ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Αυγούστου, 2019 - 10:00
ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Θα καλυφθούν οι 393 μόνιμες θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μόνιμες θέσεις
κοινωνική πρόνοια

Το ερώτημα προς την αρμόδια υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου

Θα καλυφθούν οι 393 μόνιμες θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που προκήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διερωτάται η βουλευτής νοτίου τομέα Αθηνών και αναπληρώτρια τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

Αναλυτικότερα αναφορικά με την απάντηση της υφυπουργού κ. Μιχαηλίδου στη ανακοίνωση για τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ), επισημαίνονται τα εξής:

Η κ. υφυπουργός φαίνεται  ότι δεν έχει διαβάσει τους νόμους 4578/2018 και 4611/2019 με τους οποίους, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, και για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε 393 θέσεις μόνιμου προσωπικού  στα ΚΚΠΠ μέσω ΑΣΕΠ.  Στο άρθρο 35 του ν. 4578 αναφέρεται ο τρόπος κάλυψης των θέσεων που κατανέμονται ανά ΚΚΠΠ και προβλέπεται σαφώς ότι όσοι εργάστηκαν ως συμβασιούχοι στα ΚΚΠΠ μοριοδοτούνται με 20 μόρια/μήνα εργασίας μέχρι τα πρώτα 4 χρόνια και με 7 μόρια ανά μήνα για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τα  7 χρόνια.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Θα προχωρήσουν στην πρόσληψη των 393 ατόμων με βάση τις νόμιμες διατάξεις ή τα περί «ομηρίας» και δήθεν νομικής αδυναμίας  πρόσληψης συμβασιούχων είναι προφάσεις για να μην εφαρμόσουν το νόμο;

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προφανώς η πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για την στράτευση  στα 18,  αποτυπώνει εύλογα την μεγάλη ανησυχία του ιδίου και   όχι μόνο των γαλάζιων  βουλευτών, αλλά και  του πολιτικού κόσμου, όπως και των πολ