fbpx Δύο θέματα προς συζήτηση στέλνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ η Λαϊκή Συσπείρωση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 17 Ιουλίου, 2020 - 10:00
ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Δύο θέματα προς συζήτηση στέλνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ η Λαϊκή Συσπείρωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαΐκή Συσπείρωση
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Συμβούλιο συνεδριάζει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου δια ζώσης μετά από πολύ καιρό

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ στην αίθουσα «Γιώργος Παυλίδης» του κτιρίου της ΠΕ Ροδόπης και αυτό από μόνο του συνιστά είδηση καθώς οι διά ζώσης συνεδριάσεις είχαν διακοπεί προ μηνών ελέω κορωνοϊού. Έτσι, την προσεχή Δευτέρα οι σύμβουλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν ξανά ο ένας τον άλλον από κοντά – μόνο που αυτές οι στιγμές δεν θα καταγραφούν δημοσιογραφικά γιατί η συνδρίαση θα είναι κεκλεισμένων των θυρών (θα μεταδοθεί από το κανάλι της ΠΑΜΘ στο youtube). 

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει 17 θέματα εκ των οποίων τα δύο «καίνε» καθώς πρόκειται για τη διαχείριση του κορωνοϊού στην Περιφέρεια ΑΜΘ και την πολυθρύλητη επένδυση της ΤΕΡΝΑ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Αυτά, είναι μόνο δύο από τα συνολικά 17 θέματα της ημερήσιας διάταξης, η οποία εκ του (ποσοτικού, αλλά και ποιοτικού) περιεχομένου της, προοικονομεί ότι οι Σύμβουλοι «θα ξημερωθούν» στο κτίριο της ΠΕ Ροδόπης.

Τι ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση 
Εν μέσω αυτής της κατάστασης, η Λαϊκή Συσπείρωση (με επικεφαλής πλέον τον Χρήστο Τρέλη) αιτείται τη συζήτηση δύο ακόμη θεμάτων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 19. Το πρώτο που αιτείται είναι η έκδοση ενός καταδικαστικού ψηφίσματος για την αλλαγή καθεστώτος στην Αγιά Σοφιά υπό το πρίσμα ότι «[…]ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως "στρατηγικού εταίρου" εκ μέρους της ΕΕ, τη στιγμή που καθημερινά διεξάγει δεκάδες παραβιάσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, αναδεικνύει το παζάρι μεγάλων συμφερόντων που διεξάγεται. Η ευρωΝΑΤΟική πολιτική περί διαλόγου και διαπραγματεύσεων δίνει ώθηση στην τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα. ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ "χαϊδεύουν" την Τουρκία με δήθεν "κυρώσεις" και "καταδικαστικές αποφάσεις" ρουτίνας, επιδιώκοντας να την προσεταιριστούν ώστε να την αποσπάσουν από την επιρροή της Ρωσίας.

Η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, αφού η Ελλάδα εμπλέκεται πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς». 

Το δεύτερο έχει να κάνει με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που όλοι ξέρουν πια ότι πωλείται με Αμερικανούς επενδυτές να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου. Ως εκ τούτου «[…] με τον Πάιατ μαζί ερχόταν οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη για να επιθεωρήσει την κατάσταση, για το πώς προχωρούν για παράδειγμα οι εργασίες κατασκευής της νέας βάσης επισκευής των αμερικανικών ελικοπτέρων, πώς θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για την ιδιωτικοποίησή του, πώς θα γίνουν οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου αποθήκευσης και ο βόρειος αγωγός.

Μετατρέπετε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε ένα λιμάνι το οποίο εξυπηρετεί τους αμερικανικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και σε στόχο αντιποίνων. Μετατρέπετε συνολικά την περιοχή σε πεδίο βολής.
Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει την όλη διαδικασία ξεπουλήματος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και τη μετατροπή του σε Αμερικανική-Νατοϊκή Βάση», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλώς πράττουν και διαμαρτύρονται οι Ομοσπονδίες στον υπουργό Ανάπτυξης και στον περιφερειάρχη,  για να μη φορολογηθούν για τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων,  όπως στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, με δεδ