ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Χρήστος Τρέλλης: "Τρία χρόνια δεν έχουν πάρει ευρώ ιδιοκτήτες σπιτιών"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρήστος Τρέλλης
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
παλιννοστούντες

Ιδιοκτήτες σπιτιών τα ενοικιάζουν σε παλιννοστούντες, με οφειλέτη το δημόσιο, το οποίο όμως είναι κακοπληρωτής επί τριετίας

Διονύσης Βοργιάς

Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν δει τα μισθώματα να καταβάλλονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, οι ιδιοκτήτες σπιτιών που τα ενοικιάζουν σε παλιννοστούντες. Διευκρινίζουμε ότι κακοπληρωτές δεν είναι οι παλιννοστούντες, αλλά το δημόσιο που έχει αναλάβει συμβατική υποχρέωση να τους ενοικιάζει κατοικίες. 


Το ζήτημα έφτασε και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με επερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστου Τρέλλη, ο οποίος σημείωσε τα εξής. "Επανερχόμαστε στην ερώτηση που έχουμε καταθέσει από τον Γενάρη, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία πληρωμή στους ιδιοκτήτες για τα έτη 2014-16.

Έχετε προβεί σε κάποια ενέργεια προς το περιφερειακό ταμείο και προς την κυβέρνηση; Πιστεύω ότι υπάρχουν οι πόροι κεντρικά, απλώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος καταβολής. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους ιδιοκτήτες, και πολλοί δεν το κρύβουν, ότι δηλαδή σκέφτονται να προβούν σε μονομερείς ενέργειες έξωσης των ενοικιαστών, γιατί δε μπορεί το δημόσιο τρία χρόνια να μην τους έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ. Μάλλον υπάρχουν οι πόροι, απλώς δεν έχει αποσαφηνιστεί το πλαίσιο καταβολής. Δεν δίνουν χρήματα σε αυτούς που τα μισθώνουν", δήλωσε.


Στο παραπάνω πλαίσιο, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος δήλωσε αναρμοδιότητα της Περιφέρειας. "Την ευθύνη για να δοθούν αυτά τα χρήματα έχει η αποκεντρωμένη διοίκηση. 


Το περιφερειακό ταμείο είναι απλώς το ταμείο. Την απόφαση και την ευθύνη την έχει το κράτος. Εμείς, ως περιφερειακό ταμείο, απλώς διευκολύνουμε την πληρωμή, εφόσον υπάρξουν τα δικαιολογητικά. Όταν αυτά στέλνονται, τα χρήματα καταβάλλονται μέσα στις επόμενες δέκα μέρες", απάντησε και διευκρίνισε ότι έχει "επανειλημμένως συνομιλήσει με την αποκεντρωμένη διοίκηση, μας είπαν ότι το θέμα θα αποκατασταθεί, κι εμείς περιμένουμε".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας θα είναι το  κείμενο που θα συνυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το μνημόνιο με τη Λιβύη,  σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών,  όπως αναφέρει  το πρακτορείο Reute