fbpx Αντ. Γραβάνης: "Δεν μπορούμε άλλο να συμβιβαζόμαστε με την μετριότητα"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αντ. Γραβάνης: "Δεν μπορούμε άλλο να συμβιβαζόμαστε με την μετριότητα"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντώνης Γραβάνης
Σύμπραξη Προοπτικής
Προτάσεις
Υποψήφιος

Οι πρώτες προτάσεις στην ατζέντα του υποψήφιου δημάρχου Κομοτηνής αφορούν στη δημιουργία μίας "έξυπνης πόλης", χωρίς να υποβαθμίζει τα ζητήματα της καθημερινότητας "που θα βελτιώσουμε από την επόμενη μέρα"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τις πρώτες του προτάσεις για το πως οραματίζεται τον Δήμο Κομοτηνής κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης. Κι αυτές δεν αφορούν γνωστά ζητήματα της περιοχής, αλλά την δημιουργία μίας "έξυπνης πόλης".


Έξι προτάσεις της Σύμπραξης Προοπτικής

Οι έξι άξονες μίας έξυπνης πόλης, κατά τον κο Γραβάνη έχουν ως εξής:
Συμπράττουμε για: 1. Δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους, σχολεία, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και οικισμούς. 2. ΑΤΜ Πιστοποιητικών και ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών για την ταχύτερη και εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση του δημότη. 3. Έξυπνες εφαρμογές για τη συλλογή απορριμμάτων και τον ηλεκτροφωτισμό του δήμου μας. 4. Εγκατάσταση Συστήματος Στάθμευσης με αισθητήρες. 5. Εφαρμογή για την καταγραφή και την υποβολή αιτημάτων, προτάσεων και παραπόνων των δημοτών. 6. Ανάπτυξη Συστήματος Τηλεϊατρικής. Σύμφωνα με την τοποθέτηση του ίδιου στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm υπάρχουν τρόποι ώστε όλα τα παραπάνω να γίνουν πράξη.
 

Αντ. Γραβάνης: Φτάνει ποια με τη μετριότητα
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής εξήγησε ότι δεν παραγνωρίζει τα ζητήματα καθημερινότητας, για τα οποία έχει επίσης συγκεκριμένη ατζέντα, την οποία θα ανακοινώσει προσεχώς. Μεταξύ άλλων δήλωσε: "Αυτή την στιγμή δεν μπορώ προσωπικά, όπως θεωρώ και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών της πόλης, να συμβιβαζόμαστε άλλο με την μετριότητα. Πρέπει επιτέλους να βγούμε από την στασιμότητα. Σίγουρα, τα καθημερινά προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και τα βλέπουμε. Τα θέματα είναι πολλά, σε οδοποιία, φωτισμό, χώρους πρασίνου, καθαριότητα. Κι όλα αυτά είναι άμεση προτεραιότητά μας να τα βελτιώσουμε από την επόμενη μέρα. Από εκεί και πέρα όμως δεν συμβιβαζόμαστε με την μετριότητα, κοιτάμε μπροστά, δεν μένουμε στάσιμοι. Πρέπει και οι δημότες να έχουν απαιτήσεις από εμάς. Προχωράμε μπροστά, πιστεύουμε στις δυνατότητες της Κομοτηνής, των οικισμών του Δήμου μας και θα αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που μπορούμε".

Όσον αφορά στις προτάσεις του καθαυτές, εξήγησε ότι "οι έξυπνες πόλεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο αυτή την στιγμή, χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία και την τεχνολογική καινοτομία προς όφελος των δημοτών". Στόχος είναι, κατά τον υποψήφιο, η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της Κομοτηνής και των οικισμών, μέσω της παροχής διάφορων υπηρεσιών και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. "Δεν θεωρώ ότι έχουμε αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία αρκετά και με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα του δημότη", είπε σε άλλο σημείο του λόγου του, προτάσσοντας ότι "εμείς (σ.σ. η παράταξη Σύμπραξη Προοπτικής) έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό για το πως θα καταστήσουμε την πόλη σε μια έξυπνη πόλη το έχουν κάνει αρκετοί και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

"Το ψηφοδέλτιό μας μπορεί να γυρίσει σελίδα στον Δήμο"
Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Αντώνης Γραβάνης επιφυλάχθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις νέων ονομάτων υποψήφιων δημοτών συμβούλων. Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό, κατά τον ίδιο, ψηφοδέλτιο, απαρτιζόμενο από ανθρώπους "από όλους τους χώρους και τα επαγγέλματα, ένα ψηφοδέλτιο που θα καταφέρει να γυρίσει σελίδα στον Δήμο Κομοτηνής. Έχει ανθρώπους που μπορούν την επόμενη μέρα να κάνουν την Κομοτηνή πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και να υλοποιήσουν αυτά που προτείνουμε".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Απλοϊκές και βολικές για κάποιους εκτιμήσεις,  περί  δημάρχου που θυμώνει και  κρατάει μούτρα, η όπως εκτιμούν οι υποστηρικτές της  παίζει  κομματικά παιχνίδια  όταν  πρέπει να διεκδικήσει  για τον τόπο, μάλ