fbpx Δημήτρης Καρασταύρου και Ανέστης Βαφειάδης για το εκλογικό αποτέλεσμα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δημήτρης Καρασταύρου και Ανέστης Βαφειάδης για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Καρασταύρου
Ανέστης Βαφειάδης
Κοινωνία Πολιτών
Σύμπραξη Προοπτικής
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
δημοτικές εκλογές

Υποψήφιοι σύμβουλοι της "Κοινωνίας Πολιτών" και "Σύμπραξης Προοπτικής" αντίστοιχα

Δήμος Μπακιρτζάκης

Με την μάχη στον Δήμο Κομοτηνής να κρίνεται την δεύτερη Κυριακή, οι Δημήτρης Καρασταύρου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της "Κοινωνίας Πολιτών" και Ανέστης Βαφειάδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "Σύμπραξη Προοπτικής", τοποθετούνται για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δ. Καρασταύρου: "Συνεχίζουμε τον αγώνα μας"
Το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν την πορεία έτσι όπως την ξεκίνησαν από την αρχή, δηλαδή όλοι μαζί, μεταφέρει ο κος Καρασταύρου για την Κοινωνία Πολιτών. Κάνει λόγο για "μια αγαπημένη ομάδα. Έχουμε γίνει μια παρέα, έχουμε αποκτήσει δεσμούς και φιλίες μεταξύ μας, δεν αλλάζει αυτό ούτε πριν ούτε και μετά τις εκλογές. Φυσικά η απογοήτευση σε προσωπικό επίπεδο πάντα υπάρχει αλλά κανένας δεν μένει ανεκμετάλλευτος στην «Κοινωνία των Πολιτών», πολύ δε περισσότερο κανένας δεν απομακρύνεται από δίπλα μας και όποιοι εκλεγούν πάντα στηρίζουν αυτούς που δεν έχουν εκλεγεί.  Μας ενώνει η διάθεση που έχουμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας και η συναναστροφή που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Έχουμε πολλά κοινά μεταξύ μας και έχουμε γίνει μια καλή μεγάλη πολιτική παρέα και έτσι θα μείνουμε". 

Με την δεύτερη Κυριακή ενόψει ο κος Καρασταύρου αναφέρει ότι "μπορεί να ξεκινάμε από μηδενική βάση διαγράφοντας μια εκλογική διαδικασία, όμως το κοντέρ δεν μηδενίζει, το κοντέρ έχει καταγράψει". Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο ότι "το κοντέρ έχει καταγράψει 18 έδρες στην Κοινωνία Πολιτών και 13 έδρες στην Σύμπραξη Προοπτικής. Ξεκινάμε με αυτήν πλέον τη βάση και με αυτή τη βάση θα πρέπει και οι συμπολίτες μας να κατανοήσουν, να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν το πώς θα πορευτεί ο  Δήμος από εδώ και πέρα".

Αναδεικνύει την συνεργασία που είχε η Κοινωνία Πολιτών όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις υπόλοιπες παρατάξεις και δηλώνει "μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και των κοινών στοχεύσεων που έχουμε για την πόλη της Κομοτηνής και να διοικήσουμε με ομαλό τρόπο το Δήμο". Παραδέχεται ότι τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο στις εκλογές είναι, όμως τονίζει "φανταστείτε να υπάρχει στην διοίκηση του Δήμου ένας δήμαρχος, που προκειμένου να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό (σ.σ. σε ψήφους), έχει τάξει οτιδήποτε σε οποιαδήποτε συμφέροντα, αριστερά, δεξιά, τα οποία συμφέροντα αυτά είναι αντίθετα με την βούληση των πολιτών της πρώτης Κυριακής".

Τέλος θεωρεί ότι το ποσοστό που έχουν δώσει οι πολίτες της Κομοτηνής την πρώτη Κυριακή στην Κοινωνία Πολιτών είναι καθοριστικό και δείχνει την διάθεση. "Υπάρχει διάθεση της κοινωνίας της Κομοτηνής να βασιστούν στην διοίκηση του δήμου Κομοτηνής στην Κοινωνία των πολιτών με επικεφαλής τον Γιάννη Γκαράνη. Συνεχίζουμε κανονικά τον αγώνα μας και καλούμε τους συμπολίτες μας να πάνε να ψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή να στηρίξουν ξανά την Κοινωνία Πολιτών. Καλούμε και τους συμπολίτες μας των άλλων παρατάξεων να αξιολογήσουν ξανά το έργο το δικό μας, την στάση τη δική μας, την πορεία την δική μας και την πορεία των υποψηφίων και του επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης και να έρθουν να στηρίξουν την κοινωνία Πολιτών να μας δώσουν μια τέτοια δυναμική που να πάμε πιο δυνατά τον Δήμο Κομοτηνής την επόμενη μέρα". 


Αν. Βαφειάδης: "Οι εκλογές δεν τελείωσαν"
Τελεί σε αναμονή για την έκδοση των ψήφων των υποψηφίων συμβούλων στον Δήμο Κομοτηνής ο Ανέστης Βαφειάδης και δηλώνει πως "οι εκλογές δεν τελείωσαν, ένας πρώτος σταθμός ήταν η Κυριακή, μηδενίζουμε και προχωράμε για να βγάλουμε δήμαρχο αυτή τη φορά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι βγήκαν την πρώτη Κυριακή και τώρα επιλέγουμε προσωπικότητα δημάρχου, ποιος θα εκπροσωπεί την πόλη μας, τον δήμο μας". Αξιολογεί ότι καθένας έδωσε τον αγώνα του και με βάση αυτόν αποφάσισε ο κόσμος της Κομοτηνής. Με αυτό ως δεδομένο οι άνθρωποι της Σύμπραξης Προοπτικής προχωρούν για τον δεύτερο γύρο για να είναι δήμαρχος ο Αντώνης Γραβάνης.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αναδεικνύει πως "ξεκινάνε όλα από μηδενική βάση και για όλους. Ίσως οι υποχρεώσεις τελειώνουν, ίσως οι καταβολές από εδώ και από εκεί τελειώνουν, δεν είναι όπως άλλες εκλογικές διαδικασίες, ψηφίζουμε καθαρά προσωπικότητα και πρόσωπο δημάρχου. Ο λαός κρίνει τα θετικά και τα αρνητικά και από εκεί και πέρα να επιλέξουμε ένα φρέσκο πρόσωπο για να πάει μπροστά ο Δήμος. Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ. Και μετά τις εκλογές πάλι αγώνα θα έχουμε για ένα καλύτερο αύριο στον Δήμο μας. Οι αγώνες δεν σταματάνε στις εκλογές μόνο, ο αγώνας είναι διαρκής για όσους ξέρουν και ασχολούνται με τα κοινά. Οι εκλογές είναι σταθμοί των πορειών μας, καθοριστικοί μεν, αλλά απλοί σταθμοί. Ένας σταθμός ήταν την Κυριακή που μας πέρασε, αλλά ένας ακόμη σημαντικότερος είναι η ερχόμενη Κυριακή οπότε θα εκλέξουμε δήμαρχο".

Το  μήνυμα που μεταφέρει στους συνδημότες του είναι "να σκεφτούν, να συγκρίνουν τους δύο δημάρχους που έχουμε, σοβαρά και να συγκρίνουν ποιοτικά σωστά και με τις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται ποιος θα μπορεί να βοηθήσει καλύτερα και την πόλη μας.  Ο κόσμος θα κρίνει και ο καθένας μόνος του τον καλύτερο δήμαρχο. Εμείς θα κινηθούμε δυναμικά, στηρίζουμε τον Αντώνη Γραβάνη αι πιστεύω ότι την Κυριακή το βράδυ θα είναι δήμαρχος Κομοτηναίων".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα και μία υπέροχη  ευρωπαϊκή οικογένεια θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε,  παράλληλα με την ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου,  αναφερόμενοι  στην ΕΕ, από την οποία ζητάμε αλληλεγγύ