fbpx Η συντονιστική επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων ΑΜ-Θ τα βάζει με τους γνωστούς "μπλοκατζήτδες"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

Η συντονιστική επιτροπή αγροτών και κτηνοτρόφων ΑΜ-Θ τα βάζει με τους γνωστούς "μπλοκατζήτδες"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συντονιστική επιτροπή
Αγρότες
Κτηνοτρόφοι
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Καλεί όλα τα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον πρωτογενή τομέα

Η συντονιστική επιτροπή αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜ-Θ τα βάζει με τους γνωστούς "μπλοκατζήτδες" και καλεί όλα τα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον πρωτογενή τομέα. Η παρακάτω ανακοίνωση έρχεται σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη 12/02/2019 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Αναλυτικά στη συνάντηση: "Διαπιστώθηκε η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση, για την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων του πρωτογενή τομέα, που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και την επιβίωση του κλάδου. Οι διεκδικήσεις μας ως Συλλογικές Οργανώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι συνεχείς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και με πολλές μορφές. Όταν το 2016 υπήρχε η βούληση από τους συναδέλφους μας να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, ακόμη και μέσω των μπλόκων το κάναμε δυναμικά και συντεταγμένα. Τότε όμως οι γνωστοί επαγγελματίες “μπλοκατζήδες”  του χώρου, έσπασαν το αρραγές μέτωπο που είχε δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα.

Η συμπαράσταση όλων των κοινωνικών ομάδων στον δίκαιο αγώνα μας, με βασικό κοινό αίτημα την απόσυρση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου ήταν δεδομένη. «Κανένας δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αν δεν πάρει πίσω αυτά τα δύο μέτρα τουλάχιστον». Έτσι λέγαμε και ανακοινώναμε ΟΛΟΙ. Όμως όταν ο κόσμος που διεκδικεί είναι πολύς και η παρουσία του αυθόρμητη, δεν είναι και ελεγχόμενη. Συνάντησαν τον πρωθυπουργό χωρίς την συναίνεση όλων μας και έκαναν την παράστασή τους, χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, με αποτέλεσμα να διαλύσουν με αυτόν τον τρόπο τα μπλόκα. Από τότε τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα πολλαπλασιάστηκαν και ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος παρακολουθεί τους γνωστούς “μπλοκατζήδες” να κάνουν τον έσχατο τρόπο διεκδίκησης , επετειακό παιχνίδι.

Το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Με καθρεφτάκια για δώρο, οι οργανωμένοι ελεγχόμενοι του χώρου, αφού θα κάνουν τους δυσαρεστημένους θα αποχωρήσουν συντεταγμένα. Τα δωράκια αυτά δίνονται μόνο σε αυτούς γιατί βολεύει την κάθε κυβέρνηση με την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας της. Τελικά είναι περισσότερο προβλέψιμοι από ότι νομίζαμε και βούτυρο στο ψωμί των κυβερνώντων και της άθλιας πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά στον πρωτογενή τομέα της χώρας. Καλούμε όλα τα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον πρωτογενή τομέα. 

Η ώρα που όλοι οι Έλληνες πολίτες, κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφοι θα απαντήσουμε με τη ψήφο μας πλησιάζει! Αυτή η θεατρική παράσταση που βολεύει διαχρονικά τις κυβερνήσεις πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Οργανωνόμαστε ακόμη περισσότερο και σύντομα η περιφέρειά μας θα αποκτήσει επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο. Θέλει δε θέλει η πολιτεία, με τον σημερινό ή με τον επερχόμενο Συνδικαλιστικό – Συνεταιριστικό νόμο. Τα λάθη του 2016, μας έγιναν μάθημα και έχουμε την καλή συνήθεια να μην ξεχνάμε αυτούς που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλώς πράττουν και διαμαρτύρονται οι Ομοσπονδίες στον υπουργό Ανάπτυξης και στον περιφερειάρχη,  για να μη φορολογηθούν για τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων,  όπως στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, με δεδ