fbpx Άνοιξε τον διάλογο με τους δημάρχους ο Δ. Χαρίτου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ

Άνοιξε τον διάλογο με τους δημάρχους ο Δ. Χαρίτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Χαρίτου
Οντέρ Μουμίν

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον δήμαρχο Ιάσμου η πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου και άλλα προβλήματα, επίκεινται επαφές με τους υπόλοιπους δημάρχους

Τον κύκλο των συναντήσεων με τους δημάρχους του νομού, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Ιάσμου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου. Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου επισκέφθηκε τον πολύπαθο Δήμο Ιάσμου για να συγχαρεί και να ενημερωθεί από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Οντέρ Μουμίν για τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τον δήμο. Ενημερώνοντας τον και για τις επαφές που είχε προ μερικών ημερών στην Αθήνα με αρμόδιους για το εκάστοτε πρόβλημα.

Η πεσμένη γέφυρα στο επίκεντρο
Η πεσμένη γέφυρα Κομψάτου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, διότι οι κάτοικοι του Ιάσμου και των γύρω περιοχών έρχονται τα τελευταία δύο χρόνια καθημερινά αντιμέτωποι με αυτό το σοβαρό ζήτημα. Επίσης συζητήθηκε η πορεία των αποζημιώσεων στους πληγέντες της κακοκαιρίας που επλήγησαν το καλοκαίρι, αλλά και η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών. Η υποστελέχωση του δήμου ήταν από τα επίσης σημαντικά πρόβλημα που έθεσε ο δήμαρχος στο βουλευτή αναφέροντας συγκεκριμένα τις δομές των ΚΕΠ που θέλει να δημιουργήσει και που παρουσιάζεται σαν «αγκάθι» η υποστελέχωση προσωπικού, ενημερώνοντάς τον ότι έχει ήδη κάνει επαφές με τον υφυπουργό Εσωτερικών. Τελευταίο ήταν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που έχει αιτηθεί στο υπουργείο Παιδείας ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν και είναι εν αναμονή εξελίξεων. 

Ο Δημήτρης Χαρίτου χαρακτήρισε τον δήμο Ιάσμου ως έναν δήμο με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες αλλά και πολλά ελλείμματα. Δήλωσε πως οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν όπως η γέφυρα του Κομψάτου είναι ένα θέμα που καρκινοβατεί και πρέπει να μπει πρώτο στις προτεραιότητες όλων, λέγοντας ότι είναι από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει άμεσα να επουλωθούν. Ο βουλευτής θέτει τον εαυτό του αρωγό στο βαθμό που μπορεί, για να αναδείξει τα προβλήματα του Δήμου στο κέντρο λήψης αποφάσεων.

Συμπληρώνοντας δύο χρόνια από την πτώση της, δεν δόθηκε εξ αρχής το απαραίτητο βάρος για να προχωρήσουν οι διαδικασίες που έπρεπε. Ήταν γνωστό ότι αφορούσε την περιφέρεια σαν έργο, δεν εμπλεκόταν άμεσα το υπουργείο. Το αρμόδιο υπουργείο από πλευράς του εξασφάλισε τα χρήματα για την κατασκευή νέας γέφυρας. Επίσης, καθ' υπόδειξη του υπουργείου η Εγνατία Οδός άνοιξε τη νέα παράκαμψη στο ύψος του Σώστη. «Θα συνεχίσω τις επαφές μου για το θέμα της γέφυρας με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση που την αφορά πρωτίστως για να δούμε σε πιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και να δω ποιές ενέργειες χρειάζεται από την μεριά μου να γίνει για να κλείσει αυτή η πληγή το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο κος Χαρίτου.

Συνέχεια επαφών για τον Δ. Χαρίτου
Η συνάντηση αυτή είναι το ξεκίνημα ενός κύκλου επαφών και συναντήσεων με όλους τους νεοεκλεγέντες δημάρχους. Για τον νεοεκλεγέντα βουλευτή είναι συναντήσεις ουσίας και εργασίας όπως είπε για να μπορέσει να ενημερωθεί πλήρως για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του εκάστοτε δήμου. Υπογραμμίζει ότι θα σταθεί αρωγός δίπλα σε αυτούς που θα παράγουν έργο, υποστηρίζοντας τις όποιες δράσεις μπορέσουν να συνδιαμορφώσουν.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ