fbpx «Όχι» σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

«Όχι» σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Πλειστηριασμοί
Διαμαρτυρία

«Το 2018 θα γίνουν περίπου 40.000 κατασχέσεις», μας ενημερώνει η Γωγώ Φακιρίδου κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία Κομοτηνής

Διονύσης Βοργιάς

Κοινό αγώνα ξεκίνησαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Αγροτικός Σύλλογος Νέας Καλλίστης και Περιφέρειας ν. Ροδόπης, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και οι Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο του νομού και να συστρατευτούν κατά των κατασχέσεων.


Η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου έξω από την Εφορία (ΔΟΥ) Κομοτηνής, που στεγάζεται στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει κατασχέσεις στο νομό, παρόλα αυτά οι άνθρωποι προσπαθούν να προλάβουν το κακό, γι' αυτό και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. 


Με συνθήματα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία» και «οργάνωση και αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών», ένα πλήθος ανθρώπων προσπάθησε να ενημερώσει τους διερχόμενους δια βοής και με τη διανομή έντυπου υλικού. Στο σημείο συναντήσαμε την εκπρόσωπο του συλλόγου γυναικών Ροδόπης Γωγώ Φακιρίδου, η οποία μας κατατόπισε λίγο καλύτερα αναφορικά με τη διαμαρτυρία, το περιεχόμενο και την ατζέντα διεκδικήσεων.


Η κα Φακιρίδου μίλησε για υφαρπαγή του λαϊκού εισοδήματος, πόλεμο κατά των λαϊκών στρωμάτων, κι ένα χρέος που άδικα φορτώθηκε ο ελληνικός λαός αλλά τώρα καλείται να πληρώσει. «Βρισκόμαστε εδώ συμβολικά, για να δηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας και να κινητοποιηθούμε ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμός που γενικεύονται και ξεκινούν από αύριο (σ.σ. σήμερα). Ο λαός καλείται να πληρώσει χρέη που δεν δημιούργησε ο ίδιος και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε καν στις βιοτικές του ανάγκες», δήλωσε αρχικά η Φακιρίδου, κι εξήγησε αναλυτικά τα παρακάτω:


«Ακόμη και για χρέη άνω των 500 ευρώ τον υποχρεώνουν να υποβάλλεται σε αυτή την αρπαγή, ενώ από 1η Μαΐου θα συνεχιστούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς επίσης ακόμη και για χρέη άνω των 500 ευρώ. Πρόκειται για αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, την οποία με ιδρώτα και αίμα έφτιαξε ο εργαζόμενος. Σήμερα η κυβέρνηση του την παίρνει με τους νέους νόμους».


Σε άλλο σημείο του λόγου της αναφέρθηκε και στις αποφάσεις του Eurogroup, οι οποίες «δείχνουν» συνέχεια στους πλειστηριασμούς. «Είχαμε μία ακόμη απόδειξη, με τις αποφάσεις του Eurogroup, ότι οι πλειστηριασμοί αναμένεται να γίνουν με ακόμη πιο πιεστικό τρόπο. Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2018 θα γίνουν 40.000 πλειστηριασμοί στην Ελλάδα, που γίνονται και για χρέη. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως από τα περίπου 105 δις ευρώ που είναι συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη του λαού, το 80% είναι μέχρι 3.000 ευρώ. 


Φανταστείτε δηλαδή ποιοι υφίστανται αυτή τη δίωξη. Πρόκειται για ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός, αντιθέτως του το φόρτωσαν οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων», είπε. 


Η κα Φακιρίδου μίλησε για απανταχού μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, «πόλεμο» προς τους αυτοαπασχολούμενους «που τους αναγκάζουν ή να κλείσουν το μαγαζί τους ή να υπολειτουργούν». Καταληκτικά, η Γωγώ Φακιρίδου έδωσε το μήνυμά της: «Να μην μείνει κανείς μόνος του σε αυτό τον πόλεμο. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Να προστατευτεί η πρώτη κατοικία με νόμο κι όχι με υποσχέσεις. 


Η απάντηση είναι οργανωμένος αγώνας, γιατί για χρέη άνω των 500 ευρώ μπαίνουν ακόμη και στους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάνουν κατασχέσεις».
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαν τους χρησμούς της Πυθίας ερμηνεύονται και ενίοτε παρερμηνεύονται πάντοτε στη χώρα μας, οι δηλώσεις ενός πρωθυπουργού, ειδικά όταν  περιλαμβάνουν ένα γενναίο πακέτο στήριξης για πολλούς.