fbpx Αν. Βαφειάδης: «Η Εστίαση σύμφωνα με την άποψή μου θα πάει Μάρτιο»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021 - 09:00
ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ 87.5FM

Αν. Βαφειάδης: «Η Εστίαση σύμφωνα με την άποψή μου θα πάει Μάρτιο»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανέστης Βαφειάδης
ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης - επαγγελματιών για το μέλλον του κλάδου

Το σενάριο του ανοίγματος της Εστίασης με αυστηρούς περιορισμούς δεν φέρεται να συγκεντρώνει θετικές εισηγήσεις ακόμη, ενώ την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες του κλάδου, σε τηλεδιασκέψεις που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών και υπουργό Ανάπτυξης υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να ανοίξουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Άλλωστε, όπως εξήγησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Ανέστης Βαφειάδης, το «να ανοίξει Φεβρουάριο η Εστίαση με πολικές θερμοκρασίες μόνο έξω δεν συμφέρει κανέναν». Ούτως ή άλλως, οι άνθρωποι της Εστίασης ελάχιστα πίστεψαν τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αθηναϊκών ΜΜΕ ότι η Εστίαση θα άνοιγε στις αρχές Φεβρουαρίου. «Ξέραμε ότι δεν υπήρχε τέτοια πιθανότητα εξαρχής» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Δήμο Μπακιρτζάκη ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και του Σωματείου Ζυθεστιατόρων.

Μεταφέροντας την εκτίμησή του για το πότε θα αρθεί το lockdown στην Εστίαση, ο κος Βαφειάδης είπε: «η Εστίαση σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη θα πάει μέσα στον Μάρτη» και ζήτησε, όταν ανοίξει, αυτό να γίνει «μέσα-έξω» κι όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Υπάρχει στήριξη;
Στο περιθώριο της ραδιοφωνικής συνέντευξης, ο Ανέστης Βαφειάδης μετέφερε το περιεχόμενο των δύο πρόσφατων τηλεδιασκέψεων της ΠΟΕΣΕ με τους υπουργούς Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Οικονομικών (διαβάσατε αναλυτικά στον χθεσινό «Χ»). Χθες επίσης πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη μεταξύ Σωματείων Ζυθεστιατόρων ΑΜΘ.

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα στήριξης που κατά καιρούς ανακοινώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ο πρόεδρος δήλωσε: «δεν μπορούμε να ανοίξουμε ξανά και να είμαστε περισσότερο χρεωμένοι από ό, τι ήμασταν πέρσι τέτοια εποχή. Όλα τα μέτρα είναι με τη μορφή δανείου κι όχι με τη μορφή επιδότησης, εκτός από την τελευταία επιστρεπτέα (εννοεί την 4 που το 50% είναι μη επιστρεπτέο)». Ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κούρεμα ή διαγραφή χρεών, ενώ το μόνο που ενδέχεται να τροποποιηθεί ως προς τις Επιστρεπτέας Προκαταβολές 1, 2, 3, είναι το ότι ένα ποσό δύναται να μην επιστραφεί, κατά το πρότυπο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 κ.ο.κ. (που το 50% είναι μη επιστρεπτέο). Επί της ουσίας, όμως, αυτό είναι ένα πρόβλημα… για το μέλλον, καθώς οι επιστροφές των χρημάτων ξεκινούν το 2022, κι επί του παρόντος ο κλάδος της Εστίασης έχει ακόμη μεγαλύτερους πονοκεφάλους.

Αγωνία για τα κρούσματα
Τέλος, ο Ανέστης Βαφειάδης εξέφρασε την αγωνία του για την επιδημιολογική πορεία της Ροδόπης, μετά και τη νέα αύξηση που είδαμε μερικές ημέρες αυτή την εβδομάδα τοπικά. «Να μην έχουμε πισωγυρίσματα και την πληρώσει πάλι η αγορά - να αναληφθούν ευθύνες, κάποιοι αρμόδιοι πρέπει να βγουν δημόσια και να μιλήσουν», είπε και σημείωσε πως «δεν μπορεί κάθε εβδομάδα να είμαστε στην αγωνία».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Και στοιχειώδη νοημοσύνη να διαθέτει κάποιος, μπορεί να αντιληφθεί  το σκεπτικό για τη άδικη  απόφαση  του   υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για τη Ροδόπη και ότι  δεν πρόκειται να κάνουν  πίσω, παρά τις δια