fbpx Έρχεται ο πεζοπορικός τουρισμός
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Έρχεται ο πεζοπορικός τουρισμός

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τουρισμός
Πεζοπορία
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ειδικές συναντήσεις σε κάθε περιφερειακή ενότητα

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει μια σειρά συναντήσεων εργασίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με σκοπό την προώθηση του πεζοπορικού τουρισμού μέσω συγκεκριμένης δράσης, να κατατεθούν προτάσεις και να ενημερώσει για το πώς μπορεί ένα υπάρχον μονοπάτι ή μία διαδρομή να συμπεριληφθεί σε σχετική ψηφιακή εφαρμογή που δημιουργείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ.
Οι συναντήσεις εργασίας θα λάβουν χώρα ως ακολούθως: 

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 
 Σημαντική αναγνωρίσιμη ταυτότητα πεζοπορίας με διεθνή απήχηση έχει η χάραξη της Via Egnatia. Επιπρόσθετα, το μονοπάτι της αρχαίας Εγνατίας Οδού έχει ιστορική αξία και μπορεί να αξιοποιηθεί και να προβληθεί ποικιλοτρόπως στο μέλλον, ενδεικτικά αναφέρουμε τα βήματα του Απ. Παύλου κ.α. Γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή πεζοπορικής διαδρομής στη βάση της αρχαίας Εγνατίας Οδού. Τα δεδομένα αυτά, θα αποτυπωθούν σε ψηφιακή εφαρμογή στην οποία θα παρέχονται παράλληλα πληροφορίες για την διαδρομή, αλλά και για σημεία που μπορεί να επισκεφτεί ή/και να διανυκτερεύσει  ο πεζοπόρος.


 Επειδή η τουριστική ανάπτυξη είναι υπόθεση της άριστης συνεργασίας όλων των φορέων της Περιφέρειας μας στην συνάντηση αυτή θα γνωστοποιήσουμε λεπτομέρειες της δράσης αυτής και ταυτόχρονα θα συζητηθεί το πώς θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλες πεζοπορικές διαδρομές με δεδομένα που υφίστανται σε κάποιον φορέα από την δραστηριοποίηση του σε αυτόν τον τομέα, τα οποία θα παραχωρηθούν δωρεάν προς την ΠΑΜΘ με δικαιώματα για χρήση και προβολή μέσω της σχεδιαζόμενης εφαρμογής αλλά και άλλων μελλοντικών δράσεων. Σε κάθε διαδρομή που θα μας δώσετε θα αναφέρεται μέσα στην εφαρμογή ο φορέας που χορήγησε την πληροφορία, πιθανός ιστότοπος επικοινωνίας μαζί του κλπ.


Οι φορείς επίσης θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού για συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος επί της αρχαίας Εγνατία Οδού ή πλησίον αυτής ή όσων διαδρομών προστεθούν.


Έτσι θα υπάρξει μία εφαρμογή που για πρώτη φορά θα διαθέτει συγκεντρωμένα για όλη την ΠΑΜΘ πληροφορίες πεζοπορικών διαδρομών σε ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά. Η εφαρμογή αυτή θα μπορεί να αποτελέσει προωθητικό εργαλείο σε Ελλάδα και εξωτερικό. 
Στα πλαίσια της δράσης θα παραδοθούν παράλληλα προτάσεις προβολής και ανάπτυξης της πεζοπορίας στην ΠΑΜΘ για την επόμενη τριετία. Στη συνάντηση είναι δυνατό να κατατεθούν προτάσεις από τους εμπλεκομένους από ίδια πείρα που θα αξιολογηθούν ώστε να ληφθούν υπόψη. 


Εφόσον  ο στόχος επιτευχθεί στα επόμενα έτη προσελκύοντας τουρίστες που ενδιαφέρονται για την πεζοπορία, τόσο από το εσωτερικό κυρίως όμως  από το εξωτερικό, τότε θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες εργασίας για τους οδηγούς βουνού, τους ξεναγούς, τις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, θα ενισχυθούν αγώνες δρόμου, ποδηλασίας στις διαδρομές αυτές κ.ά. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε