fbpx Ο Γιάννης Τζαμπάζης παρακολούθησε τη γενική συνέλευση της ΤτΕ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 1 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΤτΕ

Ο Γιάννης Τζαμπάζης παρακολούθησε τη γενική συνέλευση της ΤτΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γιάννης Τζαμπάζης
Γιάννης Στουρνάρας
Τράπεζα της Ελλάδος

Σχολιάζει στον «Χ» τη διαδικασία και τα αποτελέσματα

Στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδας βρέθηκε προ ολίγων ημερών ο Κομοτηναίος Γιάννης Τζαμπάζης, ο οποίος μάλιστα έθεσε εαυτόν και στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων μελών στο διοικητικό της συμβούλιο. Παρά το γεγονός ότι τελικά δεν εξελέγη, ο κος Τζαμπάζης εξήρε τους συνυποψηφίους του, και μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm μετάφερε το κλίμα από το κορυφαίο οικονομικό γεγονός της Ελλάδας, που είναι φυσικά η γενική συνέλευση της ΤτΕ. 


«Η γενική συνέλευση γίνεται μια φορά τον χρόνο για την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία λειτουργεί από το 1933. Είναι η αρχαιότερη μετοχή στο χρηματιστήριο της Ελλάδος. Είναι η πρώτη ανεξάρτητη αρχή στη χώρα, είναι αυτή που χαράζει την νομισματική πολιτική της χώρας και η γενική της συνέλευση είναι το κορυφαίο γεγονός» σχολίασε ο κος Τζαμπάζης και συνέχισε: «ήταν πολύ αυστηρό το κλίμα για να μπεις μέσα, είχε αριθμημένες θέσεις, ήταν ο υπουργός ο κος Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής και πατριώτης μας ο κος Χουλιαράκης, με τον οποίον μιλήσαμε. Του είπα και για την περιοχή μας και χάρηκε πάρα πολύ».


Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν εκεί, η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει δύο κινδύνους, τους οποίους μετέφερε ο κος Τζαμπάζης, έτσι όπως ειπώθηκαν από τον κο Γιάννη Στουρνάρα: «Νούμερο ένα κίνδυνο θεωρεί (εν. ο κος Συουρνάρας)  τις εκλογές στην Ευρώπη. Ο δεύτερος κίνδυνος είναι –θεωρεί- η αδιευκρίνιστη νομισματική πολιτική της Αμερικής σε σχέση με την Ευρώπη το ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της το θεωρούν πολύ σημαντικό. Η αβεβαιότητα που υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό για το φρένο στις επενδύσεις και το μεταναστευτικό. Οι προβλέψεις ήταν δυσοίωνες, το μόνο ενθαρρυντικό ήταν ότι προβλέπουν 2,5% ανάπτυξη μέσα στο 2017»


Ο κος Τζαμπάζης δεν είναι αισιόδοξος για ποσοτική χαλάρωση τα οικονομικά της Ελλάδας, ωστόσο στάθηκε στις ομιλίες της προέδρου των Ελλήνων εξαγωγέων καθώς και των ξενοδόχων, από τις οποίες προέκυψαν θετικά μηνύματα: «Μια εξαιρετική ομιλία έκανε η πρόεδρος του συνδέσμου Ελληνικών Εξαγωγών η κα Σακελαρίου η οποία βρίσκεται κάθε χρόνο στην γενική συνέλευση της τράπεζας. Ήταν αισιόδοξα τα μηνύματα, δηλαδή οι εξαγωγές ανεβαίνουν έστω και σταδιακά ανεβαίνουν αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όπως μίλησε και ο κος Ανδρεάδης ο πρόεδρος των Ελλήνων Ξενοδόχων επίσης πάρα πολύ ενθαρρυντικά μίλησε»


Ο κος Τζαμπάζης τόνισε ότι η ομιλία Στουρνάρα ήταν πολύ ρεαλιστική –έως και καυστική σε κάποια σημεία- παρά το γεγονός ότι την εκδήλωση παρακολουθούσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ στάθηκε και στην προσωπική επαφή που είχε με τους κ. Χουλιαράκη και Τσακαλώτο: «Ο κος Χουλιαράκης χάρηκε πολύ, δεν το περίμενε, είναι άνθρωποι που δουλεύουν και είναι ειλικρινείς. Σε κερδίζουν και με την προσωπικότητά τους, έχουν μια οικειότητα μιλάνε με όλο τον κόσμο, δεν έχουν ούτε ύφος ούτε τουπέ, ούτε τίποτα. Είναι εργατικοί, έχουν πάρα πολύ καλή γνώση της οικονομίας και βγάζουν μια πολύ θετική ενέργεια. Εγώ τον κο Τσακαλώτο τον γνώρισα από κοντά και του το είπα αυτό ότι βγάζετε μια θετική ενέργεια, είναι αξιόλογος άνθρωπος και πολύ συμπαθητικός».    


Όσο για τη μη εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο της ΤτΕ, ο κος Τζαμπάζης την αποδίδει στο γεγονός ότι δεν είχε τη στήριξη του Ελληνικού Δημοσίου. Το σχόλιο του: «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι είχα βάλει και εγώ υποψηφιότητα για το γενικό συμβούλιο που είναι το ΔΣ ουσιαστικά της τράπεζας, δεν είχα την στήριξη του ελληνικού δημοσίου λογικό είναι αυτό. 


Μπήκαν αξιόλογα άτομα, ήταν για τέσσερις θέσεις έξι υποψηφιότητες, εγώ βγήκα πέμπτος αλλά μπήκαν αξιολογότατα άτομα με πολύ δυνατό βιογραφικό. Ήταν η κα Ιουλία Αρμάγου, ήταν ο κος Οκταποδάς ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Greencola, ο κος Μυλωνάς που είναι το απερχόμενο μέλος του συμβουλίου, είχε αξιόλογο κόσμο»

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα