fbpx Δύο βουλευτές ΝΔ στη Ροδόπη "βλέπει" ο Αυγενάκης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Δύο βουλευτές ΝΔ στη Ροδόπη "βλέπει" ο Αυγενάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λευτέρης Αυγενάκης
ΝΟΔΕ Ροδόπης
Νέα Δημοκρατία

"Η ΝΔ θα πρωταγωνιστήσει στις επόμενες εκλογές στη Ροδόπη", δήλωσε ο πολιτικός

Διονύσης Βοργιάς

Πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι νικήτρια στις επόμενες εκλογές - τις οποίες προμηνύει για το 2018 - αλλά χωρίς καμία θέση επί τάπητος για την Θράκη, εμφανίστηκε κατά την περιοδεία του στη Ροδόπη ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο πολιτικός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών Γιάννη Σταυρίδη το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος και παρέθεσε συνέντευξη Τύπου. Η περιοδεία στο νομό ολοκληρώθηκε με πέρασμα από τα Αρριανά, συνάντηση με παραγωγικούς φορείς και κόψιμο της ετήσιας βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ.
Στην συνέντευξη Τύπου ο κος Αυγενάκης, δείχνοντας τον τέως υπουργό ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδη και τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία της Ροδόπης είναι ενωμένη χωρίς αντιπαραθέσεις, και πρόσθεσε ότι "η Ροδόπη θα πρωταγωνιστήσει στις επόμενες εκλογές, θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό που είχε ποτέ στην Ροδόπη και θα εκλέξει δύο βουλευτές στο νομό. Η ΝΔ είναι συσπειρωμένη όσο ποτέ άλλοτε". Τον πολιτικό συνόδευαν και η Βούλα Ελευθεριάδου, ο Μουσταφά Κατραντζή και ο Ιωάννης Βεζυργιαννίδης.


Για τη δράση της ΝΔ στην περιοχή, είπε ότι η Θράκη δεν είναι ξεχασμένη, κι αυτό αποδεικνύεται με ένα μπαράζ επισκέψεων: Πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη, τώρα ο ίδιος, κατόπιν οι κ.κ. Γεωργαντάς, Δένδιας. "Για μένα όπως και για τον κο Μητσοτάκη η Θράκη είναι αγαπημένη περιοχή, χρειάζεται έγνοια, πραγματική στήριξη και ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους της". 


Κληθείς από τον Χρόνο να καταθέσει την άποψή του για το περιφερειακό σχέδιο της ΝΔ σχετικά και με την Θράκη και για το αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία - πχ σχετικά με το 12% - που θα ληφθεί για την περιοχή, απάντησε ως εξής: "Η ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν μειώσεις στους φόρους για όλους τους Έλληνες, και στον ΕΝΦΙΑ και στον ΦΠΑ και στην υπερφορολόγηση. Για μερικές περιφέρειες που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν δύο συνάδελφοι που με ευθύνη τους και την στήριξη τοπικών στελεχών, θα προετοιμάσουν το αναπτυξιακό πλάνο για την περιφέρεια ΑΜ-Θ. Εκεί θα υπάρχουν τα επιμέρους ζητήματα, πέρα των βασικών που έχουν ανακοινωθεί και ψηφιστεί στο συνέδριό μας, που αποτελεί και δέσμευση της ΝΔ για την επόμενη μέρα".


Στις υπόλοιπες δηλώσεις του, ο πολιτικός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι "παίζει στα ζάρια το όνομα των Σκοπίων", πως "η ΝΔ πάντα έβαζε τα εθνικά θέματα πάνω από τα κομματικά", και ότι πρέπει να βγει ό,τι έχει σχέση με τον αλυτρωτισμό από το Σύνταγμα των Σκοπίων, προκειμένου να υπάρξει η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.


Δήλωσε πεπεισμένος ότι το 2018 είναι χρονιά εκλογών και πως η ΝΔ θα έχει "πανστρατιά" κι έκανε άνοιγμα προς όλους τους αναποφάσιστους ώστε να στηρίξουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Διακομματική με νεοδημοκρατικό κυρίως «καπέλο»,  κεκλεισμένων των θυρών, με  αποσπασματικές λογικές ικανοποίησης αιτημάτων περιφέρειας και δήμων για να γίνουν κάποια έργα που ψάχνουν να βρουν χρηματοδοτικά ε