fbpx Αποκλείει συνεργασίες η Λαϊκή Συσπείρωση, καμία προεκλογική σύγκλιση για τον Σπάρτακο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ

Αποκλείει συνεργασίες η Λαϊκή Συσπείρωση, καμία προεκλογική σύγκλιση για τον Σπάρτακο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Φακιρίδης
Κώστας Καραϊσκος
Δήμος Κομοτηνής

Νίκος Φακιρίδης: “Δεν συνεργαζόμαστε ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά”

Κώστας Καραΐσκος: “Κατεβήκαμε σε εκλογές με πολύ χειρότερες συνθήκες, αυτή τη φορά είναι πιο καλά τα πράγματα για εμάς”

Δήμος Μπακιρτζάκης

Αρνητική διάκειται η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κομοτηνής στην πρόταση της Ελένης Λαφτσή για τη δημιουργία μιας ευρείας παράταξης ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2019. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η κα Λαφτσή απαντώντας σε ερώτηση του “Χ” είχε πει ότι στην ευρεία παράταξη που οραματίζεται χωρούν τόσο η ενεστώσα άρχουσα παράταξη του δήμου Κομοτηνής, όσο όμως και αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για πολλούς αυτό το σχήμα θεωρήθηκε οξύμωρο - για τη Λαϊκή Συσπείρωση όμως είναι απλώς μη εφικτό.

Όπως δήλωσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Φακιρίδης: “είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα αυτή η πρόταση, γιατί απευθύνεται στην παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης την οποία έχει κριτικάρει με οξύ τρόπο η κα Λαφτσή και γνωρίζει τις πολύ ουσιαστικές διαφορές που έχουμε στα προγράμματά μας και γιατί δεν αποκλείεται να έχουνε ήδη κάνει και κάποιες συνεννοήσεις με την παράταξη του κου δημάρχου. Τα κόμματα πάντα υπάρχουν και όσοι προσπαθούν να περάσουν μια τέτοια αντίληψη εννοούν κυρίως έξω το ΚΚΕ. Επί της ουσίας η πρόταση είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα”.

Έτσι, ο για λίγο ακόμα επικεφαλής της παράταξης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με την παράταξη της Ελένης Λαφτσή και αιτιολόγησε το συλλογισμό του λέγοντας ότι “δεν υπάρχει επίπεδο συνεννόησης με τις άλλες παρατάξεις, εμείς πορευόμαστε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ό,τι έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο που ευνοεί τον λαό έστω και λίγο το ψηφίζουμε, ό,τι εχθρικό με τα λαϊκά συμφέροντα το καταψηφίζουμε”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κος Φακιρίδης απέκλεισε και σενάρια συνεργασίας μετά τις εκλογές γενικά, αλλά και ειδικότερα με την παράταξη της κας Λαφτσή, που κατά την άποψη του “η παράταξη της κας Λαφτσή στηρίζει και στήριξε την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν το 2015 ο λόγος της ήτανε εξαιρετικά αντιπολιτευτικός και μετά το 2015 ο λόγος της ήτανε εξαιρετικά συμπολιτευτικός. Στηρίζει τον Κλεισθένη που είναι μια αντιδραστική εξέλιξη στον χώρο της τοπικής διοίκησης, σύμφωνα με την στρατηγική της ΕΕ και βέβαια με τις επιδιώξεις που έχει το μεγάλο κεφάλαιο και είναι επιταγή των μνημονίων. Οι νέες ρυθμίσεις που προβλέπει ο Κλεισθένης ωφελούν και ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και θέλουνε να βάλουνε στο παιχνίδι και την τοπική διοίκηση ακόμα περισσότερο”.


“Τόπο στα νιάτα” δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση
Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Συσπείρωση αλλάζει επικεφαλής στις επερχόμενες εκλογές, πάντα σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κος Φακιρίδης στο ράδιο Χρόνος 87.5fm. Χωρίς να ανακοινώσει όνομα, είπε ότι: “Θα έχουμε αλλαγή στον επικεφαλής στην παράταξή μας, 32 χρόνια είμαστε υποψήφιοι και στον δήμο και στην περιφέρεια, είναι πάρα πολλά τα χρόνια, κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε, έχουμε δυνάμεις να προσφέρουμε κι άλλο, αλλά θα τις προσφέρουμε από άλλες θέσεις, οπότε τόπο στα νιάτα”.


Σπάρτακος: “Η κα Λαφτσή έκανε άνοιγμα στον κο Γκαράνη”
Θέση για την πρόταση Λαφτσή πήρε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm και ο επικεφαλής της παράταξης Σπάρτακος Κώστας Καραΐσκος. Κατά την άποψή του “Η πρόσκληση (εν. της κας Λαφτσή) απευθύνεται μόνο στον κο Γκαράνη, δεν κυριολεκτούσε όταν συμπεριλάμβανε και την παράταξη του ΚΚΕ, ουσιαστικά απευθύνεται στον κο Γκαράνη. Όπως και στο παρελθόν αυτές οι δύο δυνάμεις εκπροσωπούνταν στην ίδια δημοτική παράταξη, κάπως να συγκλίνουν πάλι, ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα για την " ΠΟΛΗτική Ανατροπή". Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι έχει κανένα μέλλον η πρόταση αυτή”

Παρόλα αυτά, ο κος Καραΐσκος αναγνώρισε ότι η “ΠΟΛΗτική Ανατροπή” έχει στηρίξει προτάσεις του Σπάρτακου στο παρελθόν και μάλιστα ούσα η μόνη από το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, αναφορικά πάντα με την πρόταση, ο κος Καραΐσκος επεσήμανε: “δεν μπορώ να φανταστώ μια παράταξη που να περιλαμβάνει και την προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ και την προσκείμενη στο ΚΚΕ. Αυτό το πράγμα θα είναι ανατροπή της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Καταλαβαίνω βέβαια την έννοια της κυρίας Λαφτσή να βρεθεί μια ευρύτερη παράταξη με την οποία θα περισωθεί κάτι από τον χώρο που πρόσκειται. Επειδή αναφέρεται στον Κλεισθένη, ο Κλεισθένης αυτό που αλλάζει είναι ότι πριμοδοτεί τις μετεκλογικές συνεργασίες, το προεκλογικό δεν έχει να κάνει με τον Κλεισθένη, προεκλογικά θα το σκεφτόμασταν αν ήμασταν προ κάποιας καταστροφής, ας πούμε να χάσουμε το μισό μας ποσοστό οπότε θα έλεγα ας βρούμε μια μεγάλη παράταξη στην οποία θα σβήσουμε τις απώλειές μας και κάπου εκεί μέσα θα καταφέρουμε ενδεχομένως και εμείς να εκλεγούμε.

Εμείς ως παράταξη δεν έχουμε τέτοιο θέμα, κατεβήκαμε σε πολύ χειρότερες συνθήκες και αυτή τη φορά είναι πιο καλά τα πράγματα για εμάς και έτσι δεν μας ενδιαφέρει καμία προεκλογική σύγκλιση. Το μετεκλογικό θα φανεί αναλόγως με ποιους όρους θα γίνει  και με ποιες παρατάξεις”

Από την άλλη πλευρά όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της παράταξής του με κάποια ή κάποιες άλλες, λέγοντας: “Αν και εφόσον δούμε ότι τα πρόσωπα και οι συνθήκες είναι κατάλληλες μπορούμε να το δούμε μετεκλογικά με κάποιους όρους σαφώς. Δεν θα μηδενίσουμε όλα όσα κάναμε και αν έρθει η ώρα εκείνη που υποχρεώνει ή αριθμητική ή κάποια συνεργασία τότε θα το δούμε αλλά θα έχει να κάνει με τα πρόσωπα και τις πολιτικές που εκπροσωπούν αυτά, δεν είναι θέμα ατομικής ιδιοσυγκρασίας, θα έχει να κάνει με το τι πολιτικές εκπροσωπεί. […]

Ενόψει των εκλογών του Μαΐου 2019 τα μέλη του Σπάρτακου ξεκίνησαν τις διερευνητικές επαφές, επαναλαμβάνοντας αυτό που από το 2010 λένε "να τελειώνουμε με τα κόμματα και τα χρίσματα, είναι ρεζίλι της πόλης αυτή η κατάσταση”

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ