fbpx Απάντηση στις κατηγορίες «Σπάρτακου» από τη Δημοτική Αρχή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2020 - 10:00
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Απάντηση στις κατηγορίες «Σπάρτακου» από τη Δημοτική Αρχή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Κομοτηνής
Σπάρτακος

Τηρείται απαρέγκλιτα ο νόμος, αναφέρει σε αναλυτική απάντηση

Αντίδραση της δημοτικής αρχής προκάλεσε η ανακοίνωση της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Σπάρτακος) που ο «Χ» κατέγραψε, αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις της διοίκησης στο διάστημα της πανδημίας. Με προσωπική επιστολή της στον «Χ» η δημοτική αρχή σπεύδει ν’ απαντήσει με αναλυτικό κείμενο.

Η Δημοτική Αρχή διευκρινίζει ότι παρείχε στον Σπάρτακο ακόμη και περισσότερες πληροφορίες από όσες ζήτησε, ενώ στο γενικό πνεύμα της η επιστολή ξεκαθαρίζει: «Τηρούμε πιστά και απαρέγκλιτα όλες τις απαιτούμενες από το νόμο διαδικασίες για τις απευθείας αναθέσεις. Άλλωστε, έχουμε διακηρύξει πολλαπλώς και με κάθε ευκαιρία από την αρχή της εννεάμηνης θητείας μας, ότι για μας δύο είναι τα θέσφατα στη διακυβέρνηση του Δήμου Κομοτηνής: η πιστή τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και η εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών μας. Κι αυτά τα δύο στοιχεία δεν τα αμφισβητεί ούτε ο «Σπάρτακος» στο κείμενό του […]».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σπάρτακου, έτσι και η διοίκηση, προτάσσει την ταχύτητα εκτέλεσης των αποφάσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την τόνωση της τοπικής αγοράς, ως μερικά από τα στοιχεία των απευθείας αναθέσεων, οι οποίες γίνονται με τα ποσά και τις διαδικασίες που νόμου ορίζουν.

Επί του επίμαχου ζητήματος, εάν η δημοτική αρχή νομιμοποιείται να αναθέτει απευθείας έργα σε συγγενείς εκλεγμένων προσώπων, η Δημοτική Αρχή απαντά: «Γνωρίζουν άριστα (εν. οι δημοτικοί σύμβουλοι του Σπάρτακου) ότι οι διαγωνισμοί προσφέρουν μεν εκπτώσεις, αλλά καθυστερούν δραματικά! Ξέρουν εκ των ένδον την τελμάτωση που σημειώνεται συχνά στη διαχείριση της καθημερινότητας, η οποία οφείλεται σε διαγωνιστικές διαδικασίες, σε ενστάσεις, σε προσφυγές που τελεσφορούν μετά από πολλούς μήνες ή και χρόνια!

Παρ’ όλ’ αυτά, τις διαγωνιστικές διαδικασίες ακολουθούμε κυρίαρχα κι όχι αυτές των απ’ ευθείας αναθέσεων! Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το δικαίωμα που μας παρέχει ο νόμος να εξυπηρετούμε άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά τις καθημερινές, χαμηλού κόστους ανάγκες των πολιτών […] Το αν κάποιος έχει συγγενική σχέση με δημοτικό σύμβουλο δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αποτελέσει στοιχείο αποκλεισμού! Πόσωδε μάλλον όταν το ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο δεν το απαγορεύει».

Η ανακοίνωση -μεταξύ πολλών άλλων- καταλήγει σε μία προσωπική επίθεση κατά της ελάσσονος αντιπολίτευσης: «Η τακτική των κατηγοριών που επιλέγει ο «Σπάρτακος» να ακολουθήσει είναι απόλυτα αναμενόμενη! Επενδύσανε πολιτικά στην αποτυχία της Δημοτικής Αρχής και στην ανικανότητά της να διαχειριστεί την καθημερινότητα των πολιτών ευθύς εξ’ αρχής. Αλλά διαψευστήκανε! Στη συνέχεια, πιστέψανε ότι θα αποτύχουμε στην επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και διαψευστήκανε πάλι οικτρά! 

Οι δημόσια κατατεθειμένες προτάσεις τους για τη διαχείριση της κρίσης από τη Δημοτική Αρχή απορρίφθηκαν από μας και ευτυχώς για τη δημόσια υγεία! Να υπενθυμίσουμε σε όλους, επί παραδείγματι, τη ρητή και κατηγορηματική άποψη του «Σπάρτακου» ότι πρέπει να διατηρήσουμε ανοιχτές τις λαϊκές αγορές, τη στιγμή που σοβούσε η πανδημία! Ο δρόμος, λοιπόν, των αστήριχτων κατηγοριών είναι η μόνη τους επιλογή!

Αυτά είναι τα δικά μας στοιχεία, που τα καταθέτουμε στον δημόσιο διάλογο προς προβληματισμό».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Για όσους βιάζονται να υποβαθμίσουν τη σημασία και τα  οφέλη η όχι,  που αποκόμισε ο  πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσημη επίσκεψη του στη φιλικά φερόμενη προς την Τουρκία, Λιβύη, ας κρατήσουν χ