fbpx Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Κομοτηνής κατά των κατασχέσεων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Κομοτηνής κατά των κατασχέσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαμαρτυρία
Πλειστηριασμοί

Με σύνθημα "όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς" τέσσερις συλλογικότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους

Κοινό αγώνα ξεκίνησαν το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Αγροτικός Σύλλογος Νέας Καλλίστης και Περιφέρειας ν. Ροδόπης, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και οι Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο του νομού και να συστρατευτούν κατά των κατασχέσεων.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει κατασχέσεις στο νομό, παρόλα αυτά οι άνθρωποι προσπαθούν να προλάβουν το κακό, γι' αυτό και πραγματοποιούν ανοιχτό κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας. Η εν λόγω διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00, έξω από την Εφορία στην Κομοτηνή. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω: "Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας, εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει (...).

Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής. Όσες κορόνες και να βγάζουν κυβερνητικά στελέχη, ότι ο λαός δεν κινδυνεύει και στόχος τους είναι οι μεγαλοοφειλέτες, είναι κούφια λόγια. Οι μεγαλοοφειλέτες που επικαλούνται, είναι οι "υγιείς" επιχειρηματίες που στηρίζουν τη “δίκαιη” ανάπτυξη, είναι αυτοί που κάθε φορά τους χαρίζουν δάνεια και χρέη με προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις. Όλα αυτά τα μέτρα επιβεβαιώνουν ότι και στην ανάπτυξη ο λαός θα συνεχίσει να βιώνει τη φτώχεια, την ανασφάλεια και θα αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα εκμεταλλεύονται όλα τα προνόμια που τους δίνει το κράτος με ζεστό χρήμα και φορολογική ασυλία (...). 


Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων. Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς. Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κανένας μόνος του".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κομάντος  του καναπέ,  επαναστάτες του Facebook,  υπερπατριώτες  αλαλάζοντες,  συνομοσιολόγοι του παλιού καιρού,  του ψυχρού πολέμου και των άδυτων των μυστικών υπηρεσιών και σχεδίων, ζώστηκαν τα άρματα,  γι