ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Μπαίνει τάξη στα βακουφικά ακίνητα στην Κομοτηνή

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής
Ακίνητα

Περαιώθηκαν οι διαδικασίες μεταγραφής στο Κτηματολογικό Γραφείο Κομοτηνής για τεμένη, νεκροταφεία, σχολεία και άλλα ακίνητα

Απαραίτητη η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την τακτοποίηση ακινήτων, που στερούνταν τίτλων,  εμφανίζονταν ως αγνώστου ιδιοκτήτη και έγειραν αμφισβήτησης

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής ως ο μοναδικός νόμιμος κάτοχος και διαχειριστής των βακουφικών ακινήτων, έφερε εις πέρας μία πολύχρονη διαδικασία τακτοποίησης ακινήτων, που στερούνταν τίτλων, εμφανίζονταν ως αγνώστου ιδιοκτήτη και έγειραν αμφισβήτησης.

Σε αναρτήσεις που έγιναν ακίνητα της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας φάνηκαν ως αγνώστου ιδιοκτήτη, οπότε κρίθηκε αναγκαία η τακτοποίηση αυτών. Ακολούθησε η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, με την αναγνώριση της ιδιοκτησίας ακινήτων με δικαστικές αποφάσεις.

Μία προσπάθεια που ξεκίνησε εντατικότερα από το 2009, όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Σελήμ Ισάμ, και φτάνει στο σήμερα, οπότε περαιώθηκαν οι διαδικασίες μεταγραφής στο Κτηματολογικό Γραφείο Κομοτηνής για τεμένη, νεκροταφεία, σχολεία και άλλα ακίνητα.

Η μεταγραφή σηματοδοτεί την οριστικοποίηση μίας πολύχρονης διαδικασίας που είχε σαν στόχο να μπει τάξη στα βακουφικά ακίνητα στην Κομοτηνή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προετοιμασμένοι  με φακέλους και τα σχετικά υπομνήματα ήταν όλοι,  όσοι συνάντησαν τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Κομοτηνής,  αλλά και ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών.