fbpx Πρακτικές οδηγίες προς αποφυγή προστίμων στα καταστήματα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2020 - 10:00
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Πρακτικές οδηγίες προς αποφυγή προστίμων στα καταστήματα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΣΕΚΤΕ
Επαγγελματίες

Συμβουλές από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων μεταφέρει ο ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε απλές και πρακτικές οδηγίες για να αυτοπροστατευτούν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Το ΠΑΝΣΕΚΤΕ κατέγραψε τις σημαντικότερες συχνές πρακτικές στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών:

Εφοδιασμός εργοδότη και προσωπικού με πιστοποιητικά υγείας και πιστοποιητικά ΕΦΕΤ.

Πλήρη εφαρμογή και τήρησης των 7 αρχείων ή να εφοδιαστεί η επιχείρηση με πιστοποιητικό HACCP.

Τήρηση των αποστάσεων στο χώρο εργασίας και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Πινακίδες ενημέρωσης για ατομική υγεία.

Όσο τον δυνατόν επαρκέστερο φυσικό αερισμό.

Συχνότερη συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού - κλιματισμού.

Σχολαστική καθαριότητα σε όλη την επιχείρηση και ειδικά στους κοινόχρηστους χώρους.

Η λειτουργία στους νιπτήρες συνιστάται να είναι με φωτοκύτταρο ή ποδοκίνητες.

Υπενθύμιση και συνεχή επίβλεψη και φροντίδα για το πλύσιμο των χεριών.

Οι κάδοι απορριμμάτων να είναι σκεπαστοί και ποδοκίνητοι.

Οι επιφάνειες που χρησιμοποιούνται καθημερινά να απολυμαίνονται.

Να αποφεύγονται χειραψίες και ασπασμοί.

Να απολυμαίνεται ο τιμοκατάλογος μετά από κάθε χρήση.

Προτιμείται τραπεζομάντηλο μιας χρήσης.

Ο διανομέας να φοράει μάσκα ή ασπίδα προστασίας και γάντια κατά την παράδοση των γευμάτων.

Σερβιτόροι - μετρ - ταμίας - εργαζόμενοι σε καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων υποχρεούνται σε μάσκα και γάντια.

Αλλαγή των γαντιών σε κάθε αλλαγή εργασίας.

Καθημερινή αλλαγή της στολής του προσωπικού.

Δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, προστιθέμενα νύχια, είναι επικίνδυνα για την μετάδοση ιών.

Ζητήστε από τους πελάτες τα μετρητά να τα τοποθετούν στον πάγκο και όχι απευθείας στο χέρι. Τοποθετείτε τα χρήματα στον πάγκο όταν επιστρέφετε τα ρέστα.

Απολυμαίνετε το POS μετά τη χρήση του.

Προσοχή σε χειρολαβές, διακόπτες, νιπτήρες, βρύσες και πόμολα σε πόρτες.

Τοποθετείστε σε πολλά σημεία και στο τραπέζι του πελάτη απολυμαντικά.

Γάντια, ασπίδα προσώπου, μάσκες, ειδικός ρουχισμός, στο προσωπικό βαρύνουν τον εργοδότη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε