fbpx Θέλει να κερδίσει το στοίχημα της επισκεψιμότητας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2016 - 11:00
24Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ»

Θέλει να κερδίσει το στοίχημα της επισκεψιμότητας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έκθεση
Εμπόριο
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Την Παρασκευή τα εγκαίνια στο ΔΕΚΑΜΑΘ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής 

Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης

 

 

Με 65 εκθέτες που καλύπτουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τα 1.200 στρέμματα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 18.00 η 24η Πανελλήνια Εμπορικής Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη». 
Φέτος, είναι η δεύτερη αναβίωση της Έκθεσης που πλέον αποτελεί συνδιοργάνωση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης., Για τη ΔΕΘ-Helexpo μάλιστα η Εμπορική Έκθεση της Κομοτηνής είναι η μακροβιότερη περιφερειακή της έκθεση, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ενόψει των εγκαινίων και της λειτουργίας της έκθεσης. 


«Η Εμπορική Έκθεση της Κομοτηνής δεν είναι μία ακόμη εμπορική έκθεση, αλλά η Έκθεση που στηρίζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» είπε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τις άλλες εμπορικές εκθέσεις της περιοχής, τις οποίες ούτως ή άλλως η περιφέρεια στηρίζει. 


Οι στόχοι της έκθεσης, με βάση τα λεγόμενα του κου Μέτιου είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, η προβολή των τοπικών προϊόντων, η αύξηση της επισκεψιμότητα της περιοχής. Αν κρίνουμε από τα περυσινά στοιχεία, τα οποία παρουσίασε συνοπτικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, την 23η Έκθεση επισκέφθηκαν περίπου 12.000 άνθρωποι – αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος.
Φέτος δε, η επισκεψιμότητα αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού η είσοδος θα είναι δωρεάν και θα υπάρχει λεωφορείο που θα μεταφέρει τους επισκέπτες από το κέντρο της Κομοτηνής προς το ΔΕΚΑΜΑΘ και αντίστροφα κάθε μία ώρα στο διάστημα 10.00-22.00 που θα λειτουργεί η Έκθεση. 


«Στόχος μας είναι ο θεσμός να διεθνοποιηθεί» είπε ο κος Αλέξης Τσαξιρλής, αν. γενικός διευθυντής της ΔΕΘ – Helexpo αν και στη φετινή διοργάνωση αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω των πολιτικών γεγονότων στις γειτονικές μας χώρες. Παρόλα αυτά θα υπάρχουν δύο εκθέτες από Βουλγαρία, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης θα διεξαχθεί ένα ελληνοβουλγαρικό φόρουμ, όπως είπε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κατερίνα Ιωαννίδου, αλλά και εμπορικοί ακόλουθοι από την Τουρκία. 


Την Έκθεση στηρίζει και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το οποίο επίσης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο περιθώριο της Έκθεσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνει και εκτενές αφιέρωμα στα τοπικά ποτά, το οποίο μάλιστα θα καλύψουν και δημοσιογράφοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που θα βρεθούν εδώ ως προσκεκλημένοι της ΔΕΘ-Helexpo. 
Στο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων, το οποίο παρουσίασε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος προβάλλεται η Μαρώνεια μέσω του συλλόγου «Ιππαρχία», ενώ θα υπάρχουν εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, βραδιά παραδοσιακών χορών, αλλά και μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά. 


Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου και δεν αποκλείεται να την επισκεφτεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επίσης προγραμματίζει περιοδεία στη Θράκη την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των διερευνητικών επαφών,  τόσο πληθαίνει η ατζέντα των διεκδικήσεων, των  προκλητικών ανακοινώσεων, αλλά και οι συχνές αναφορές για τη  μειονότητα της Θράκης.