fbpx Αγησίλαος Βεσεξίδης: Το να ενδιαφέρεσαι για τα κοινά του τόπου σου θα πρέπει να είναι καθήκον όλων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Αγησίλαος Βεσεξίδης: Το να ενδιαφέρεσαι για τα κοινά του τόπου σου θα πρέπει να είναι καθήκον όλων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγησίλαος Βεσεξίδης
Κοινωνία Πολιτών
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Ένας νέος άνθρωπος που αγαπάει την περιοχή και την υποστηρίζει με κάθε τρόπο, και αυτό υπόσχεται να κάνει αν οι συνδημότες του τον τιμήσουν με την ψήφο τους

Προτάσσει την ικανότητα, την διάθεση για έργο και την θέληση για προσφορά, έναντι της κομματικής ταυτότητας, και καλεί τους δημότες με αυτό το κριτήριο να ψηφίσουν τους ανθρώπους που θα συνθέσουν την επόμενη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής. Μετά την εκλογή του στο Τοπικό Συμβούλιο Κομοτηνής στις εκλογές του 2014 αποφάσισε να διεκδικήσει μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής αυτή τη φορά ως υποψήφιος με την «Κοινωνία Πολιτών».

Ο Αγησίλαος Βεσεξίδης είναι ένας νέος άνθρωπος που αγαπάει την περιοχή και την υποστηρίζει με κάθε τρόπο, και αυτό υπόσχεται να κάνει αν οι συνδημότες του τον τιμήσουν με την ψήφο τους. Απαντώντας στις ερωτήσεις του "Χ" δίνει το στίγμα της απόφασής του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μιλάει για όλα όσα τον προβληματίζουν, για όσα πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή αλλά και την ανάγκη να επιλεγούν όσοι θέλουν να εργαστούν για το κοινό καλό. 

Πώς πήρες την απόφαση να θέσεις υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, μετά την εκλογή σου κατά την τρέχουσα θητεία ως τοπικός σύμβουλος;
-Το να ενδιαφέρεσαι για τα κοινά του τόπου θα πρέπει να είναι καθήκον όλων των πολιτών. Κατά την πενταετή θητεία μου στο Τοπικό Συμβούλιο της πόλης μας κατάλαβα πως με το να βοηθάω τους συμπολίτες μου, φτιάχνοντας καλύτερη την καθημερινότητά τους, νιώθω δημιουργικός και γεμίζω θετική ενέργεια όταν ακούω έστω και ένα μικρό ευχαριστώ από κάποιον που βρήκε την πόρτα μου ανοιχτή και εμένα έτοιμο να τον εξυπηρετήσω. Έτσι αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μας μέσω της εκλογικής διαδικασίας.

Γιατί με τον Γιάννη Γκαράνη και την Κοινωνία Πολιτών;
-Τον Γιάννη τον γνώρισα ως αντιδήμαρχο και συνεργαστήκαμε άψογα τα τελευταία χρόνια Γνωρίζοντας τον ακόμη καλύτερα, πιστεύω πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος δήμαρχος με την δική του εμπειρία. Εκτός αυτού πιστεύω πως είναι ένας εργασιομανής άνθρωπος με πραγματική γνώση των προβλημάτων και μεθοδικό τρόπο εργασίας. Δεν άκουσα καμία βαριά υπόσχεση που δεν μπορεί τεχνικά να πραγματοποιηθεί, αντιθέτως ξέρει πώς να ελίσσεται για να λύνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τα προβλήματα που προκύπτουν μπροστά του. Έτσι κρίνοντας από τον τρόπο δουλειάς του αλλά και από τον ευχάριστο χαρακτήρα του αποφάσισα πως θέλω να τον στηρίξω, καθώς είμαι σίγουρος ότι θα μπορώ να εμπιστευτώ τον δήμαρχο σε περίπτωση που εκλεγεί και κληθώ να εργαστώ μαζί του την επόμενη μέρα.

Πως αξιολογείς την μέχρι σήμερα εμπειρία σου στο Τοπικό Συμβούλιο; Μπορεί ένα τοπικό συμβούλιο να έχει λόγο στην ανάπτυξη του κάθε οικισμού;
-Η εμπειρία μου στο Τοπικό Συμβούλιο της πόλης μου έδωσε μεγάλη γνώση και μία καθαρή εικόνα για τα προβλήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Γι' αυτό πιστεύω πως αν υπάρχει θέληση μπορεί ο τόπος μας να αξιοποιηθεί σωστά και να μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε όλοι μαζί τους καρπούς των κόπων μας μέσα από το πεδίο του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού, του εμπορίου αλλά και όλων των άλλων πλεονεκτημάτων που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Όσο για το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης έχω να πω ότι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο αρκετά πράγματα μέσα στην πόλη πράγμα το οποίο προσπαθήσαμε και σε πολλούς τομείς το πετύχαμε σαν τοπική κοινότητα τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με τις αρμοδιότητες των δημοτικών συμβούλων αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το έργο που μπορεί να κάνει η συγκεκριμένη ομάδα της πόλης μας!

Ανήκεις στη νέα γενιά των υποψηφίων. Πιστεύεις ότι είναι δυναμικά παρούσα η νέα γενιά στον Δήμο Κομοτηνής;
-Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πάρει η γενιά μας τα πράγματα στα χέρια της και να ξεκολλήσουμε επιτέλους από τις κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι πως αν κοιτάξετε τους υποψήφιους της Κοινωνίας Πολιτών θα καταλάβετε ότι το "νέο αίμα" των ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά ξεπερνάει κάθε άλλη φορά. Μπορεί να αλλάξει ριζικά και ο τρόπος εργασίας αυτών των ανθρώπων αλλά και ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας όλης της πόλης!

Τι σε ενοχλεί στην καθημερινότητα στον Δήμο Κομοτηνής;
-Τα προβλήματα της πόλης είναι πολλά και κανένας δεν λέει πως δεν τα βλέπουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να έχουμε προτεραιότητες και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αρχικά τα μεγαλύτερα προβλήματα που ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται έργα με μεθοδικότητα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Τα κυριότερα προβλήματα ήταν πως ο δήμος είχε φτάσει σε σημείο χρεοκοπίας και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλεόνασμα το οποίο με πολύ κόπο καταφέραμε να χτίσουμε.  Από τη στιγμή λοιπόν που έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε πλεόνασμα Στα ταμεία του δήμου μας μπορούμε να μιλάμε για λύσεις προβλημάτων στην καθημερινότητά μας όπως ακριβώς θα κάναμε και στο σπίτι μας.

Τι πρέπει να προτάξει ως  προτεραιότητα η επόμενη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής;
-Ως προτεραιότητα όχι μόνο της επόμενης ημέρας αλλά και αυτή τη στιγμή που μιλάμε πρέπει να βάλουμε μπροστά τους οικισμούς της περιοχής μας οι οποίοι έχουν πρόβλημα με το νερό που πίνουν κάτι για το οποίο έχουν γίνει πολλές προσπάθειες οι οποίες έχουν δώσει καρπούς και μέχρι στιγμής καταφέραμε να έχουμε μία αξιοπρεπή ύδρευση σε όλα τα χωριά της πόλης μας.

Κάποιες από τις προτεραιότητες που πρέπει να βάλουμε επίσης είναι η αποσυμφόρηση του κέντρου που πιστεύω πως θα δώσει στην πόλη μία διαφορετική πνοή. Επίσης μία νόμιμη λύση στα αδέσποτα με σεβασμό στους ανθρώπους αλλά και στα ζωντανά αυτά πλάσματα. Διάφορες τονωτικές ενέσεις στην τοπική αγορά μέσω του τουρισμού και των εκδηλώσεων που μπορούν να οργανωθούν στην πόλη μας και διάφορα άλλα προγράμματα τα οποία θα δώσουν χρώμα και ομορφιά στο χώρο τον οποίο ζούμε. Ξέρω με σιγουριά πως όλα αυτά εντάσσονται στο πρόγραμμα της Κοινωνίας Πολιτών και κάποια από αυτά έχουν ξεκινήσει ήδη να υλοποιούνται.

Ποια είναι η προσωπική σου φιλοδοξία; Θα δεχτείς οποιοδήποτε αξίωμα αν σου προταθεί; 
-Από τη στιγμή  που εκτίθεμαι στην ψηφοφορία και σε περίπτωση που οι συμπολίτες μου αποφασίσουν με την ψήφο τους να με εντάξουν στην διοίκηση της πόλης μας, είμαι έτοιμος να δεχθώ οποιοδήποτε αξίωμα και να δουλέψω με το δικό μου τρόπο και με την δική μου κατανόηση των πραγμάτων ώστε στις επόμενες εκλογές να μπορώ να πω πως έχω αφήσει ένα μεγάλο έργο πίσω μου, προσπαθώντας να μην απογοητεύσω τους ανθρώπους που θα με στηρίξουν Και ξέρω ότι με αγαπάνε και πιστεύουν σε μένα. Η μεγαλύτερη χαρά και η μεγαλύτερη πληρωμή που μπορείς να πάρεις από τους συμπολίτες σου είναι ένα χαμόγελο όταν σε συναντήσουν στο δρόμο. 

Γιατί να σε ψηφίσει ο δημότης της Κομοτηνής;
-Ευτυχώς οι δημότες του δήμου ψηφίζουν με κριτήρια την ικανότητα, τις αρχές και τον πρότερο βίο των υποψηφίων. Όσοι με γνωρίζουν είτε προσωπικά είτε μέσω τον κατακτήσεων μου στον αθλητισμό και τον πολιτισμό γνωρίζουν τον τρόπο εργασίας μου την ηθική μου και το πόσο αγαπώ την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια. Βλέποντας λοιπόν στο παρελθόν μπορεί να καταλάβει κανείς το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ένας υποψήφιος στη διοίκηση της πόλης. Προσωπικά πιστεύω πως έχω προσφέρει πολλά πράγματα στην πόλη μου και το έκανα με όλη μου την καρδιά, πράγμα το οποίο δεν θα σταματήσω να κάνω ακόμα και αν δεν εκλεγώ. Το μόνο που έχω να υποσχεθώ στους ανθρώπους που με αγαπάνε και με στηρίζουν  είναι πως η πόρτα μου θα παραμείνει ανοιχτή για όλους. Όπως ήταν πάντα και θα συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο ζήλο και ηθική τα οποία μου έχουν διδάξει οι αρχές των πολεμικών τεχνών αλλά και η οικογένειά μου.

Πιστεύεις στις συνεργασίες; Μπορούν να επιτευχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής;
-Οι συνεργασίες στον Δήμο είναι κάτι αναγκαίο που πρέπει να το έχουμε ως προτεραιότητα και σε καμία περίπτωση να μην κοιτάμε κομματικές προελεύσεις και εκλογικά βιβλιάρια όπως παλιότερα. Από τη στιγμή που οι πολίτες ψηφίσουν κάποιους ανθρώπους για την διοίκηση του δήμου είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους ανθρώπους που πίστεψαν και μας στήριξαν να συνεργαστούμε με καλή διάθεση και κοινό στόχο την εξέλιξη του δήμου Κομοτηνής!

Τι σε προβληματίζει στην επόμενη μέρα στην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, αν η Κοινωνία Πολιτών και εσύ προσωπικά, επιλεγείς από τον κόσμο για αυτήν την θέση;
-Εκείνο που με προβληματίζει είναι τα άτομα που θα εκλεγούν στην διοίκηση της τοπικής κοινωνίας, να είναι συνεργάσιμοι και ορεξάτοι ώστε να μην απογοητεύσουμε τους ανθρώπους που μας επέλεξαν σε αυτή τη θέση. Πάνω σε αυτό θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να ψηφίσει ανθρώπους που εμπιστεύεται για τις ικανότητες και τη θέλησή τους. Δεν ψηφίζουμε κομματικά γιατί κανένα κόμμα δεν γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν σύσσωμη μία συλλογική δουλειά προς το καλό όλων μας τότε υπάρχει μεγάλη ελπίδα για όλους μας. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε