fbpx Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης: συνεργασία με 1.500 Έλληνες παραγωγούς
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης: συνεργασία με 1.500 Έλληνες παραγωγούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης
Επιχειρήσεις
Παραγωγή

Μαζί με την tuvunu Διευθύνων σύμβουλος 


Χρ. Δημτσούδης: "Το τσάι και η βύνη τα πιο εξαγώγιμα προϊόντα μας"

Διονύσης Βοργιάς

Με 1.500 Έλληνες παραγωγούς, κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, συνεργάζεται η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης και η εταιρία tuvunu, αποδεικνύοντας ότι πρώτη ύλη υπάρχει και ...εγχώρια και δεν χρειάζεται τα πάντα να προέρχονται από το εξωτερικό. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιίας, Χρήστος Δημτσούδης, μας ενημερώνει σχετικά. "Επί 20 χρόνια επιχειρούμε στον τομέα της μπύρας, κι έχουμε αυξήσει την επιχειρηματική μας δράση στον τομέα των πρώτων υλών, όπως στο κριθάρι για βύνη και το τσάι για την tuvunu. Είμαστε εδώ για να αποδείξουμε πως όταν θέλουμε κάτι να πετύχει, μπορεί να πετύχει.

Έχουμε νέες ιδέες και προσπαθούμε να τις κάνουμε πραγματικότητα, και πρέπει να πούμε ότι η εταιρία δεν είναι πλέον ...δικιά μας αλλά της περιοχής! Σε σύνολο, δηλαδή σε τσάι και μπύρα, συνεργαζόμαστε με περίπου 1.500 Έλληνες ανεξάρτητους παραγωγούς, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, τόσο για κριθάρι όσο και για τσάι", αναφέρει, ενώ στη συνέχεια τονίζει ότι ως εταιρία ενθαρρύνουν κάθε προσπάθεια για δημιουργία μικροζυθοποιών. Μέσα από τις τελευταίες, δίνεται η δυνατότητα σε μεγαλύτερες ζυθοποιίες, όπως η Βεργίνα, να πάρει ιδέες και να συνεργαστεί με ζυθοποιούς, ειδικευμένους σε συγκεκριμένο είδος μπύρας και, άρα, να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων. 


ΠΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΤΟ ΤΣΑΪ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΥΡΑ
Το τελευταίο διάστημα οι δυο εταιρίες έχουν πραγματοποιήσει ένα σημαντικό άνοιγμα προς τις αγορές των Βαλκανίων, σε Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Τουρκία. Και, μολονότι κανείς θα πίστευε ότι το πιο εξαγώγιμο προϊόν θα ήταν η διάσημη βεργίνα, τελικά πρόκειται για το τσάι. "Υπάρχει συνεχόμενη ροή, δηλαδή το τσάι και η βύνη είναι πλέον τα κύρια εξαγωγικά μας προϊόντα. Και στη μπύρα έχουμε πολλές εξαγωγές, όμως διατηρείται ο τοπικός χαρακτήρας, γιατί ο καθένας συνηθίζει στην χώρα του να πίνει τις εγχώριες μπύρες, όπως και πρέπει να συμβαίνει. Το τσάι και η βύνη, όπως κι άλλα προϊόντα που θα βγάλουμε, είναι αρκετά εξαγώγιμα και θα αποτελέσουν την έκπληξη", μας εξηγεί ο κ. Δημτσούδης.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σημαντική η δήλωση της ΠτΔ  Κατερίνας Σακελλαροπούλου, που επισημαίνουμε και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, ότι «εθνική προτεραιότητα στο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας,  να περιλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο γ