fbpx Νέο σύγχρονο υδραγωγείο αξίας 2 εκ. ευρώ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, 2017 - 11:15
ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ Η ΔΕΥΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέο σύγχρονο υδραγωγείο αξίας 2 εκ. ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΥΑΚ
Επιχειρήσεις
Ανάπτυξη
Δημήτρης Καρασταύρου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Κομοτηνής κατέθεσε πρόταση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Παράλληλα λειτουργεί σύστημα ψηφιακής απογραφής υλικών εδώ και τέσσερις μήνες

Διονύσης Βοργιάς

Τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της προσπαθεί διαρκώς να επιτυγχάνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κομοτηνής, η οποία στοχεύει στην κατασκευή νέου σύγχρονου υδραγωγείου. Η νέα δομή, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο υδραγωγείο, θα έχει δυνατότητα κάλυψης διπλάσιου αριθμού καταναλωτών, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία στην επεξεργασία του νερού.


Τεχνικά χαρακτηριστικά νέου υδραγωγείου
Η χρηματοδότηση του παραπάνω εγχειρήματος είναι της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ και, άρα, ήταν ανέφικτο να καλυφθεί με πόρους της ΔΕΥΑΚ. Συνεπώς, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης κατέθεσαν πρόταση χρηματοδότησης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματικές ανάγκες και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αν η πρόταση γίνει δεκτή, οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο.


Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, Δημήτρης Καρασταύρου, μας πληροφορεί σχετικά με το έργο, επιβεβαιώνοντας ότι «στην «ανοιχτή» πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο δικό μας ΠΕΠ, είναι ένα έργο της τάξης των 2 εκ ευρώ. Καλύπτει πλήρως την πόλη με δυνατότητα προσαύξησης κατά 30%. Σε συνεργασία με το υφιστάμενο υδραγωγείο, αν αποφασίσουμε να μην σταματήσουμε να το χρησιμοποιούμε, μπορεί να καλύψει ακόμη τον διπλάσιο πληθυσμό!». Ο κ. Καρασταύρου προσθέτει ότι «η επεξεργασία του νερού, πλέον, θα γίνεται με πιο αυτόματο και σύγχρονο τρόπο, καθώς υιοθετούμε ό, τι νεότερο υπάρχει αυτή τη στιγμή ως τεχνολογία». 


Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, δηλαδή πολύ απλά το τι θα χτιστεί, είναι συγκεκριμένα. Πρόκειται για ένα κτίριο περίπου 36 επί 16 μέτρων, ως υδραγωγείο, στο οποίο θα λειτουργούν 6 σύγχρονα φίλτρα καθαρισμού νερού. Τελικός στόχος είναι, αφενός η δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων καταναλωτών κι αφετέρου η καλύτερη δυνατή επεξεργασία του νερού.


Τι σημαίνει ψηφιακή καταγραφή
Παράλληλα, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κομοτηνής, λειτουργεί ένα σύστημα ψηφιακής καταγραφής των υλικών της. Στόχος είναι οι υπεύθυνοι να γνωρίζουν ακριβώς που χρησιμοποιούνται τα υλικά, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες και, ταυτόχρονα, να γίνεται μεγιστοποίηση των υλικών.


«Εδώ και τέσσερις μήνες εφαρμόζουμε ένα σύστημα, το οποίο έχουμε σχεδιάσει δύο χρόνια πριν, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως σε μεγάλα μάρκετ και σε επιχειρήσεις που έχουν πάρα πολλούς κωδικούς, προκειμένου να τους ελέγχουν», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Καρασταύρου, ο οποίος εξηγεί αναλυτικότερα και κατανοητά τι διαδικασία που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα: «Όταν τα υλικά έρχονται στην αποθήκη, εμείς τυπώνουμε πάνω σε αυτά ένα barcode, δηλαδή έναν ιδιαίτερο κωδικό. 


Οι τέσσερις χρήστες, που έχουν το δικαίωμα να παίρνουν υλικά από την αποθήκη, έχουν αυτά τα μηχανάκια (:που βλέπετε στη φωτογραφία). Αυτά δίνουν το username (:όνομα χρήστη) και το password (:κωδικός), ώστε να καταγράφεται ως ψηφιακή απογραφή ποιος είναι αυτός που παίρνει τα υλικά. Αφού ο χρήστης ανοίγει ένα έργο, σκανάρει τα υλικά που επιθυμεί και δεσμεύεται ότι αυτά θα πάνε στο έργο, για τη διόρθωση της βλάβης ή την ολοκλήρωση της εργασίας. 


Όταν τελειώσει τη δουλειά, ολοκληρώνονται τα υλικά ή υπάρχουν επιστροφές. Με αυτό τον τρόπο έχουμε έλεγχο όλων των υλικών που φεύγουν από την αποθήκη, προς τα που αξιοποιούνται και ποιος τα παίρνει. Πρόκειται για μια άμεση καταγραφή κι αποτελεί ένα αξιόπιστο σύστημα ελέγχου των προμηθειών», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.