καταληκτικό σχόλιό της, η κα Λαφτσή έκανε λόγο για ένα ευρύ μέτωπο το οποίο μπορεί να κερδίσει τον Δήμο Κομοτηνής από την πρώτη κιόλας Κυριακή."Αναγνωρίζοντας εμείς αυτή την αναγκαιότητα και συναισθανόμενοι την ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες, θα πάρουμε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, να αναζητήσουμε δηλαδή  τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας, μεγάλης, προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής - από την πρώτη Κυριακή - να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής", κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επειδή πάντα στις λεπτομέρειες κρύβονται οι παγίδες,  γι' αυτό ας προσέξουν ιδιαίτερα οι τοπικοί παράγοντες και πολιτικοί, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ψηφιστεί η τροπολογία, για το 12%.