fbpx Διαρκής σύμμαχος του Νοσοκομείου η Ελένη Λαφτσή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ

Διαρκής σύμμαχος του Νοσοκομείου η Ελένη Λαφτσή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελένη Λαφτσή
Νοσοκομείο Κομοτηνής

Συναντήθηκε με εργαζομένους και με τον διοικητή Γιώργο Φιλιππίδη, τόνισε την ανάγκη ο Δήμος Κομοτηνής να αποδειχθεί έτοιμος να συμβάλει στα συνοδευτικά έργα του νέου Νοσοκομείου

Διονύσης Βοργιάς

Διαρκής σύμμαχος της προσπάθειας που γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής "Σισμανόγλειο" είναι η επικεφαλής της ΠΟΛΗ-Τικής Ανατροπής Δήμου Κομοτηνής υποψήφια δήμαρχος Ελένη Λαφτσή και, όπως διαμήνυσε κατά την χθεσινή της επαφή με τον διοικητή και εργαζομένους του νοσοκομείου, θα παραμείνει σύμμαχος και μετεκλογικά σε όποια θέση κι αν την βγάλει η κάλπη. Η κα Λαφτσή, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό της, είχε ανοιχτή συνάντηση με τον διοικητή του Σισμανογλείου Γιώργο Φιλιππίδη.

Ελ. Λαφτσή: Ο Δήμος Κομοτηνής να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του
"Θέλουμε να συμβάλουμε με δημιουργικό τρόπο, ώστε ο Δήμος Κομοτηνής να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής", ήταν το πρώτο σχόλιο της κας Λαφτσή, με το νέο Νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να τίθεται στο προσκήνιο στο πλαίσιο της συζήτησης. Η υποψήφια ανέδειξε ότι "υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα, στην υλοποίηση των οποίων μπορούμε να συμβάλουμε είτε ως διοίκηση είτε ως ισχυρή αντιπολίτευση. Θέλουμε να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και το Νοσοκομείο της πόλης μας". Δήλωσε χαρούμενη για την συμπλήρωση αρκετών από τα κενά προσωπικού στο νοσοκομείο, για τα νέα χειρουργεία, για τον άρτι αφιχθέντα νέο εξοπλισμό, δεν έκρυψε όμως ότι "πάντα μπορούμε και καλύτερα". Συνεχάρη, τέλος, διοίκηση και εργαζομένους για τον ρόλο τους στις θετικές εξελίξεις του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια.

Γ. Φιλιππίδης: Το στοίχημα της τοπικής κοινωνίας είναι τα παράλληλα έργα
Την ανάγκη οι φορείς στις τοπικές κοινωνίες να αναπτύσσουν γόνιμη συνεργασία, όπως γίνεται μέχρι στιγμής στον Δήμο Κομοτηνής, ανέδειξε στην τοποθέτησή του ο κος Φιλιππίδης. Χαρακτήρισε "στοίχημα" της τοπικής κοινωνίας να ανταποκριθεί στα συμπληρωματικά έργα του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Πληροφόρησε ότι, όπως του έχει ανακοινωθεί από το ίδρυμα Στ. Νιάρχος, το νέο Νοσοκομείο θα είναι έτοιμο εντός του 2023, γι' αυτό και ζητάει στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, ώστε να αποφευχθούν κακά παραδείγματα, όπως αυτό της Χαλκίδας, όπου εδώ και δύο χρόνια έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου νοσοκομείου, ωστόσο δεν έχουν γίνει τα συμπληρωματικά έργα, γι' αυτό και δεν μπορεί να παραδοθεί προς χρήση. Ζήτησε, επίσης, να ασκηθεί πίεση προς την Εγνατία Οδό ΑΕ να ανοίξει έναν ακόμη κόμβο ακριβώς στο ύψος ανέγερσης του νέου νοσοκομείου. Αναφορικά με το "Σισμανόγλειο" καθαυτό, ανέδειξε την βελτίωση της κατάστασης σε προσωπικό, την οικονομική εξυγίανση του νοσοκομείου, τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες που υπάρχουν σε σχέση με το παρελθόν, όπως και την βελτίωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, μεταξύ άλλων.

Υπέρμαχος των ανοιχτών διαδικασιών
Μετά την συνάντηση, ακολούθησε μία ακόμη ανοιχτή διαβούλευση με τους εργαζομένους (ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό), της ΠΟΛΗ-Τικής Ανατροπής, στον χώρο εκδηλώσεων του νοσοκομείου. Προς τιμή της η κα Λαφτσή είναι η μοναδική, μέχρι στιγμής, υποψήφια για την δημαρχεία του Δήμου Κομοτηνής που όχι μόνο καλεί τα τοπικά μέσα στις επαφές της, αλλά διατηρεί ανοιχτές τις πόρτες κατά τις επαφές της με όλους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο αναγκαστικός  εγκλεισμός  στα σπίτια,  οδήγησε  πολλούς στο να συμβιβαστούν, να αποδεχθούν και να προσαρμοστούν σταδιακά στα καλά της εικοσιτετράωρης διαβίωσης σε οικογενειακή μορφή.