fbpx Δεν στηρίζει υποψήφιο σε Δήμο Κομοτηνής και ΠΑΜ-Θ το Ποτάμι
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Δεν στηρίζει υποψήφιο σε Δήμο Κομοτηνής και ΠΑΜ-Θ το Ποτάμι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Ποτάμι

Αυτό διευκρίνισε η Κομοτηναία εκπρόσωπος του κόμματος σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Κρ. Μενεσελίδου, για την κεντρική πολιτική σκηνή είπε πως "δεν θα θυσιάσουμε τις αξίες μας"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Η Κομοτηναία Κρίνα Μενεσελίδου επανεξελέγη στην Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του "Ποταμιού", εκπροσωπώντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κατά το 3ο συνέδριο του κόμματος όπου επανεξελέγη επικεφαλής ο Σταύρος Θεοδωράκης. Φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm ως προπομπός της προεκλογικής εκστρατείας που θα τρέξει το Ποτάμι πανελλαδικά αλλά και τοπικά, για τις βουλευτικές εκλογές, δίνοντας παράλληλα την είδηση ότι το κόμμα δεν θα στηρίξει ανοιχτά κάποιον υποψήφιο σε ΑΜ-Θ και Δήμο Κομοτηνής.

Πιστοί στις αξίες του Ποταμιού
Ευθύς εξαρχής η κα Μενεσελίδου διευκρίνισε πως "στο Ποτάμι όλα γίνονται με δημοκρατικές διαδικασίες, όποια απόφαση έχει ληφθεί μέχρι στιγμής περνάει πρώτα από την ΜΕΣΥΑ, παίρνει την έγκριση της ΜΕΣΥΑ, η οποία συναντιέται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο και κατόπιν ο επικεφαλής μας συνεχίζει την υλοποίηση της". Με βάση τον διάλογο λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις στο Ποτάμι, κατά την κα Μενεσελίδου, η οποία εξήγησε ότι αυτή η ζύμωση δεν ακούγεται πάντα ευχάριστη στον κόσμο, όπως έγινε και με την Συμφωνία των Πρεσπών. "Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά που λέμε δεν ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά του κόσμου, είναι πολύ λογικό κάποια από αυτά να λειτουργούν και εις βάρος μας, όπως η θέση που πήραμε στη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως το Ποτάμι έχει ως βασική αρχή να προωθεί θέσεις που είναι για το καλό της χώρας και όχι για το καλό του κόμματος. Με αυτή τη λογική κρατάμε μια αισιοδοξία, γιατί θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα το εκτιμήσει κάποια στιγμή αυτό".

Η ίδια ανέδειξε στο πλαίσιο της συζήτησης την εκ νέου στήριξη του κόμματος στο πρόσωπο του ιδρυτή του Σταύρου Θεοδωράκη, "είμαστε μαζί του, δεν έχει βάλει μπροστά το κομματικό συμφέρον σε καμία περίπτωση ακόμα και αν αυτό σημαίνει  την καταστροφή μας", είπε η κα Μενεσελίδου, χαρακτηρίζοντας το Ποτάμι ως "την φωνή της κοινωνίας", εξηγώντας ότι εκφράζει σε μεγάλο βαθμό αρκετούς πολίτες και έχει προσελκύσει στις τάξεις τους γνωστούς ανθρώπους από τον χώρο της οικονομίας, του πολιτισμού, του τουρισμού, της καθημερινότητας. Διευκρίνισε η κα Μενεσελίδου ότι στόχος του Ποταμιού είναι η είσοδος στη Βουλή, αλλά σε αυτή την προσπάθεια "δεν θα θυσιάσουμε ούτε στο ελάχιστο τις βασικές μας αρχές, γιατί τότε ...θα κάνουμε αυτό που τα μεγάλα κόμματα έκαναν κι εμείς τα κατηγορούμε".

Δεν στηρίζουν υποψήφιο σε Δήμο ή ΠΑΜ-Θ
Η Κρίνα Μενεσελίδου έδωσε και την είδηση ότι το Ποτάμι δεν θα στηρίξει κάποιον υποψήφιο επίσημα για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή του Δήμου Κομοτηνής. "Κατά βούληση τα μέλη της κάθε κοινωνίας θα ψηφίσουν αυτόν που οι ίδιοι θέλουν", είπε.

Όσον αφορά με την ίδια πάντως, σε τοπικό επίπεδο, δήλωσε πως στηρίζει, όχι πάντως με την ιδιότητά της ως μέλους του Ποταμιού, αλλά ως δημότης, την "Κοινωνία Πολιτών" με επικεφαλής τον Γιάννη Γκαράνη, αλλά διευκρίνισε ξανά πως "δεν θα δοθούν χρίσματα στο Ποτάμι από κανέναν, κι εμένα προσωπικά δεν θα με δείτε σε κανένα ψηφοδέλτιο".

Αναφορικά με την παρουσία του Ποταμιού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η ίδια εξήγησε πως είναι οικονομικά απαγορευτικό να γίνουν γραφεία στις επαρχίες, γι' αυτό το κόμμα διατηρεί απλώς τα κεντρικά του γραφεία στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;