fbpx Ελ. Λαφτσή: Οι Δ. Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης μοιράζουν είδη ΤΕΒΑ, ο Δ. Κομοτηνής όχι
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, 2020 - 15:09
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ελ. Λαφτσή: Οι Δ. Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης μοιράζουν είδη ΤΕΒΑ, ο Δ. Κομοτηνής όχι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελένη Λαφτσή
Γιάννης Μουρτίδης

Στον απόηχο των στοιχείων που έκανε γνωστά μέσω του «Χ» ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μουρτίδης

Αντιδρά στην αναβολή της διανομής τροφίμων και ειδών του προγράμματος ΤΕΒΑ η επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική Ανατροπή» Δήμου Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή. Η κα Λαφτσή με επιστολή της προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ζητάει την συζήτηση του ζητήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε, όπως εξηγεί μεγάλοι γειτονικοί Δήμοι (όπως Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης) δεν έχουν αναλάβει τις διανομές τροφίμων και ειδών, οι οποίες σύμφωνα με την κα Λαφτσή είναι αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε εν καιρώ πανδημίας.

Στην ανακοίνωση η δημοτική σύμβουλος επικαλείται στοιχεία που έδωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στον «Χ» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης.

Η ανακοίνωση: «Με λύπη αναμεμειγμένη με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε μέσω του τύπου για την αναβολή της διανομής τροφίμων από τον Δήμο Κομοτηνής στους δικαιούχους ΤΕΒΑ. Διανύοντας μια παρατεταμένη κρίση, η οποία καθημερινά λαμβάνει και μεγαλύτερες διαστάσεις, οι συνδημότες μας έχουν άμεση ανάγκη να νιώσουν ενεργό συμπαραστάτη στο πλευρό τους το Δήμο ώστε ,στο τέλος αυτής της δοκιμασίας, να  σταθούν όρθιοι.

Κατά παραδοχή του αντιδημάρχου κοινωνικών θεμάτων οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ  ανέρχονται στους 2.200, οι δε επισκεπτόμενοι το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, από 190 που ήταν το προηγούμενο διάστημα, ανήλθαν ήδη στους 250 συνανθρώπους μας. Τα μεγέθη αυτά και μόνο  καταδεικνύουν την ανάγκη, με κάθε τρόπο, να σταθούμε συνεπείς απέναντι στους πληττόμενους συμπολίτες μας και να διανείμουμε τα τρόφιμα στους δικαιούχους. Ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε την εορταστική περίοδο, οι ανάγκες σε τροφή είναι αυξημένες και η στήριξή μας λαμβάνει και το χαρακτήρα ψυχολογικής στήριξης, επιβεβαιώνοντας ότι κανένας συμπολίτης μας δεν μπορεί να αφεθεί μόνος του στην κρίση.

Άλλωστε δεν μπορεί ο Δήμος Κομοτηνής, επικαλούμενος την πανδημία, να αρνείται την παροχή  κοινωνικού  έργου, όταν  είναι αυτός ο ίδιος λόγος, η πανδημία δηλαδή, που επιβάλλει να προβούμε στην πραγματοποίησή του και όχι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ημίμετρα. Άλλωστε μεγάλο δήμοι, όπως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος, Αλεξ/πολης, Ξάνθης κλπ., παρόλο που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, έχουν καταφέρει, με έγκαιρο σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα της εποχής, να ανταποκριθούν  στις ανάγκες των δημοτών τους και προχωρούν στη διανομή των τροφίμων.

Ως παράταξη, παραβλέποντας την έλλειψη οργάνωσης από πλευράς του Δήμου και των αρμοδίων, θεωρούμε ότι, στο σκοπό της στήριξης των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας, θα πρέπει να ‘στρατευθούν>>, εφόσον κριθεί αναγκαίο, πέρα από υπηρεσίες του δήμου και  εθελοντικές οργανώσεις που γνωρίζουμε ότι εισφέρουν αξιόλογο έργο στην περιοχή. Σας δηλώνουμε δε ότι η παράταξή μας τίθεται στη διάθεσή σας να συνδράμει με όποιο τρόπο της ζητηθεί».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επαίρεται ο υπουργός Εργασίας  για το   τολμηρό και εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο του, που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις,  όπως το χαρακτηρίζει,  παρόλο που αλλάζει άρδην