fbpx Για αθέμιτο ανταγωνισμό από τα super market, διαμαρτύρονται τα Επιμελητήρια ΑΜΘ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2020 - 10:00
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Για αθέμιτο ανταγωνισμό από τα super market, διαμαρτύρονται τα Επιμελητήρια ΑΜΘ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Άδωνις Γεωργιάδης
σούπερ μάρκετ
Επιμελητήρια

Η αγοραστική κίνηση δεν διακόπτεται στις αλυσίδες super market, αλλά στα τοπικά καταστήματα

Πως έχει δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός από τα super market, που εμπορεύονται –εκτός από τρόφιμα- κι άλλα είδη εμπορίου, γνωστοποιούν με κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιστολή έχει αποδέκτη τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Όλη η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ένα από τα αναγκαία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας ήταν η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Οι έλληνες επαγγελματίες, σεβόμενοι τις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, έχουν επιδείξει πλήρη συμμόρφωση παρότι επωμίζονται το τεράστιο κόστος της απώλειας τζίρου και πελατών.

Ωστόσο, τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεχόμαστε καθημερινά καταιγισμό παραπόνων από τους επαγγελματίες, αφού στα super market που παραμένουν σε λειτουργία, παρατηρείται το φαινόμενο πώλησης ειδών, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι πρώτης ανάγκης και υπόκεινται στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί με προηγούμενες αποφάσεις σας.

Συγκεκριμένα, στις αλυσίδες των υπεραγορών πωλούνται είδη ρουχισμού, υπόδησης, ηλεκτρονικές συσκευές, καλλυντικά, αξεσουάρ αυτοκινήτων και πολλά ακόμη, τα οποία η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει ρητά να διατίθενται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Η πρακτική αυτή συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες αποτελούν τη βασική πηγή εισοδήματος χιλιάδων νοικοκυριών και προσφέρουν πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα προαναφερόμενα φαινόμενα και η καταστρατήγηση των περιοριστικών διατάξεων του Υπουργείου σας από τις υπεραγορές, επιβάλλεται να σταματήσουν άμεσα. Άλλως, τα καταστήματα που σήμερα βρίσκονται στο καθεστώς αναστολής λειτουργίας θα οδηγηθούν στην οριστική διακοπή της δραστηριότητάς τους, αφού οι ανάγκες των καταναλωτών ικανοποιούνται εν μέσω της υγειονομικής κρίσης από τα super market.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να προστατεύσετε εμπράκτως την επιχειρηματική κοινότητα του λιανικού εμπορίου, επιβάλλεται να αποκαταστήσετε την αδικία που συντελείται σε βάρος των επιχειρήσεων αυτών και ειδικότερα να υποχρεώσετε τα super market να αποσύρουν άμεσα από τις προσθήκες τους τα επίμαχα εμπορεύματα.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξετάσετε το θέμα κατά προτεραιότητα και με ιδιαίτερη ευαισθησία, προκειμένου να στηρίξετε τους επαγγελματίες που σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο και να αποτρέψετε επιπρόσθετες οικονομικές ζημίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Με εκτίμηση,

ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ ΑΜΘ και πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης,

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας,

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης,

ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης,

ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης

ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μια διαφορετική πραγματικότητα εξελίσσεται και διαμορφώνεται ενόψει των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού και των απαγορεύσεων γενικότερα,  στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα.