fbpx Δήμος Κομοτηνής: Μερικώς ικανοποιημένοι με τις προσλήψεις στην καθαριότητα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ - ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμος Κομοτηνής: Μερικώς ικανοποιημένοι με τις προσλήψεις στην καθαριότητα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
προσλήψεις
Δήμος Κομοτηνής

Σήμερα απασχολούνται οι μισοί εργαζόμενοι, τον Νοέμβριο τα οριστικά αποτελέσματα για να πιάσει δουλειά το σύνολο των προσληφθέντων

Παραμένει η υποστελέχωση σε Υπηρεσία Δόμησης, Τεχνική Υπηρεσία  και αλλού

Δήμητρα Συμεωνίδου

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσλήψεις εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού (118 θέσεις) σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους και ένταξη  στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλων των ώριμων σχεδίων που υπάρχουν στους δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα κατά την πρώτη συνάντηση εργασίας που είχαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν επίσης η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, τόνισε  στους δημάρχους ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.500 εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των Δήμων.

Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε προσλήψεις εξειδικευμένου, επιστημονικού προσωπικού (118 θέσεις) σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και κάλεσε τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενημερώσουν άμεσα το υπουργείο για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να υπάρξουν και άλλα ανάλογα προγράμματα.

Το ζήτημα των προσλήψεων "καίει" τον Δήμο Κομοτηνής και μπορεί να έγιναν οι πρώτες προσλήψεις μονίμων στην καθαριότητα, όμως αυτό δεν αρκεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες σε προσωπικό. Παρών στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον κο Χαρίτση, ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης περιγράφει τις ανάγκες που σήμερα υπάρχουν στο Δήμο: "Πάρθηκαν μέτρα σχετικά με τις προσλήψεις των μονίμων στην καθαριότητα που προχωράνε, έστω και κουτσά στραβά. Στον Δήμο Κομοτηνής έχουν έρθει οι μισοί από αυτούς που προσλήφθηκαν και περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα για να μας έρθουν και οι υπόλοιποι με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για ην καθαριότητα της πόλης. Πλέον δεν μπορούμε να πάρουμε οκτάμηνα και ούτε να ανατρέξουμε σε εργολάβους από την στιγμή που έγιναν προσλήψεις μονίμων". 

Στην συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο δήμαρχος Κομοτηνής έθεσε το θέμα της λειτουργίας κι άλλων υπηρεσιών του Δήμου, όχι μόνο των ανταποδοτικών. "Έχουμε τα προβλήματα με την πολεοδομία, την τεχνική υπηρεσία κλπ. Στην συνάντηση είπαμε ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα τα δούμε σε έναν δεύτερο χρόνο όχι μακρινό, μετά από την επεξεργασία που θα γίνει από την μικτή επιτροπή".

Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες είκοσι μέρες θα επισκεφτεί την ΚΕΔΕ προκειμένου να παραστεί σε συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου με κάποιες πρώτες απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν. "Δεν υποσχέθηκε, είπε ότι καταγράφει τα ζητήματα και θα τα δούμε. Είναι δύσκολο να λυθούν αυτά τα προβλήματα γιατί υπάρχουν οριζόντιες δημοσιονομικές δεσμεύσεις, ακόμα και τώρα που βγήκαμε από το μνημόνιο σε σχέση με τις προσλήψεις στο δημόσιο και είναι κάτι που το βρίσκουμε μπροστά μας", αναφέρει ο κος Πετρίδης. 

Στην συνάντηση με την ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε το ΔΣ ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλα τα ώριμα σχέδια που υπάρχουν στους δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

Σε ό,τι αφορά στον Κλεισθένη ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι πλέον αποτελεί νόμο του κράτους και πρέπει να εφαρμοστεί με τη συνεργασία όλων, σημειώνοντας ότι η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση δεν αφορά μόνον τον εκλογικό νόμο, αλλά και άλλα πολύ σημαντικά θέματα, όπως ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, που θα πρέπει να προχωρήσουν με κοινή προσπάθεια και συνεργασία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργηθεί μία μόνιμη ομάδα συνεργασίας με αντικείμενο την επεξεργασία όλων των θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την άμεση εξεύρεση λύσεων.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαν τους χρησμούς της Πυθίας ερμηνεύονται και ενίοτε παρερμηνεύονται πάντοτε στη χώρα μας, οι δηλώσεις ενός πρωθυπουργού, ειδικά όταν  περιλαμβάνουν ένα γενναίο πακέτο στήριξης για πολλούς.