fbpx Ανδρ. Καραγιώργης: Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις παλινωδίες των κομμάτων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2019 - 10:00
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜ-Θ ΣΤΟΝ "Χ"

Ανδρ. Καραγιώργης: Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις παλινωδίες των κομμάτων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποψήφιος περιφερειάρχης
Ανδρέας Καραγιώργης
Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση

Κάνει λόγο για μία προσπάθεια μακριά από κόμματα και επιχορηγήσεις, με έμφαση στην προσφορά για τον τόπο

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κι επικεφαλής της παράταξης "Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση", είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε σε πρόσφατη εκδήλωση στο ν. Ροδόπης. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος περιφερειάρχης ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση για την μεταλλουργία χρυσού στην Μαρώνεια και διατύπωσε στον "Χ" την άποψή του επί του θέματος, αλλά κι ευρύτερα την ατζέντα του για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όχι στον χρυσό, ναι στις σωστές επενδύσεις
"Είμαστε παρόντες σε όλα τα προβλήματα που άπτονται των τοπικών κοινωνιών στην Περιφέρειά μας", δήλωσε ο υποψήφιος, και υπογράμμισε: "Ο λόγος που υπάρχουμε ως περιφερειακή παράταξη είναι για να είμαστε κοντά στον κόσμο, βλέπουμε από κοντά τις δυσκολίες και προσπαθούμε μέσα από την δυναμική μας, να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα. Το θέμα του χρυσού είναι σοβαρό και το έχουμε αντιμετωπίσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είμαστε υπέρ των επενδύσεων, αλλά των σωστών, δηλαδή χωρίς οικολογικά προβλήματα και να μην είναι εις βάρος της υγείας των πολιτών μας".

Πολλά τα στραβά στην ΠΑΜ-Θ
Όσον αφορά στα προβλήματα της ΠΑΜ-Θ, ο κος Καραγιώργης κατηγόρησε ότι ζούμε στην φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδος και σε μία από τις φτωχότερες της ΕΕ. "Το γεγονός ότι υπάρχει μόλις 22,5% απορροφητικότητα στα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, όταν ο μέσος όρος είναι 78,8%, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά", κατηγόρησε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, στεκόμενος επίσης σε σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας, φέρνοντας ως παραδείγματα την κατεστραμμένη γέφυρα Κομψάτου, τα φράγματα που δεν έχουν ολοκληρωθεί στη Ροδόπη, και μία σειρά άλλων σφαλμάτων που καταλογίζει στην διοίκηση.

Η ατζέντα της παράταξης
Προτάσσει ως μείζον ζήτημα την ανεργία στην περιοχή μας και την φυγή των νέων από την ΠΑΜ-Θ, μιλώντας για την ανάγκη αξιοποίησης προγραμμάτων προς στήριξη των νέων, αλλά και την ανάγκη στήριξης της αγροτικής καλλιέργειας και της πιστοποίησης των τοπικών μας προϊόντων. "Πιστεύουμε απόλυτα στην Περιφέρειά μας, καθώς η γεωπολιτική της θέση και ο πλούτος της, δίνουν απεριόριστες δυνατότητες", δήλωσε. Με δεδομένη την ύπαρξη της Εγνατίας, των κάθετων αξόνων, του σιδηρόδρομου και των λιμανιών, της αιγιαλίτιδας ζώνης, του ανεκμετάλλευτου ορεινού όγκου, "πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Περιφέρειά μας μπορεί να γίνει ίσως και η ναυαρχίδα των Περιφερειών στην Ελλάδα".

Όσον αφορά στο εάν η παράταξή του είναι γνωστή ή όχι στην Π.Ε. Ροδόπης, μεταφέρει το εξής μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής: "Είμαστε μία παράταξη η οποία δεν στηρίζεται από κανέναν. Την αναγνωρισιμότητα θα την αποκτήσουμε σιγά-σιγά, όσο η φωνή μας θα ακουστεί στο περιφερειακό συμβούλιο. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι δεν αγόμεθα και φερόμεθα από κυβερνητικά κόμματα, δεν έχουμε αποδεχθεί από κανέναν αρχηγό την υποστήριξη ή την ομπρέλα του, έχουμε υποψήφιους οι  οποίοι ποτέ δεν πήραν θέση και δεν επωφελήθηκαν (σ.σ. από κυβερνήσεις). Η προσπάθεια είναι δύσκολη, αλλά είναι καθαρή. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις παλινωδίες των κομμάτων, γι' αυτό πιστεύω ότι θα μας δώσει την ευκαιρία να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα γι' αυτή την περιφέρεια, για τα παιδιά μας, την γη μας και τα σπίτια μας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που θα έδινε ένα οδικό χάρτη σταδιακής επιστροφής στην καθημερινότητα και φυσικά μέτρων στήριξης όσων πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα,  που