fbpx Δύο χρόνια μετά την εκλογή του μίλησε για όλα...
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΙΧΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Δύο χρόνια μετά την εκλογή του μίλησε για όλα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιλχάν Αχμέτ
Απολογισμός

Εμφανίστηκε επικριτικός προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, αλλά 
έτεινε ξανά χέρι συνεργασίας


Σε 100 ερωτήσεις, ομιλίες, αναφορές και παρεμβάσεις στη Βουλή και στην ευρωβουλή μεταφράζεται το αντιπολιτευτικό έργο του Ιλχάν Αχμέτ

Δήμητρα Συμεωνίδου

Δικαιωμένος από τις μέχρι σήμερα πολιτικές του επιλογές, εμφανίστηκε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, πραγματοποιώντας τον απολογισμό της διετούς παρουσίας του στη Βουλή. Σε γεύμα που παρέθεσε σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης του νομού, το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου, άδραξε της ευκαιρίας για να παρουσιάσει τον απολογισμό του ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, απαριθμώντας μία σειρά ερωτήσεων και κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων. Χαρακτήρισε εαυτόν κοινωνικά φιλελεύθερο, δημοκράτη και χωρίς κομματικές παρωπίδες για να εξηγήσει την μεταπήδησή του από το ένα πολιτικό κόμμα στο άλλο και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι έκανε τη σωστή επιλογή με το βρίσκεται πλέον στο πλευρό της Φώφης Γεννημάτα. Εκείνη τον επέλεξε ώστε να είναι τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και εκείνος την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη της. Μάλιστα δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του κόμματος, λέγοντας ότι στο επικείμενο συνέδριο θα παρουσιαστεί το πλήρες πρόγραμμα και με αυτό το κόμμα θα πρωταγωνιστήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή. 


Σχολιάζοντας το γενικό πολιτικό σκηνικό ο κος Ιλχάν είπε χαρακτηριστικά ότι "το 2018 δεν τελειώνουν τα βάσανα του Έλληνα", κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει αντιφατικές πολιτικές "από τη μία η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τους αδύναμους με τη μορφή των επιδομάτων, διαφόρων βοηθημάτων τα οποία τα ψηφίσαμε και τα στηρίξαμε, όμως από την άλλη υπάρχει μεγάλος μαρασμός σε άλλες κοινωνικές ομάδες όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και να λείπουν επενδύσεις, να μην υπάρχει προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης στη Θράκη". Μίλησε για επώδυνα μέτρα που έχουν ισχύ μέχρι το 2060 και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για ένα ακόμα ψέμα - αφήγημα "Η έξοδος από τα μνημόνια είναι ένα ακόμα ψέμα - αφήγημα του Έλληνα πρωθυπουργού, προκειμένου να εξαπατήσει ξανά τον ελληνικό λαό. Το πρώτο μεγάλο ψέμα ήταν το σκίζουμε τα μνημόνια, το δεύτερο ήταν ότι υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα και το τρίτο μεγάλο ψέμα είναι ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο". 
Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ροδόπη με αφορμή τη διοργάνωση του αναπτυξιακού συνεδρίου, ο βουλευτής είπε "ήμουν περισσότερο αισιόδοξος, όμως διαψεύστηκα. Στις συναντήσεις που είχα με υπουργούς και τοπικούς βουλευτές πίστευα ότι θα είχαμε περισσότερα να διεκδικήσουμε. Δυστυχώς όμως δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι προτάσεις και οι δικές μας και των φορέων. Έχουμε μόνο επικοινωνιακές παρεμβάσεις που μπαλώνουν κάποια πράγματα". 


Σε 100 ερωτήσεις, ομιλίες, αναφορές και παρεμβάσεις στη Βουλή και στην Ευρωβουλή μεταφράζεται το αντιπολιτευτικό έργο του Ιλχάν Αχμέτ. Εκείνος στάθηκε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις που έγιναν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή Λεωνίδα Κύρκο, για τον καπνό και τα δικαιώματα των παραγωγών. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις μας, είπε περαιτέρω και ανέφερε παραδείγματα, ασθενοφόρο και προσωπικό στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προσευχή της Παρασκευής στα μειονοτικά σχολεία, μετεγγραφές φοιτητών, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Τόνισε, επίσης, ότι επιδίωξε τη συνεργασία με Περιφέρεια, δημάρχους και εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης όπως και τη μεταφορά αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων Κομοτηνής, Μαρώνειας -Σαπών, Ιάσμου και Αρριανών στην ολομέλεια της Βουλής με τη μορφή αναφορών. 


Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του εμφανίστηκε επικριτικός ως προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ. Τους κατηγόρησε για μη δυναμικές παρεμβάσεις και πρόσθεσε "ο κόσμος θέλει λύσεις, δεν τον ενδιαφέρει ποιος κυβερνάει την περιοχή". Γι' αυτό κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν μεγαλύτερο αγώνα να μην κρύβονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα και να αξιοποιήσουν τις προτάσεις που καταθέτει ο ίδιος για την περιοχή. Όμως έσπευσε να διευκρινίσει ότι "αυτήν την συναινετικότητα δεν πρέπει να την εκλαμβάνουν ως αδυναμία".


Τέλος ανέφερε με έμφαση "δε μπορεί η περιοχή να αφεθεί στο έλεος των ΑΝΕΛ ειδικά στο θέμα των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων".


Σαρία και εκλογή μουφτή
Στο περιθώριο της συνάντησης με τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ ρωτήθηκε και για αμιγώς μειονοτικά ζητήματα όπως αυτό τη Σαρία και της εκλογής μουφτή. Για το μεν πρώτο επίκειται η εισαγωγή στη Βουλή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας, ενώ για το δεύτερο η συζήτηση άνοιξε μετά από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. 


"Η ρύθμιση της Σαρία είναι προς την θετική κατεύθυνση, το ψηφίσαμε και το στηρίξαμε αλλά δε λύνει το πρόβλημα της μειονότητας όσον αφορά την οικονομική της ανάπτυξη", ήταν το σχόλιο του κου Ιλχάν, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα εφαρμογής ισλαμικού δικαίου εκ της νομικής του ιδιότητα. 


Για την εκλογή μουφτή ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει το θέμα της εκλογής σύμφωνα και με τη βούληση της μειονότητας. Εμφανίστηκε βέβαια αντίθετος με μία απευθείας εκλογή μουφτή από τους πολίτες, αλλά μίλησε για ειδικό εκλεκτορικό σώμα αποτελούμενο από μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.