fbpx Έχουμε το μοναδικό πρόγραμμα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, λέει ο Χρήστος Μέτιος
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Έχουμε το μοναδικό πρόγραμμα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, λέει ο Χρήστος Μέτιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρήστος Μέτιος
Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση

Έκανε λόγο για "λάσπη", από την οποία όμως δεν επηρεάστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, διατηρώντας την στήριξη προς το πρόσωπό του 

Διονύσης Βοργιάς

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Ροδόπης της "Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης" έκανε γνωστούς σε εκδήλωση στην Κομοτηνή, το βράδυ της Κυριακής 12 Μαΐου, ο νυν και υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος. Στην εκδήλωση παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο τ. υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι πολιτευτές ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου, Μουσταφά Κατρατζή, ο υπ. δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, πολλά στελέχη της ΝΟΔΕ Ροδόπης, οι υποψήφιοι και υποστηρικτές της παράταξης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν κι επίσημα γνωστοί οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Ροδόπης, οι: Νίκος Τσαλικίδης, Σεμπαετίν Γκασήλ, Κατερίνα Ιωαννίδου, Βασίλης Λούρμπας, Ιλχάν Μεμέτ, Ταρκάν Μουλταζά Ταρκάν, Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, Αναστασία Ξανθοπούλου, Σταύρος Παντελής, Μανώλης Παπαμάνος, Μαϊα Τζνελασβίλι, Ραμαδάν Χατζή, Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά.

Στο λόγο του ο περιφερειάρχης ανέλυσε τους έξι άξονες του προγράμματός του για την Π.Ε. Ροδόπης (Ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, στήριξη επιχειρηματικότητας,  τουρισμός, επενδύσεις - ενέργεια, κοινωνική πολιτική, έργα υποδομών) που έχουν καταγραφεί αναλυτικά σε προηγούμενη έκδοση του "Χ". Μίλησε για την Ροδόπη της πολυπολιτισμικότητας, αποδοχής διαφορετικότητας και αρμονικής συνύπαρξης, έναν τόπο όμορφο, φιλόξενο και δημιουργικό "που αξίζει να είναι παράδειγμα", όπως είπε, και διαπίστωσε πως "παρά τις περιόδους απομόνωσης και εσωστρέφειας που πέρασε ο τόπος μας σήμερα ανοίγεται προς τον κόσμο και δέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες".

Κατέγραψε κάποια από τα στοιχεία της Π.Ε. Ροδόπης, ήτοι σημαντική πρωτογενή παραγωγή, μοναδικά τοπικά προϊόντα, παρθένο φυσικό περιβάλλον, πλούσια ιστορία και πολιτιστικές παραδόσεις, εκτεταμένη ακτογραμμή, έδρα ενός σημαντικού πανεπιστημίου, ενώ δεν έκρυψε το εξής: "Μπορεί η Ροδόπη να έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες, χρειάζεται όμως οργανωμένο σχέδιο, συστηματική δουλειά, υπό την καθοδήγηση μίας ενωμένης και ισχυρής διοίκησης".

Εδώ, διευκρίνισε, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, ότι η "Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση" είναι η μοναδική παράταξη της ΠΑΜ-Θ που διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη και των πέντε νομών, "σχέδιο 334ων έργων και δράσεων, κοστολογημένο, εφαρμόσιμο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, που μπορεί να δώσει νέα κατεύθυνση στην περιφέρεια μας", όπως είπε, κατηγορώντας άλλους υποψηφίους για το ότι "δεν γνωρίζουν ούτε καν τους βασικούς κανόνες λειτουργίας της Περιφέρειας, τάζουν σε όλους τα πάντα, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που φτάνουν στο σημείο να τάζουν έργα που ανήκουν σε Δήμους, στην κυβέρνηση ή και σε άλλες περιφέρειές. Δεν λένε τίποτα το συγκεκριμένο, αλλά μόνο αοριστίες".

Ο κος Μέτιος, μετά την ανάλυση των αξόνων του προγράμματος, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για εκλογική νίκη και επιθετικός προς όσους έριξαν "λάσπη" στον ίδιο προκειμένου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, να άρει την στήριξή του από το πρόσωπο του ίδιου, κάτι οποίο τελικώς δεν επετεύχθη. Γι' αυτό, όπως κατέληξε, εάν εκλεγεί, την επομένη των εκλογών δεν θα συνεργαστεί με όσους "λασπολόγησαν" εις βάρος του και των συνεργατών του.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τις προβοκατόρικες ενέργειες τις έχει κάνει επιστήμη η Τουρκία στη διπλωματία και πάντοτε προετοιμάζει επιμελώς   το έδαφος,  για να επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα,  πριν προχωρήσει σε κάθε επιθετική της ενέρ