ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Άδωνις Γεωργιάδης: Να φύγει γρήγορα ο Τσίπρας μήπως και δούμε άσπρη μέρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα Δημοκρατία
Άδωνις Γεωργιάδης
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Χρήστος Μέτιος

Επίσκεψη στη Ζυθοποιία Βεργίνα: Αν είχαμε στην Ελλάδα 1.000 επιχειρήσεις σαν την "Βεργίνα" δεν θα είχαμε μνημόνια


Επίσκεψη στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο

 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Επίσκεψη εκτός προγράμματος πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Βρέθηκε νωρίς το πρωί στο γραφείο του περιφερειάρχη όπου είχε σύντομη συνάντηση με τον Χρήστο Μέτιο. Ο κος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην απώλεια του Γεώργιου Παυλίδη και ευχήθηκε στο νέο περιφερειάρχη να συνεχίσει το δύσκολο έργο του.  Με τη σειρά του ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη για όλα τα θέματα της Περιφέρειας και κυρίως για το στρατηγικό σχεδιασμό, την πορεία του ΕΣΠΑ, τα προβλήματα των ζωονόσων και των επιχειρήσεων στην περιοχή της ΠΑΜΘ σε σχέση με τις συνθήκες ίδρυσης και λειτουργίας των αντίστοιχων στη Βουλγαρία και του ζήτησε να είναι αρωγός και σύμμαχος της περιοχής.


Η ζυθοποιία Βεργίνα στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής ήταν ο επόμενος προορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη. Επισκεπτόμενος την επιχείρηση έκανε λόγο για ένα "μικρό θαύμα" και είπε πως "αν είχαμε στην Ελλάδα 1000 Βεργίνες δεν θα είχαμε μνημόνια. Ασχολούμαστε όλη την ημέρα με το πώς θα διαχειριστούν το χρέος και τι θα πει το eurogroup και δεν ασχολούνται με τα σοβαρά. Τα σοβαρά δεν είναι το χρέος, τα σοβαρά είναι πως θα παράγουμε πλούτο, για να παράγουμε πλούτο θέλουμε Βεργίνα, tuvunu, green cola θέλουμε πράγματα που θα παίρνουν παραγόμενο προϊόν στην Ελλάδα θα του προσθέτουν αξία και θα βρει ο κόσμος δουλειά, θα έχουμε λεφτά και δεν θα έχουμε ανάγκη κανέναν Σόιμπλε και καμιά Λαγκάρντ". 


Η νοοτροπία στην χώρα μας όσον αφορά την επιχειρηματικότητα από την αρχή ήταν προβληματική, κατά τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Όπως τόνισε "οι επιχειρήσεις δεν θέλουν καμία βοήθεια από το κράτος, το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά να βοηθάει τις επιχειρήσεις. Η δουλειά του κράτους είναι να μην εμποδίζει τις επιχειρήσεις, να φτιάχνει ένα τέτοιο πλαίσιο ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται μεταξύ τους επί ίσοις όροις. Εάν το κράτος εξασφαλίσει στην επιχειρηματικότητα αυτό το περιβάλλον, τότε θα αναδειχθεί ο καλός και ο κακός επιχειρηματίας. Στην Ελλάδα είμαστε ένα κράτος που κυνηγάει την επιχειρηματικότητα, την κυνηγάει επειδή έχουμε καρτέλ, την κυνηγάει γιατί δεν ανοίγουμε τις αγορές, την κυνηγάει επειδή επιτρέπουμε να υπάρχει κάποιος και να την κάνει κουμάντο. Αυτά είναι που εμποδίζουν να αναπτυχθεί η οικονομία της χώρας. Αυτά έγιναν στην Ελλάδα δεκαετίες και πριν την ΝΔ και επί ΝΔ, όλοι έχουμε ευθύνη". 


ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΝΔ
Ερωτώμενος για τις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές και ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου υπάρχει πολιτική αστάθεια αργά ή γρήγορα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη "ο κος Τσίπρας κορόιδεψε τον ελληνικό λαό γιατί αυτά που είπε δεν τα έκανε, τρέλανε τον ελληνικό λαό γιατί υποσχέθηκε πράγματα που δεν γίνονταν, αποσταθεροποίησε την δημοκρατία και την οικονομία μας για να γίνει πρωθυπουργός και κατάφερε να παρακαλάει την Μέρκελ, τον Σόιμπλε τους οποίους κατήγγελλε. Οπότε ένας απατεώνας που πήρε την εξουσία με τα ψέματα πρέπει να σηκωθεί να φύγει γρήγορα μήπως και δούμε άσπρη μέρα".


Δεσμεύτηκε πως "αν έρθει η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους, αυτή είναι η μόνη δέσμευση που έχει αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι φόροι θα μειωθούν, οι νόμοι θα εφαρμόζονται, οι ξένες επενδύσεις θα επιστρέψουν. Αυτά τα δύο χρόνια με τον Τσίπρα έχουμε τις χαμηλότερες ξένες επενδύσεις στην ιστορία μας, δεν πλησιάζει επενδυτής στην Ελλάδα".


Μετά την επίσκεψή του στη ζυθοποιία Βεργίνα στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναχώρησε από την πόλη μας, για να βρεθεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ στην Κατερίνη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι