fbpx Ελ. Λαφτσή: Με βολές κατά Γκαράνη - Γραβάνη και προτάσεις για τον Δήμο Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2019 - 20:07
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Ελ. Λαφτσή: Με βολές κατά Γκαράνη - Γραβάνη και προτάσεις για τον Δήμο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελένη Λαφτσή
Εκλογές
Δήμος Κομοτηνής

Η επικεφαλής της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής δεν χαρίστηκε σε κανέναν και ζήτησε από τους δημότες της Κομοτηνής να ενισχύσουν την προσπάθεια της παράταξης

Διονύσης Βοργιάς

Δεν χαρίστηκε σε κανέναν κι ανέπτυξε το δικό της σχέδιο, για το πως οραματίζεται τον Δήμο Κομοτηνής, η επικεφαλής της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής και υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή. Στην πρώτη της κεντρική προεκλογική εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα στο ξενοδοχείο Ορφέας Κομοτηνής, ζήτησε από τους δημότες της περιοχής να δώσουν "τη μεγαλύτερη δυνατή δύναμη" στην παράταξη. Ξεκαθάρισε, η υποψήφια, ότι ο Κλεισθένης δεν αφήνει περιθώρια για ένα δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης, εκφράζοντας εν πολλοίς την πεποίθηση ότι καμία παράταξη δεν θα είναι αυτοδύναμη. Όσο για την θέση που θα κρατήσει η ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή είπε ότι "το πρόγραμμά μας είναι η βάση για τις όποιες συγκλίσεις προκύψουν".

Παρουσιάστηκε ως μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας και αυτοδιοικητικός, για να αναδείξει πως ενσαρκώνει το ρόλο της σύγχρονης γυναίκας και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες, καλώντας παράλληλα τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας, θρησκείας, πολιτικής και σεξουαλικού προσανατολισμού να δώσουν δύναμη στην παράταξη της οποίας ηγείται.

Όσον αφορά στο πρόγραμμά της είπε "δυστυχώς η κατάσταση στην πόλη και στους οικισμούς μας πληγώνει, γιατί δεν είναι βιώσιμη", κατηγορώντας για έλλειψη υποδομών, λάθος προτεραιότητες, αδικίες εις βάρος γειτονιών ή οικισμών, μη αξιοποίηση του αποθεματικού. Κατηγόρησε την διοίκηση για απλή διαχείριση του Δήμου και μη επίλυση σοβαρών ζητημάτων, όπως Αλάν Κογιού, δημοτικό κυνοκομείο, προβληματικές αθλητικές υποδομές με επίκεντρο το κλειστό κολυμβητήριο, χμη αξιοποίηση του κάθετου άξονα Μακάζα - Νυμφαία, έλλειψη φροντίδας στο άλσος Νυμφαίας, προβληματική αγροτική οδοποιία, και άλλα.

Δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τους δύο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Γιάννη Γκαράνη και της Σύμπραξης Προοπτικής Αντώνη Γραβάνη, κατηγορώντας τους χαρακτηριστικά ότι ...μαλώνουν για μία έξυπνη πόλη, αλλά - παρότι και οι δύο τους έχουν διατηρήσει πόστα ευθύνης στον Δήμο Κομοτηνής - δεν έκαναν κινήσεις ώστε να προχωρήσει μεταρρυθμίσεις για μία έξυπνη πόλη.

Οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

"Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα - βάση από την προηγούμενη παράταξη, την οποία δυναμώνουμε με νέους άξιους ανθρώπους που προέρχονται από όλους τους χώρους", είπε η κα Λαφτσή και παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους:

 1. Αντωνίου Χρήστος - Αστυνομικός - υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου.
 2. Βρή Χαρά - Δικηγόρος - Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης
 3. Διαλεχτάκη Κερασούλα - Συνταξιούχος, πρώην επιστημονική συνεργάτις της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ και πρώην υπάλληλος Τράπεζας της Ελλάδας.
 4. Ιναγκάμοβα Λόλα-Κατερίνα - Ειδικευόμενη Ιατρός, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
 5. Καραγιαννίδου Ευφροσύνη - Συνταξιούχος του ΙΚΑ, πρώην εργαζόμενη ΦΑΝΚΟ
 6. Κουγιουμτζόγλου Αγγελική - Aρχιτέκτων μηχανικός.
 7. Λιονάκη Σοφία - Ωκεανολόγος, εργαζόμενη στο Δ.Π.Θ.
 8. Λουτατίδης Γεώργιος - Πτυχιούχος οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές (Μ.Β.Α.) και πτυχιούχος Νομικής, πρώην στέλεχος της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
 9. Σιτζάκ Εμίν Κιαμήλ - Τεχνίτης, ελεύθερος επαγγελματίας, πτυχιούχος Υποστήριξης Συστημάτων, Εφαρμογών & Δικτύων Η/Υ, ιδρυτικό μέλος του "Μειονοτικού Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κομοτηνής"  και πρωτεργάτης της Ένωσης Προσώπων Κίνησης Πολιτών.
 10. Σπηλιώτη Χριστίνα - Αρχιτέκτων Μηχανικός, λέκτορας στην Πολυτεχνική Σχολή του Δ.Π.Θ.
 11. Στρατιάδης Ανέστης - Μαθηματικός, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, νομαρχιακός σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη Συνασπισμός Πολιτών, υποψήφιος νομάρχης το 1998 και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ το 2006.
 12. Συλιβού Άρτεμις - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος του Εργαστηριακού και Τεχνικού Προσωπικού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, εκπαιδεύτρια Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο και σε Κ.Ε.Κ..
 13. Τσατσαρίδης Κωνσταντίνος - Αγρότης, δημοτικός σύμβουλος και  αντιδήμαρχος του πρώην δήμου Αιγείρου.
 14. Τσαρέκα Συρματούλα - Υπάλληλος του ΟΑΕΔ. Είναι μέλος της τοπικής ομάδας του "Πελίτι" και συμμετέχει στα κινήματα της πόλης.
 15. Χασάν Εκρέμ - Οδοντίατρος, αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 16. Χασάν Χασάν - Ηλεκτρολόγος - Μηχανολόγος Μηχανικός, εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με την ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ. 
 17. Παναγιώτης Μιχαηλίδης - Ηλεκτρολογικός Μηχανικός - Διαχειριστής έργων και βραβευμένων ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων έργων στο Σισμανόγλειο Κομοτηνής.
 18. Βέτης Δημήτριος, Δημοτικός υπάλληλος του δήμου Αρριανών
 19. Κιόρογλου Κυριακή, Παρασκευ;άστρια στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Σισμανογλείου
 20. Μανωλόπουλος Δημήτριος, Αγρότης
 21. Μαυρόπουλος Χαράλαμπος, Πρώην Εργολάβος δημοσίων έργων, συνταξιούχος
 22. Τοτοκώτσης Κωνσταντίνος, Δημοσιογράφος
 23. Χαλήλ Χαλήλ, Αγρότης
 24. Μεμέτ Μεμέτ, Ελεύθερος επαγγελματίας
 25. Σαδίκ Ισμαήλ Ιμπραχήμ, Εκπαιδευτικός

Οι υποψήφιοι 1-16 είχαν ανακοινωθεί εντός της περασμένης εβδομάδας, οι υπόλοιποι ανακοινωθήκαν επιπλέον στο πλαίσιο της εκδηλώσεις. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν κι άλλα πρόσωπα.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα της ομιλίας

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ