fbpx Διαμάχη Χαριτόπουλου - Ιωάννου για τον προϋπολογισμό
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2019 - 10:00
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

Διαμάχη Χαριτόπουλου - Ιωάννου για τον προϋπολογισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Μαρωνείας - Σαπών
Ντίνος Χαριτόπουλος
Απόστολος Ιωάννου

Μόνο η παράταξη του κου Ιωάννου δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό και ο επικεφαλής της εξηγεί το λόγο

Διονύσης Βοργιάς

Υπόθεση μισής ώρας ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, το δημοτικό συμβούλιο του οποίου συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου στις Σάπες, με μοναδικό θέμα την «ψήφιση προϋπολογισμού και ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών έτους 2020».

Ο προϋπολογισμός πέρασε με 18 «ναι» από τις παρατάξεις του δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλου, του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Σταυρίδη και του επικεφαλής της τέταρτης παράταξης Μιχάλη Βασιλειάδη. Μειοψήφησαν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ο επικεφαλής της Απόστολος Ιωάννου εξήγησε το λόγο στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Απουσίασαν οι κωδικοί που ζήτησε ο Απ. Ιωάννου
«Το θέμα ξεκινάει από την κατάθεση του τεχνικού προγράμματος», διευκρίνισε ο κος Ιωάννου, σημειώνοντας ότι «εκεί με τη μελέτη που κάναμε, είδαμε ένα τεχνικό πρόγραμμα με μικρές δυνατότητες, γιατί τα χρήματα που έχει να διαχειριστεί ο Δήμος είναι πιο λίγα σε σχέση με τις ανάγκες του». 

Δεν έκρυψε ότι η παράταξή του συμφώνησε «στο 95%» των κωδικών του τεχνικού προγράμματος, αλλά διαφώνησε σε δύο θέματα: «Πρώτον, στην συντήρηση και επισκευή του πολιτιστικού κέντρου της Ξυλαγανής όπου υπήρχε κωδικός 10.000 ευρώ και ζητήσαμε την αύξησή του, κάτι που δεν έγινε παρότι είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος. Δεύτερον, ζητήσαμε να αυξηθεί ο κωδικός στην αγροτική οδοποιία. Πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό αίτημα των κατοίκων του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών».

Οι κωδικοί αυτοί δεν παρουσιάστηκαν αυξημένοι στον προϋπολογισμό, κι επίσης δεν υπήρξαν πρωτοβουλίες από τη δημοτική αρχή για κωδικούς σε ρυμοτομικό Αλκυώνας και Ξυλαγανής. Για τους παραπάνω λόγους, εξηγεί ο κος Ιωάννου, ο ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής τους, καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Ειλικρινής αλλά ενοχλημένος ο δήμαρχος
Επί του θέματος τοποθετήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος, που δε μάσησε τα λόγια του επί του προϋπολογισμού: «Δεν θα σας πω ψέματα. Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν τιμά καθόλου τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, την ιστορία και την προοπτική του». Βεβαίως, τόνισε ότι η παράταξή του έχει αναλάβει μόλις δύο μήνες τον Δήμο, γι’ αυτό εν πολλοίς ο προϋπολογισμός ήταν συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης.

Στις αιτιάσεις του κου Ιωάννου, απάντησε: «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τον κο Ιωάννου, πραγματικά όμως λυπάμαι γιατί πρέπει να γνωρίζει ο κος Ιωάννου –διότι θήτευσε μαζί μου 12 χρόνια- πως όταν ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό δύο μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων δεν είναι καθαρά δικός μας προϋπολογισμός.

Αν μία παράταξη έχει την διάθεση να βοηθήσει προς την πρόοδο και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου, κάνει λίγο υπομονή. Εγώ είχα καλέσει τους αρχηγούς να συμμετέχουν στη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής που συζητούσε το πρώτο σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά ο κος Ιωάννου δεν ήρθε».

Όσο για τον προϋπολογισμό αυτό καθ’ εαυτόν, ο δήμαρχος εξήγησε ότι προσπάθησαν να συμπεριλάβουν «όσο το δυνατό περισσότερους κωδικούς» και μετέφερε την πεποίθηση ότι του χρόνου θα είναι καλύτερος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φυσικός και νομοτελειακός όρος στη ζωή, προφανώς είναι να διεκδικεί πάντοτε τα δίκια του ο κάθε άνθρωπος και  να προσπαθεί να καλυτερέψει  τη ζωή του και τις συνθήκες εργασίας.