ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2019 - 10:00
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Το στοίχημα της επιτάχυνσης κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρήστος Μέτιος
Φυσικό αέριο

Με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ συναντήθηκε ο περιφερειάρχης

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος συναντήθηκε με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Μάριο Τσάκα, στο γραφείο του  στην Κομοτηνή.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η πορεία του έργου «ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου μέσης και χαμηλής πίεσης στην ΑΜ-Θ» η οποία συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 56.6 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 29.6 εκατομμύρια διατίθενται από την Περιφέρειά μας.

Το έργο αφορά την κατασκευή νέου δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και θα καλύψει τις πόλεις των Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας και Ορεστιάδας. 

Τελικό ζητούμενο, είναι η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, καθώς και στην απόκτηση σημαντικού μεριδίου της αγοράς των οικιακών καταναλωτών.

Κατά τη συνάντηση έγινε η ανασκόπηση της πορείας του έργου και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν στελέχη της Περιφέρειας και της ΔΕΔΑ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με την απορία έμειναν οι αντιπολιτεύσεις στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο,  τι έργα άραγε περιελάμβαναν οι κωδικοί που δεν είχαν επεξήγηση, όπως και το ποσό των 2,1 εκ ευρώ  από  το  επιχειρησιακό πρόγραμ