fbpx Δήμος Κομοτηνής: Στα 53,6εκ.€ ο προϋπολογισμός του 2021
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:00
ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ

Δήμος Κομοτηνής: Στα 53,6εκ.€ ο προϋπολογισμός του 2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δήμος Κομοτηνής
Γιάννης Γκαράνης
Δημήτρης Πολιτειάδης

Γ. Γκαράνης: «Χαράσσουμε και υλοποιούμε έργα και πολιτικές»

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, σε συνεδρίαση που έγινε με τηλεδάσκεψη την Δευτέρα 21/12, ο προϋπολογισμός εσόδων-εξόδων και δόθηκε η έγκριση του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Κομοτηνής του έτους 2021. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής ανέρχεται σε 53.662.730 ευρώ και είναι  αυξημένος  κατά 1.367.294 ευρώ συγκριτικά με τον προϋπολογισμό του 2020.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά -όπως συμβαίνει επί 9 μήνες- δεν βρέθηκε τρόπος ώστε να επιτραπεί η κάλυψη της τηλεδιάσκεψης από δημοσιογράφους, παρότι γειτονικές πόλεις της Κομοτηνής εδώ κι αρκετό καιρό έχουν βρει εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις.

Γ. Γκαράνης: Με κύριο γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών μας
Μετά την ψηφοφορία ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τον προϋπολογισμό και ισχυρίστηκε ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί έργα προς όφελος των δημοτών.

Αναλυτικά δήλωσε τα εξής: «Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2021 αποτελεί απόρροια της στρατηγικής μας για έναν Δήμο εύρωστο οικονομικά, όπου με κύριο γνώμονα την υπηρέτηση των συμφερόντων και των αναγκών των δημοτών μας χαράσσουμε και υλοποιούμε έργα και πολιτικές. Με σύνεση, οικονομική πειθαρχία, αλλά και με αξιοποίηση στο έπακρον όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων εκπονήσαμε ένα σχέδιο προϋπολογισμού, με σκοπό την ανάπτυξη του Δήμου μας τη χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας. Ιεραρχούμε τις ανάγκες μας, προτάσσοντας την κοινωνική μέριμνα και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, βελτιώνοντας τις συνθήκες της καθημερινότητας στην πόλη και τους οικισμούς. Με συνοδοιπόρους μας τα στελέχη του Δήμου μας καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να φέρουμε προς έγκριση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο έναν προϋπολογισμό ρεαλιστικό, που όμως μπορεί να προσδώσει οραματική προοπτική σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που έρχεται. Το οικονομικό πλεόνασμα που επιτύχαμε ως τώρα αποτέλεσε τη βάση της συγκρότησης του προϋπολογισμού αυτού».

Δ. Πολιτειάδης: Σχέδιο με ειλικρίνεια και ρεαλισμό
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης, τόνισε ότι «το σχέδιο του προϋπολογισμού καταρτίστηκε με γνώμονα την ειλικρίνεια και τον ρεαλισμό, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που απορρέουν τόσο από τις αποφάσεις των τελών του 2021, όσο και από τις εισροές εσόδων από την κεντρική κυβέρνηση».

Αναλυτικά είπε τα εξής: «Είναι ισοσκελισμένο, ανταποκρίνεται στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, είναι μεν επηρεασμένο από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, πλην, όμως, διαθέτει  στοιχεία  ανάπτυξης». Ανέφερε, επίσης, ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η κάλυψη των δαπανών των τριών στόχων που έχουν τεθεί, κοινωνική πολιτική, πολιτισμός και έργα. «Ο ισολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα που εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε σήμερα αποδεικνύουν στην πράξη την καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, η οποία και μάς επιτρέπει εν μέσω κρίσης να καταθέσουμε έναν προϋπολογισμό με αυξημένα κονδύλια έναντι της προηγούμενης χρονιάς και με αναπτυξιακούς στόχους».

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι ασχολήθηκαν με τη σύνταξη του παρόντος σχεδίου, ιδιαίτερα, όμως, το προσωπικό της Οικονομικής Υπηρεσίας  του Δήμου, του οποίου η  σοβαρή και υπεύθυνη δουλεία συνεισέφερε ουσιαστικά ώστε να καταθέτουμε και φέτος έναν αξιόλογο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο  προϋπολογισμό.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε φορά που παρουσιάζεται οποιαδήποτε  διαδικασία αξιολόγησης που  αφορά δημοσίους  και δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τώρα με τους εκπαιδευτικούς,  πάντα αντιδρούν οι συνδικαλιστικές τους  οργανώσεις και