fbpx Απολογισμός Φελίνας Καζάκου με κριτική στον Γιώργο Πετρίδη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2019 - 14:04
ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ"

Απολογισμός Φελίνας Καζάκου με κριτική στον Γιώργο Πετρίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολογισμός
Φελίνα Καζάκου
κριτική
πεπραγμένα

Η επικεφαλής της παράταξης δεν θέλησε να αποκαλύψει προσωπικά της σχέδια για το μέλλον της στην αυτοδιοίκηση ή στην πολιτική

Τον απολογισμό των «πεπραγμένων» της παράταξης «Εμείς η Πόλη» για την πενταετία που ολοκληρώνεται τον προσεχή Αύγουστο, ούτως ώστε κάθε ένας εκ των πολιτών να είναι σε θέση να κρίνει τα πρόσωπα και το έργο, έκανε σήμερα το μεσημέρι  η επικεφαλής της Φελίνα Καζάκου. Δήλωσε περήφανη για το έργο της, κατηγορώντας τη διοίκηση του Δήμου γιατί "τοποθετούσε τις προτάσεις μας στα συρτάρια ή στο αρχείο κάποιο υπολογιστή. Όμως εμείς με τα ελάχιστα μέσα που είχαμε, δημιουργήσαμε παρακαταθήκη για το μέλλον. Μια ατζέντα πολιτικών ενεργειών που θα είναι χρήσιμη στην επόμενη διοίκηση.

Από την πρώτη εκλογή το 2014 και την ανάδειξη της δημοτικής παράταξης «Εμείς η Πόλη» στην θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, η κα Καζάκου ανέδειξε ότι "καθ’ όλη τη διάρκεια των πέντε αυτών ετών το σύνολο των μελών της δημοτικής μας παράταξης, υπηρέτησαν με πλήρη αφοσίωση το όραμά μας αυτό, τιμώντας – θέλουμε να πιστεύουμε – μέχρι και την τελευταία στιγμή, την εμπιστοσύνη που επέδειξαν δια της ψήφου τους χιλιάδες συμπολίτες μας. Όχι μέσα από μία στείρα αντιπολίτευση τύπου «για να υπάρχει», αλλά σκεπτόμενοι ως «διοίκηση» που βρίσκεται στην θέση της αντιπολίτευσης".

Άσκησε κριτική στη σημερινή διοίκηση του Δήμου λέγοντας "είχε την ευκαιρία να παράξει ουσιαστικό έργο και να αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης τόσο ως προς την καθημερινότητα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές που έπρεπε να δημιουργηθούν σε μια πενταετία «κλειδί» για το Δήμο Κομοτηνής. Ο κος Πετρίδης και η ομάδα του δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες αλλά κυρίως στις ανάγκες των πολιτών, και το μοναδικό έργο που έχει σήμερα να εμφανίσει είναι η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Ποιος όμως πιστεύει ότι η διαχείριση των αριθμών επιφέρει την ευημερία στην καθημερινότητα των πολιτών; Τα χρήματα των πολιτών πρέπει να επιστρέφονται και να επανεπενδύονται προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, με στρατηγική και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό".

Κατηγόρησε επίσης ότι "οι πολιτικές επιλογές της διοίκησης του Δήμου, μετά από δυο θητείες, έχουν μηδενικές επιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Τα προβλήματα της καθημερινότητας παραμένουν πολλά και οι πρωτοβουλίες της διοίκησης ελάχιστες. Η ποιότητα της ζωής των πολιτών χαμηλή, οι οικισμοί εγκαταλειμμένοι, κάποιοι ακόμη και χωρίς νερό, η αγροτική οδοποιία ανύπαρκτη, οι γειτονιές υποβαθμισμένες, μη επαρκείς σχολικές μονάδες, οι κατασκηνώσεις κλειστές, η πόλη και οι περισσότεροι οικισμοί παραμένουν χωρίς παιδικές χαρές, η αστική ασφάλεια των πολιτών ελλιπής, καθώς πολλοί δημόσιοι χώροι κρύβουν κινδύνους, το πρόβλημα με τα αδέσποτα γιγαντώνεται, η κατάσταση στο κυνοκομείο εκτός ελέγχου".

Παρέθεσε μία σειρά προτάσεων που κατέθεσε η παράταξή της και αφορούσαν στην ποιότητα ζωής  των πολιτών του Δήμου Κομοτηνής… προτάσεις που αφορούσαν στην καθημερινότητα, τον δημόσιο χώρο, τα χρονίζοντα προβλήματα των οικισμών του Δήμου, αλλά και προτάσεις αναπτυξιακές στους τομείς του τουρισμού, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της κοινωνικής πολιτικής.

Καταληκτικά ευχαρίστησε όλους του συνεργάτες και συνοδοιπόρους αυτής της προσπάθειας και δεν θέλησε να αποκαλύψει προσωπικά της σχέδια για το μέλλον της στην αυτοδιοίκηση ή στην πολιτική.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.