ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ

Προβληματισμός για τη λήξη της Κτηματογράφησης υπολοίπου ν. Ροδόπης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
κτηματογράφηση
Νίκος Τσαλικίδης
Δημήτρης Γκατζηρούλης

Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε δοθεί παράταση, η προθεσμία λήγει την Δευτέρα 10 Ιουνίου

Ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία κτηματογράφησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας του έργου κτηματογράφησης «Γεωαπόδοση» κ.κ. Ιωάννη και Δημήτρη Γκατζηρούλη.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, διατύπωσε την ανησυχία πολιτών και εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την  εξέλιξη της διαδικασίας κατάρτισης του Κτηματολογίου στην περιοχή, με δεδομένο το πλήθος των προβλημάτων που εντοπίζονται για την υποβολή των δηλώσεων.

Τον προβληματισμό εκ μέρους της εταιρείας κτηματογράφησης για την εμπρόθεσμη δήλωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, διατύπωσε από την πλευρά του ο Ι. Γκατζηρούλης, ενόψει και της λήξης στις 10 Ιουνίου, της σχετικής προθεσμίας.

Επισημαίνοντας ότι το Κτηματολόγιο αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και θεσμός για την διασφάλιση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα, ο κ. Τσαλικίδης τόνισε ότι θα επιδιωχθεί η εξασφάλιση του εμπρόθεσμου των δηλώσεων, σε επικοινωνία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με το Ελληνικό Κτηματολόγιο. Εξέφρασε τέλος την διάθεση της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης να συνδράμει το έργο της αναδόχου προς διευκόλυνση του όγκου δηλώσεων των ορεινών και πεδινών περιοχών του νομού.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αξιοπιστία και η ετοιμότητα  ενός κρατικού  η αυτοδιοικητικού μηχανισμού,  είτε των θεσμικών του οργάνων,  κρίνεται πάντοτε από την γρήγορη διαχείριση και από τις άμεσες λύσεις που προτείνονται όταν προκύπ