ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διήμερο λουκέτο για φορολογικές παραβάσεις στην Κομοτηνή

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φορολογικές Παραβάσεις
Λουκέτο
Διήμερο

Επιβλήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, θυροκολλήθηκε πρακτικό σφράγισης επαγγελματικής εγκατάστασης

Διονύσης Βοργιάς

Ένα ακόμη διήμερο λουκέτο σε επιχείρηση στην Κομοτηνή επιβλήθηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων. Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη, θυροκολλήθηκε πρακτικό σφράγισης επαγγελματικής εγκατάστασης. Πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Κομοτηνής.

Πιο αναλυτικά, σε εκτέλεση της υπ' αριθμ. 08/2019 πράξης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικής εγκατάστασης, επεβλήθη λουκέτο διάρκειας δύο ημερών (48 ωρών), σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 13Α του νόμου 2523/1997. Υπήρξε ειδική εντολή ελέγχου του προϊσταμένου της ΔΟΥ Κομοτηνής, και κατόπιν η αρμόδια υπηρεσία προέβη σε κλείσιμο και σφράγιση της ως άνω οντότητας, με τοποθέτηση ταινίας σε όλες τις εισόδους της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο. Το παρόν πρακτικό θυροκολλήθηκε στην κεντρική είσοδο του καταστήματος.

Αναφορικά με την παράβαση καθαυτή, το άρθρο 13Α παράγραφος 1 του νόμου 2523/1997 ορίζει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Αναστολή λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων και επιβολή ειδικής χρηματικής κύρωσης: Εφόσον, από τον ίδιο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η κατά την έννοια του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ανακριβής έκδοση πλέον των δέκα (10) προβλεπόμενων παραστατικών πώλησης, ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, η αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό πώλησης ή αυτό εκδόθηκε ανακριβώς υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) ευρώ, αναστέλλεται άμεσα για σαράντα οκτώ (48) ώρες, η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ