fbpx 20 υποψηφίους και 7 άξονες δράσης παρουσίασε ο Αντ. Γραβάνης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

20 υποψηφίους και 7 άξονες δράσης παρουσίασε ο Αντ. Γραβάνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντώνης Γραβάνης
Εκλογές
Δήμος Κομοτηνής

Σε ευρύ ακροατήριο μίλησε για "συνδυασμό νίκης" και ζήτησε "συστράτευση δυνάμεων" για να πάει "ο Δήμος Κομοτηνής ψηλά"

Είκοσι υποψηφίους και επτά άξονες δράσης, παρουσίασε ο Αντώνης Γραβάνης στην πρώτη του επίσημη εκδήλωση ως υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, το βράδυ της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων στον κατάμεστο πρώτο όροφο. Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα έθεσε τους πυλώνες της υποψηφιότητάς του, τους άξονες δράσης και παρουσίασε τους πρώτους είκοσι υποψήφιους του συνδυασμού του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκατοντάδες συμπολίτες μας που θέλουν αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο Κομοτηνής. Μεταξύ τους ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου Χρ. Τοψίδης, ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης Στ. Μωραΐτης, ο πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, η πολιτευτής ΝΔ Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου, ο αντιπρύτανης ΔΠΘ Φ. Μάρης, η επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κομοτηνής Φ. Καζάκου, ο περιφερειακός σύμβουλος Μ. Κατραντζή, ο τέως δήμαρχος Κομοτηνής Δ. Κοτσάκης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κ. Κωνσταντινίδου, ο τέως δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνίας Πολιτών Θ. Γκαντής, από τη ΝΟΔΕ Ροδόπης οι Γ. Βεζυργιαννίδης, Ν. Χατζηκωνσταντίνου, και δεκάδες ακόμη συμπολίτες μας.

"Απόψε ο Δήμος μας, γυρίζει σελίδα!"
"Η αποψινή μας συγκέντρωση αποτελεί την έναρξη μιας συλλογικής προσπάθειας έχοντας έναν κοινό στόχο να διαλύσουμε τα στερεότυπα, και να βγάλουμε στο φως τα στοιχεία που αναδεικνύουν τον Δήμο μας, την πόλη και τα χωριά του". Σε αυτή την πρώτη δήλωση του υποψηφίου συνοψίζεται και το στίγμα ολικής ανατροπής που θέλει να φέρει για τον Δήμο Κομοτηνής και τους δημότες του. Έδωσε τα εύσημα στην νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φελίνα Καζάκου κι ευχαρίστησε όλους όσους τον στηρίζουν, ζητώντας από όλους να διατρανώσουν στον περίγυρό τους το μήνυμα ολικής ανατροπής στον Δήμο Κομοτηνής. Ο κος Γραβάνης ήταν δυναμικός: "Είμαι βέβαιος ότι τώρα, για όλους εμάς, ήρθε η ώρα της επίτευξης του στόχου μας. Απόψε ο Δήμος μας, γυρίζει σελίδα! Εσείς το ζητάτε με την παρουσία σας εδώ σήμερα, γιατί γνωρίζετε ποια είναι η πραγματικότητα και αρνείστε να συμβιβαστείτε με την στασιμότητα".

Δεν δήλωσε επαγγελματίας της πολιτικής και τόνισε πως έχει δοκιμαστεί ήδη στον τόπο, στον οποίο μεγάλωσε, σπούδασε, εργάζεται και το τελευταίο καιρό δίνει μάχες ως πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου με πολλά θετικά σημάδια. "Για να το πω πιο απλά, δουλειά μου είναι να φέρνω και να δημιουργώ προϋποθέσεις για πλούτο και θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή μου. Να μελετώ και να τεκμηριώνω τις ανάγκες της κοινωνίας και μέσα από ειδικές διαδικασίες να διεκδικώ οικονομικούς πόρους για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας και εισόδημα για τους κατοίκους μας. Για την περιοχή που αγαπώ και που ονειρεύομαι να δω να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις", είπε για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Σύγκρουση με κόμματα και κεραυνοί κατά της δημοτικής αρχής
Η μάχη θα είναι καθημερινή, κατά τον κο Γραβάνη, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί με οποιοδήποτε κόμμα υπονομεύει τον Δήμο Κομοτηνής και την ακριτική Θράκη. Εξήγησε πως δεν θα κερδηθούν όλες οι μάχες, αλλά η πάλη θα είναι καθημερινή για τον τόπο, "γιατί ενώ από τη μία κατάφερε να γίνει πρότυπο κοινωνικής και πολιτισμικής πολυσυλλεκτικότητας, από την άλλη κατάντησε κόμβος υπανάπτυξης και επώασης παθογενειών. Η οικονομία είναι το μελανό, το μαύρο σημείο του Δήμου μας, της περιοχής μας". Εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς την δημοτική αρχή, λέγοντας "η τοπική οικονομία απλά υπάρχει, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς ανάπτυξη. Και όλα είναι ένα ντόμινο, χωρίς δυνατή οικονομία… μία τοπική κοινωνία δεν αναπτύσσεται. Και ποιός ευθύνεται για να αναπτυχθεί μία τοπική κοινωνία; Μα φυσικά ο δήμαρχος, αυτός αγωνίζεται, αυτός διεκδικεί, αυτός συγκρούεται, αυτός φέρνει αποτελέσματα", ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο τον επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Γιάννη Γκαράνη λέγοντας "μας είπαν πρόσφατα, ότι γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου μας...", και θέτοντας μια σειρά από μείζονα ερωτήματα στο προσκήνιο:

"Γνωρίζουν λοιπόν για την έλλειψη σχολικών υποδομών; Γνωρίζουν για την έλλειψη χώρων πρασίνου και άθλησης; Γνωρίζουν τις παρατημένες γειτονιές της πόλης μας; Γνωρίζουν για την έλλειψη καθαριότητας, αστικής ασφάλειας και φωτισμού; Γνωρίζουν για τους ξεχασμένους οικισμούς; Γνωρίζουν και αποδέχονται την κακή λειτουργία των χώρων ταφής απορριμμάτων; Γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος με τα αδέσποτα; Και ότι άφησαν την κοινωνία να διχάζεται, και δεν έλαβαν κανένα μετρό αντιμετώπισης; Αλήθεια γνωρίζουν ότι δεν αξιοποιείται καμία εναλλακτική πηγή ενέργειας; Γνωρίζουν πως οι νέες τεχνολογίες είναι άγνωστη έννοια σε αυτόν τον Δήμο; Αλήθεια γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν τουριστικές υποδομές και δράσεις εξωστρέφειας; Τέλος γνωρίζουν πως η Κομοτηνή, εν συνόλω, δεν έχει τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί μία οικογένεια, το οποίο μεταφράζεται στη διαρκώς αυξανόμενη υπογεννητικότητα; Τα γνωρίζουν όλα αυτά οι κύριοι που επιθυμούν να ανανεώσουν τη θητεία τους στην εξουσία του Δήμου;"

"Αναπτυξιακό σοκ με επτά άξονες δράσης"
Ο Αντ. Γραβάνης έχει συγκεκριμένη - υλοποιήσιμη κατά τον ίδιο - πρόταση ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής. Θέλει να φέρει "ένα αναπτυξιακό σοκ", όπως το χαρακτήρισε, και ανέδειξε επτά άξονες, τους οποίους θα εξειδικεύσει αναλυτικά σε μεταγενέστερο χρόνο:

"Πρώτον, η αναβάθμιση και δημιουργία νέων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεύτερον, η δημιουργία μηχανισμών άμεσης αντιμετώπισης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Τρίτον, ο μετασχηματισμός της Κομοτηνής σε μία ενεργειακά αυτόνομη πόλη. Τέταρτον, ο σχεδιασμός και η κατασκευή διαμετακομιστικού κέντρο εμπορίου και μεταφορών. Πέμπτον, η αναβάθμιση του ρόλου του πανεπιστημίου και η σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία και οικονομία. Έκτον, η ενίσχυση των δραστηριοτήτων εξωστρέφειας και των υποδομών φιλοξενίας και πρόσβασης προς όφελος του τουρισμού. Έβδομον, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της εξαγωγικής δραστηριότητας".

Τέλος, κατηγόρησε πως "η Κομοτηνή χάνει διαρκώς δυνάμεις", φέροντας στο προσκήνιο το επίκαιρο παράδειγμα της τέταρτης Νομικής και ζήτησε "συστράτευση όλων των δυνάμεων", για "να σηκώσουμε την Κομοτηνή ψηλά", όπως είπε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος και δεσμευόμενος ότι ξεκινάει καθημερινή περιοδεία σε όλον τον Δήμο Κομοτηνής και επίσης δεσμευόμενος ότι θα σταθεί στο πλάι του δημότη, δυναμικά, σε όποια θέση κι αν τον αναδείξει η κάλπη.

Η πρώτη 20άδα υποψηφίων

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση, από πλευράς υποψηφίου δημάρχου, των πρώτων είκοσι πρώτων εκλεκτών του. Πρόκειται για ανθρώπους έμπειρους ή φρέσκους στην τοπική αυτοδιοίκηση, εν πολλοίς γνωστούς στην περιοχή.

 1. Αμέτ Ερτζάν: Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος 
 2. Θεοχαρίδης Γιώργος: Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος
 3. Χασάν Χασάν: Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος
 4. Αμπαρτζίδης Βασίλης: Γεωπόνος
 5. Βαφειάδης Ανέστης: Οικονομολόγος, Πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
 6. Βασιλειάδης Ιωάννης: Δημόσιος Υπάλληλος
 7. Καταροπούλου-Χόη Ζάνα: Φαρμακοποιός
 8. Κεπελής Γεώργιος: Συνταξιούχος ΟΤΕ
 9. Κουτσογιάννη-Κρόκου Κρυσταλλία: Εκπαιδευτικός, Νομικός
 10. Μάϊνας Κωνσταντίνος: Ιατρός - Καρδιολόγος
 11. Μεμέτ Μεχμέτ: Δικηγόρος
 12. Ναβροζίδου Αθηνά: Πτυχιούχος Διεθνούς Εμπορίου
 13. Ορτακτσείδου - Μαρτσά Έλενα: Εκπαιδευτικός, Επιχειρηματίας
 14. Χασάν Ουγούρ: Εκπαιδευτικός
 15. Παπαγεωργίου Μαρία: Εκπαιδευτικός
 16. Παπακωσταντίνου Νίκος: Επιχειρηματίας
 17. Μολά Χουσεΐν Αμέτ Ριντβάν: Ιατρός
 18. Χαλήλ Ιβράμ Ρασήμ: Ιδιωτικός Υπάλληλος
 19. Χατζή Ελένη: Εκπαιδευτικός
 20. Χατζοπούλου Μαρία: Δικηγόρος
   

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.