fbpx Λευκή Νύχτα: Πολλοί οι κερδισμένοι, λίγοι οι απογοητευμένοι
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Λευκή Νύχτα: Πολλοί οι κερδισμένοι, λίγοι οι απογοητευμένοι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λευκή Νύχτα
Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής
ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Μερικοί επιχειρηματίες δεν είδαν κόσμο στα μαγαζιά τους, ο Αν. Βαφειάδης μιλάει για καλοπροαίρετη κριτική και προσπάθεια βελτίωσης κάθε χρόνο της εκδήλωσης

Δεν εντυπωσιάστηκαν από τις περισσότερες προσφορές οι καταναλωτές, περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά ο κόσμος

Διονύσης Βοργιάς

Πολύς ήταν ο κόσμος που βγήκε στην αγορά της Κομοτηνής το βράδυ της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της λευκής νύχτας, όπως σας ενημέρωσε ο "Χ" στην έντυπη έκδοση του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, που επιβεβαίωσε στον "Χ" ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, οι περισσότεροι επιχειρηματίες είδαν τα μαγαζιά τους να γεμίζουν και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για καλύτερο τζίρο, αν κι αυτό θα φανεί σε αναλυτική έρευνα που θα πραγματοποιήσει προσεχώς ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής. 

Στη λευκή νύχτα συνέδραμαν ΟΕΒΕΣ, Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήρια, Δήμος Κομοτηνής και η πόλη αν μη τι άλλο γέμισε ζωντάνια. Όχι όμως σε όλους τους δρόμους, όπως παραπονιούνται επιχειρηματίες σε δρόμους όπως η Ν. Ζωίδη, η Σ. Βέμπο, η Καβείρων, στην πλατεία Ειρήνης προς το σπαθί, και σε άλλους δρόμους πέριξ του κέντρου που είδαν πολύ μικρή κινητικότητα στα καταστήματά τους. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης δεν κρύβει το παραπάνω, αλλά έχει συγκεκριμένα επιχειρήματα. "Σε μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση πάντα υπάρχουν αστοχίες και τεχνικά προβλήματα", είπε, φέροντας ως παράδειγμα "τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή, το μεσημέρι της Παρασκευής, και δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε δράση, γι' αυτό οφείλω σε αυτούς που βάλαμε δράση και δεν ήταν να ζητήσω συγγνώμη". Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος, ων ρεαλιστής, εξηγεί πως και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να τα περιμένουν όλα στρωμένα στο πιάτο, καθόσον μάλιστα γνώριζαν εδώ και σχεδόν ένα μήνα το πότε θα γινόταν η λευκή νύχτα. "Στους υπόλοιπους επιχειρηματίες λέω ότι είναι καλό να συμμετάσχουν, γιατί είχαμε ανακοινώσει τη λευκή νύχτα εδώ και είκοσι μέρες. Ξέρουμε κάθε χρόνο ότι τέτοιες μέρες θα είναι η λευκή νύχτα και εσείς το ανακοινώσατε ήδη από πολύ νωρίς.

Σίγουρα δεν είμαστε τέλειοι, αστοχίες υπάρχουν, αλλά θέλουμε να τις συζητήσουμε για να τις βελτιώσουμε του χρόνου. Θέλω να πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα βελτιωνόμαστε. Θέλουμε τους συναδέλφους μας να είναι στο πλάι μας, με καλοπροαίρετη κριτική για να βελτιωθούμε, αλλά και οι ίδιοι πρέπει να έχουν στο νου τους πότε είναι η λευκή νύχτα, για να έχουμε από νωρίς υπόψη τα αιτήματά τους", σημείωσε αναλυτικά ο πρόεδρος. 

Πάντως, αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας είναι μία όμορφη βραδιά, στην οποία ο κόσμος βγήκε έξω και πέρασε όμορφα στην Κομοτηνή. Το κατά πόσο αυξήθηκε ουσιαστικά ο τζίρος θα φανεί μελλοντικά. "Ήταν μία από τις πολυπληθέστερες, μπορεί και η καλύτερη λευκή νύχτα, γιατί σε συζητήσεις που είχα με επιχειρηματίες μου είπαν ότι είχαν περισσότερο κόσμο από τις άλλες χρονιές", εξήγησε ο κος Βαφειάδης, που ανέδειξε δύο συμμάχους, πρώτον τον καιρό και δεύτερον την ημερομηνία που φέτος επιλέχθηκε για αρχές Οκτωβρίου γιατί "αυτές τις ημερομηνίες η Κομοτηνή είναι στα καλύτερά της από άποψης κόσμου, όλοι οι φοιτητές είναι εδώ και οι πρωτοετείς - πολλές οικογένειες των οποίων έκατσαν για τη λευκή νύχτα". 

Ο πρόεδρος παρατήρησε κόσμο όχι μόνο από Κομοτηνή και γύρω χωριά, αλλά και από Ξάνθη φέτος, κάτι που ήταν ένα σημαντικό βήμα εξωστρέφειας και γνωριμίας με την αγορά της πόλης.

Όσον αφορά στην συμμετοχή, στους δρόμους που υπήρξαν εκδηλώσεις αυτή ήταν σχεδόν στο 100%, ενώ - τέλος - όσον αφορά στις προσφορές καθαυτές δεν φάνηκε να ικανοποιούν τον μέσο καταναλωτή καθώς οι περισσότερες κινήθηκαν γύρω στο 20%. 

Πάντως όσοι επέλεξαν την προσφορά στο μείον 50% ή το λεγόμενο ένα συν ένα, είδαν τα καταστήματά τους να "πλημμυρίζουν" από κόσμο. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υπομονή μέχρι το Πάσχα για να μπορέσουμε να κρατηθούμε αλώβητοι, ξεπερνώντας το σκόπελο των μετακινήσεων και των συναθροίσεων με την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση, για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι