fbpx Καθυστερεί το έργο συντήρησης - πολλά τα παράπονα οδηγών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Καθυστερεί το έργο συντήρησης - πολλά τα παράπονα οδηγών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εγνατία Οδός
Νομός Ροδόπης
Δρόμος
Αυτοκινητόδρομος

Επικίνδυνο έχει καταστεί το οδόστρωμα, από τη μία πλευρά κινούνται οι οδηγοί, ελιγμοί της τελευταίας στιγμής και ορατός ο κίνδυνος ατυχήματος

Δήμητρα Συμεωνίδου

Όσο καθυστερεί το έργο συντήρησης στην Εγνατία Οδό, τόσο εντείνονται τα παράπονα οδηγών - χρηστών του αυτοκινητόδρομου. Το διαπιστώσαμε στην τελευταία διέλευσή μας από το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μεταξύ των νομών Ροδόπης και Έβρου. Η ενημέρωση που έγινε από την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης περί έναρξης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, λόγω εκτέλεσης εργασιών άμεσης επέμβασης μικρής διάρκειας και τοπικής εμβέλειας καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης φθορών σε στοιχεία του αυτοκινητόδρομου, της «Εγνατίας Οδού» από τον Α/Κ Ιάσμου έως τον Α/Κ Μέστης και αντίστροφα, όριζε ως χρόνο έναρξης την 30η Απριλίου 2019. Όμως  καμία κυκλοφοριακή ρύθμιση δεν έχει τεθεί προς το παρόν σε ισχύ, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες.

Αυτό διαπιστώνουν οδηγοί με τους οποίους συνομιλήσαμε στα διόδια Μέστης. Την ίδια στιγμή που καλούνται να καταβάλλουν το κόστος διοδίων, για όσους τουλάχιστον δεν δικαιούνται το ελευθέρας, δεν απολαμβάνουν ένα ασφαλές οδικό δίκτυο και μάλιστα στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας. Το δίκτυο της Εγνατίας Οδού στη Ροδόπη έχει καταστεί δεόντως προβληματικό. Φθαρμένο οδόστρωμα και πολλά προβληματικά σημεία σε πολλά τμήματα από τα διόδια Μέστης μέχρι τα διόδια Ιάσμου, αλλά και πριν τα διόδια Μέστης και στο σημείο που βρίσκεται ο κόμβος Μέστης - Σαπών. Οι οδηγοί κινούνται από τη μία πλευρά, όπου το οδόστρωμα είναι καλύτερο μας λένε. Υιοθετούν αυτήν την οδηγική συμπεριφορά για να αποφύγουν λακκούβες και φθορές στην άσφαλτο. Κάνουν ελιγμούς της τελευταίας στιγμής όταν θέλουν να αποφύγουν μία λακκούβα οδηγώντας με αυξημένες ταχύτητες, τέτοιες που επιτρέπει ο αυτοκινητόδρομος. Είναι περισσότερο ορατός από ποτέ ο κίνδυνος ατυχήματος, μας λέει οδηγός που χρησιμοποιεί καθημερινά την Εγνατία Οδό για να μετακινηθεί από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη λόγω εργασίας. "Το εθνικό οδικό δίκτυο μεταξύ Κομοτηνής και Σαπών είναι καλύτερο από την Εγνατία όπως έχει γίνει σήμερα", λέει ο ίδιος, για να καταδείξει την επιλογή πολλών οδηγών να κινηθούν σε αυτό και όχι στην Εγνατία.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΛΑΒΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ
Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών συντήρησης στην Εγνατία Οδό στο νομό Ροδόπης όπως προκύπτει από την ενημέρωση της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι μεταξύ 30-04-2019 και 30-04-2020, χωρίς να γίνεται ρητά γνωστό πότε τελικά θα εκτελεστούν αυτές. Αυτό δεν γίνεται γνωστό ούτε στην ιστοσελίδα της διαχειρίστριας εταιρείας του δρόμου, όπου επισημαίνεται ρητά ότι έχει την εποπτεία συντήρησης και λειτουργίας του συγκεκριμένου οδικού τμήματος στο νομό Ροδόπης. Βασικές δράσεις των υπηρεσιών συντήρησης και λειτουργίας των οδικών δικτύων, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα, αποτελούν οι καθημερινές επιθεωρήσεις (Τεχνική Αστυνόμευση), οι εργασίες επισκευής/αποκατάστασης και βελτίωσης, οι εργασίες χειμερινής συντήρησης, η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών καθώς και η λειτουργία των Κέντρων Ελέγχου Κυκλοφορίας και των Σταθμών Διοδίων.

Ακόμη και αναφορά βλάβης ή φθοράς έχουν την δυνατότητα να κάνουν οι οδηγοί. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα: "Η "Εγνατία Οδός Α.Ε." στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης, πέραν των δικών της καθημερινών επιθεωρήσεων (Τεχνική Αστυνόμευση), επιθυμεί και εφαρμόζει  τη συμμετοχή των χρηστών/οδηγών για τη διατήρηση των αυτοκινητοδρόμων/οδικών αξόνων ευθύνης της σε άριστη κατάσταση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Λειτουργία και Συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων, δείτε εδώ. Για κάθε βλάβη/φθορά που εντοπίσατε μπορείτε να μας ειδοποιήσετε, καταχωρώντας τα σχετικά στοιχεία στη σχετική εφαρμογή". Αναφορές για βλάβες και φθορές καταγράφονται στα παράπονα οδηγών που διατυπώθηκαν στον "Χ", με την προτροπή προς τους αρμοδίους να ξεκινήσει άμεσα το έργο συντήρησης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ